...

... Zdroj: Photo by KERRY HAYES - © 2018 Paramount Pictures

Dubnové filmové premiéry: Poslední cesta trabantem i finální bitva Avengers!

Co nám v dubnu nabídnou filmová plátna? Rýsuje se nějaký adept na dalšího Oscara? Vybrali jsme pro vás šest filmů, které rozhodně stoji za to vidět v kině!

Film: Shazam!

Premiéra: 4. dubna

Žánr: Fantasy komedie

Režie: David F. Sandberg

Čtrnáctiletý Billy Batson se díky kouzlu mocného čaroděje dokáže proměnit v dospělého superhrdinu Shazama. Ten sice vypadá jako dospělák, ale duší je stále teenager a také se podle toho chová. Své superschopnosti si naplno užívá, ale brzy je bude muset umět správně využít, aby mohl čelit zlému Dr. Thaddesuovi Sivanovi.

...
... | Zdroj: © 2019 Warner Bros. Entertainment Inc.

Film: Řbitov zviřátek

Premiéra: 11. dubna

Žánr: Horor

Režie: Kevin Kölsch, Dennis Widmyer

Do kin míří hororový film podle knižní předlohy geniálního Stephena Kinga. Doktor Louis Creed se s rodinou právě přestěhoval do velkého domu na kraji lesa. Právě v tomto lese dlouhá léta pohřbívají děti své domácí mazlíčky. Jenže s tímto lesem není něco v pořádku. Pohřbený kocour sousedů se totiž vrátí živý, ale trochu jiný...divočejší a nebezpečnější.

...
... | Zdroj: Photo by KERRY HAYES - © 2018 Paramount Pictures

Film: Trabantem tam a zase zpátky

Premiéra: 11. dubna

Žánr: Dokumentární

Režie: Dan Přibáň

Velká cesta trabantem kolem světa končí. Žlutá posádka jede z Indie až domů. Musí se dostat přes Himaláje, láme výškové rekordy, a dokonce i ujíždí před policií. Přestože jde mnohdy do tuhého, česko-slovensko-polská posádka bere vše s humorem. Podívejte se na poslední jízdu, která dokazuje, že i obyčejným trabantem můžete procestovat ty nejkrásnější kouty celého světa.

...
... | Zdroj: Photo © Česká televize

Film: Hellboy

Premiéra: 11. dubna

Žánr: Akční sci-fi

Režie: Neil Marshall

Rohatý hrdina Hellboy se vrací na filmová plátna. Tentokrát se vydává do Londýna, kde se probrala ze záhrobí obávaná čarodějnice Nimue. Hellboy jí musí zabránit v jejím ďábelském plánu seslat na svět lidí smrtící morovou ránu. V těžkém boji mu pomůže jeho nevlastní otec, profesor Trevor Bruttenholm, a také kamarádka Alice, která je mimořádně nadané médium.

...
... | Zdroj: Photo by Mark Rogers

Film: High Life

Premiéra: 25. dubna

Žánr: Sci-fi

Režie: Claire Denis

Monte v podání Roberta Pattinsona žije se svou dcerou v izolaci na palubě kosmické lodi hluboko ve vesmíru. On i matka dítěte jsou vězni vesmírné posádky a zároveň pokusní králíci odkázaní na smrt, kteří mají za úkol najít alternativní zdroje energie. Této mise se účastní také lékařka, která zkoumá lidskou sexualitu v extrémních podmínkách a s vězni má své vlastní tajné úmysly.

...
... | Zdroj: © MARTIN VALENTIN MENKE

Film: Avengers: Endgame

Premiéra: 25. dubna

Žánr: Akční fantasy

Režie: Anthony Russo, Joe Russo

Avengers jsou po hrozivých událostech způsobených Thanosem oslabeni, ale zbytek superhrdinů sebere poslední síly a pokusí se vrátit úder. Strhující finále je tady!

...
... | Zdroj: © Marvel Studios