Veronika Arichteva

Veronika Arichteva Zdroj: profimedia.cz

Dnes nová První republika: Magdaléna vymění lásku za byznys!

Dnes večer míří na obrazovky dlouho očekávané pokračování dobového seriálu První republika. Co nám Veronika Arichteva prozradila o roli Magdalény?

Jak se v pokračování bude vyvíjet role Magdalény?

Magdaléna bude mít v druhé sérii trochu menší prostor než v té první. Místo životní lásky, kterou pro ni je i po osmi letech Vladimír, bude vést rodinný podnik Škvorových. To je pro ženu v této době velmi neobvyklé. Její emancipovanost hodně postupuje, za což jsem i já sama ráda.

A co je bližší vám? Magdaléna před osmi lety, nebo ta současná?

Mně osobně byla bližší v první sérii, kdy zažívala lásku i trápení, ale i v osmnácti letech byla samostatná a nezávislá. V druhé sérii se stará především o byznys, ale líbí se mi, že je ještě mnohem vyzrálejší. Už tolik nebojuje s matkou, ale má stále svou hlavu a především svůj názor.

Jaké to vlastně je se na sebe dívat v televizi?

Nemám to moc ráda a asi nikdy si na to nezvyknu. Postupem času se na to ale člověk začne dívat z pracovního hlediska. Hledá chyby, co by příště změnil, nebo naopak to, co se mu povedlo přesně tak, jak chtěl. Ale rozhodně se nekochám tím, že jsem na obrazovce.

V čem je natáčení První republiky jedinečné?

Určitě v prostorách, kde se natáčí. V první sérii mě naprosto nadchl zámek Ploskovice, který se během natáčení proměnil v sídlo rodiny Škvorů. A samozřejmě miluji krásné kostýmy té doby, ve kterých se cítím opravdu moc dobře. Kalhotové sukně a kostýmky, které nosí Magdaléna, jsou velmi ženské a jakmile se do nich obléknu, hned se automaticky narovnám a cítím se mnohem sebevědomější.

Není tajemstvím, že se připravuje třetí série. Uvidíme vás v ní?

Byla jsem oslovena na hraní ve třetí sérii, ale ještě jsem nečetla ani jeden scénář, takže zatím netuším, jak moc tam Magdaléna bude figurovat. Ale zaslechla jsem, že by měla po dlouhé pauze znovu najít lásku. To bych jí přála!

Seriál První republika se vrací na televizní obrazovky
Seriál První republika se vrací na televizní obrazovky | Zdroj: Česká televize

Teď se děj posunul o osm let dopředu, jak by vás ještě mohli postaršit, pokud se znovu posune i ve třetí sérii, nebo se budou připravovat i další?

V první sérii jsem hrála Magdalénu, které bylo osmnáct, a mně bylo osmadvacet. Teď se mi konečně poštěstilo, že hraju svůj věk. Pokud se bude chystat čtvrtá, pátá, šestá série, tak doufám, že se Magdaléna přeobsadí nebo bude vyjmuta, protože si nedokážu představit, že bych hrála padesátiletou Magdalénu. Ale vlastně proč ne, byla by to docela velká výzva.

Na co se můžete těšit v pokračování První republiky:

Video placeholde