...

... Zdroj: red

Diana Kobzanová: Každý chlap je rád, když se jeho žena o sebe stará!

Štíhlou postavu má prý v genech, její štíhlé nohy jí všichni závidí a dva porody na jejím těle nejsou znát. Jak to má známá modelka a maminka dvou malých holčiček se zdravým jídlem, proč si ze všech sportů vybrala zrovna běh a jak udržuje domácí pohodu? 

O hubnutí, postavě a sportu

„Myslím, že každý chlap je rád, když se jeho žena o sebe stará. Muži totiž obecně chtějí mít vedle sebe ženu, která se jim líbí,“ uzavírá tuhle debatu. A jak se tedy modelka o sebe stará? „Myslím, že zlom u mě přišel někdy po prvním porodu, což bylo asi v 32 letech. Do té doby jsem nemusela nic. Štíhlou postavu mám v genech, jak jsem již říkala. Tehdy jsem začala řešit, že si nedám obden sušenku v deset večer a hodně jsem omezila ve své stravě cukr. Do té doby jsem na něm byla doslova závislá. Takže jsem sušenky nahradila avokádem. Ale dokonce i ta jsem schopná sníst tři za den. Doslova na nich ujíždím,“ vypráví se smíchem.

Na lekci jógy byste ji asi hledali dlouho. „Já běhám. V Česku venku, v Kanadě doma ve sklepě na páse. Moje teplotní hranice je totiž 12 stupňů, vše, co je pod, mi nedělá dobře. Bolí mě dutiny a běh si vůbec neužívám. Naopak horko je sice taky nepříjemné, ale mám pocit, že se v něm člověk daleko víc potí, tělo dostává víc zabrat a musí makat, takže mi přijde, že jsem pro sebe udělala víc. Běhám vždy večer, vybíhám po osmé hodině, když uložím děti, a běžím zhruba do Žlutých lázní a zpět, což je asi 5 km. Zkoušela jsem to i ráno. Ale je to boj. Většinou mě už po půl kilometru začnou bolet kolena a kyčle a já mám pocit, že na trati zkolabuju. Obvykle to pak zlomím. Ale ráno mi to prostě nejde. Běhat jsem totiž začala na Floridě asi před 10 lety a tehdy to bylo večer, takže to mám asi v hlavě naprogramované. Navíc, když běhám večer, tak mám pak ještě spoustu energie a můžu doma třeba něco uklidit nebo udělat,“ říká Diana.

Diana Kobzanová
Diana Kobzanová | Zdroj: Ivy E. Morwen

Prozradila mi také, že běhá s muzikou, ale tu má pouze v jednom uchu. Když běhá v Česku, tak chce mít přehled, co se děje kolem ní, zda nejede auto apod., když doma v Kanadě, tak má na pásu dva monitory, na kterých vidí spát holčičky ve svých pokojíčcích, ale je ráda, když slyší, zda se něco nenadálého třeba neděje v jejím domě. „Vím, možná jsem trošku úchylná, ale mám to prostě tak,“ směje se. A taky nejde běhat dřív, než má uklizenou kuchyň. A přes to nejede vlak. Zkrátka nemá ráda nepořádek.

A proč si Diana vlastně jako způsob pohybu vybrala běh? A jak vypadají její rána? Odpovědi a další zajímavé články o zdravém životním stylu najdete v srpnovém vydání časopisu Dieta!

...
... | Zdroj: red