.

. Zdroj: ČTK

Dopřejte si doma soukromí a komfort. Pomůže vám kvalitní stínění

Můj dům, můj hrad. Tak zní známé a zcela pravdivé rčení. Když jste doma, očekáváte, že se budete nacházet na pohodlném místě, kde máte svoje soukromí. Co když to ale není ono a nevíte, čím to je. Co takhle zastínění oken? Nepodceňujte ho. Je důležitější, než si myslíte.

Soukromí díky roletám

Pokud je vám bližší exteriérové stínění, pak se bude jistě rozhodovat mezi roletami nebo screeny. Jaký je mezi nimi rozdíl a jaké jsou jejich výhody? Rozdíl je především v propustnosti světla. Standardní předokenní rolety totiž dokáží prostor zcela zatemnit.

Screeny jsou látkové rolety, které se také montují před okna, ale propouští mnohem více světla a jsou průhledné směrem ven. Screenová látka spolehlivě odstíní ostré sluneční paprsky, a přitom propustí dostatek příjemného světla. Hodí se k zastínění velkých i menších prosklených ploch, na okna, terasy a zimní zahrady.

Stínění, které dokáže víc

Pokud je pro vás důležitá odolnost stínění vůči nezvaným hostům, stojí si lépe lamelové rolety. Screeny ale zvládnou ochránit okna před deštěm, větrem i sněhem stejně spolehlivě jako rolety. A nejen proti počasí. Při správně zvoleném uchycení slouží dost dobře i jako síť proti hmyzu. Takže můžete mít okna dokořán, proudí k vám čerstvý vzduch, příjemné světlo, vidíte ven, ale dovnitř k vám se nedostane žádný hmyzí host.

Komfort díky ovládání

Ruční ovládání rolet i screenů je pohodlné a bezproblémové, ale co když se to dá ještě vylepšit? Dá se zajistit ovládání stínění i jinak? Samozřejmě. Díky motorickému ovládání.

Elektrický pohon – Tato varianta zajišťuje nejvyšší možnou míru pohodlí. Tichý motorek navíjí rolety a screeny podle stisknutí tlačítka. Můžete si také přidat centrální ovládání všech rolet nebo nastavit časový spínač. Případně máte možnost si přiobjednat i senzor slunečního svitu, podle kterého se rolety ovládají automaticky. • Rolety na dálkové ovládání – U tohoto ovládání platí vše jako u elektrického pohonu s jednou výhodou. Ovládáte rolety odkudkoliv v místnosti. Nemusíte se tak zvedat z gauče nebo odbíhat od vaření, a stejně si stínění přizpůsobíte podle svého.

Napište si o nabídku zdarma

Protože se jedná o produkty s různými proměnnými, nenajdete nikdy žádný jednotný ceník. Pokud ale hledáte výše popsané produkty, zaměřte se na českou značku Minirol, která se řadu let specializuje na oblast stínění na míru. Její odborníci vám zdarma zpracují cenovou nabídku, a navíc poradí ohledně typu, barvy a materiálu zvoleného stínění.