...

... Zdroj: istock.com

Go to the beach! 5 důvodů, proč hrát plážový volejbal

Chcete se bavit a přitom formovat své tělo? Zkuste beach volejbal! Písek, přátelé, sluníčko a legrace v plném proudu – to všechno k tomuhle sportu patří. Díky tomu si ani nestihnete všimnout, že jste právě absolvovali hodinu vysoce efektivního tréninku celého těla. Přinášíme nejen pět důvodů, proč je dobré ho hrát, ale také tipy, kam za ním vyrazit.

Pekáč plný buchet

Určitě vám nemohlo uniknout, že hráčky volejbalu mají naprosto dokonalá těla. Není divu. Během hodinového zápasu spálíte v průměru 300–400 kalorií. Kromě spalování při hře také makáte na posílení a tvarování celého těla. To je trochu lepší způsob, než se mučit v posilovně, nemyslíte?

Upevňovač vztahů

Volejbal je kolektivní hra, která vás naučí týmové spolupráci. Můžete tak trávit čas se svými kamarády a nebo dokonce navázat nová přátelství.

Fyzioterapeutův sen

"Plážový volejbal je velice prospěšný pro náš pohybový systém. Při správně zvládnuté technice jsme schopni aktivovat nejen šikmé břišní svaly a hluboké svalstvo trupu zodpovědné za stabilizaci páteře, ale také svaly v oblasti ramen, pánve a kloubů dolních končetin," říká Martin Vojtovič, zakladatel fyzioterapeutického centra Kinisi v Horních Počernicích.

Podle něj je velkým benefitem také samotný písek. Náš pohybový a rovnovážný systém je na něm vystaven mnohem větší koordinačně-stabilizační zátěži, na kterou se naše tělo postupem času adaptuje a je schopno tuto získanou vlastnost následně využít při jiných sportech nebo běžných denních aktivitách.

Pro zdraví a krásu

V létě je přece jen příjemnější vyměnit hru v hale za pobyt na sluníčku. Právě sluneční paprsky jsou nejlepším zdrojem vitaminu D a navíc se u toho krásně opálíte. Ale ani když hrajete večer nebo zrovna nesvítí slunce, nepodceňujte namazání opalovacím krémem!

Sport pro každého

Nezáleží na tom, kolik vám je nebo v jaké jste kondici, beach zkrátka nediskriminuje. Na kurtu jsou naopak často k vidění smíšené týmy velmi pestrého složení. A každý začátečník se brzy ve hře zorientuje.

Kde si zahrát volejbal, když zrovna nejste na pláži?

Pokud nemáte poblíž koupaliště s písečnou pláží a dovolenou už máte za sebou, nesmutněte. Beach volejbal rozhodně není záležitostí jen na pár dnů v roce. Vyrazte za pískem a sluníčkem na hřiště.

Vybrali jsme pro vás sportoviště, kde si nejenom báječně zahrajete a následně i posedíte, ale také na nich můžete využít kartu MultiSport. Stačí mít v týmu čtyři držitele karty a užijete si hodinové pinkání bez placení. Za každého z nich se totiž strhává čtvrtina z ceny pronájmu hřiště.

S-centrum, BenešovSport EDEN, BerounHotel Žebětínský dvůr, BrnoSport Centrum Viktoria, Brno - KomárovBeach Service TCV Pardubice, PardubiceBeach Service TJ Sokol Plzeň Letná, PlzeňSport Vítkov, Praha 3Centrum Třešňovka, Praha 5 - ZbraslavJEREMI sport, Praha 5Beachklub Ládví, Praha 8Fitness Slavia, Praha 10Sportovní centrum Velké Meziříčí, Velké Meziříčí

I bez kartičky pro vás nebude pronájem hřiště žádný problém. Jedna hodina stojí zhruba 300 korun. Tady jsou další tipy kam vyrazit a pořádně si to tam užít. Tak míč do ruky a hurá na to! Léto ještě zdaleka nekončí!

Beach Aréna Radotín, Praha 5 - 280 korun za hodinuBeach Bráník, Praha 4 - 300 korun za hodinuErbia Paradise Císařská Louka, Praha 5 - 400 korun na hodinuLadronka Beach, Praha 6 - 300 korun za hodinuCentrum Viktoria, Brno, 230 korun za hodinuBeach Areál TJ Lokomotiva Plzeň, Plzeň, 150 korun za hodinuBeachPark, České Budějovice, 300 korun za hodinuPlážový klub Pískomil, Olomouc, 250 korun za hodinu