food září

food září Zdroj: archiv

Dezert na víkend: Pohár red velvet s borůvkami!

Poslední srpnový víkend je třeba náležitě oslavit. Dopřejte si s rodinou nebo s kamarádkou borůvkový pohár, se kterým bude loučení s prázdninami mnohem snazší! Věřte nám. 

POHÁR RED VELVET S BORŮVKAMI

2 porce

Příprava: 30 minut + 20 minut pečení

Suroviny: 60 g změklého másla, 100 g krupicového cukru, 1 vejce, 125 g hladké mouky, 2 lžíce holandského kakaa, 1 a 1/4 lžičky soli, 1 lžička jedlé sody, 120 ml podmáslí, 1 lžička bílého vinného octa

Krém a omáčka: 200 g krémového sýra, 80 g moučkového cukru, 150 g borůvek, hrst borůvek a ostružin na ozdobu a 1 lžíce krupicového cukru

Nenechte si ujít letošní F.O.O.D. piknik, který se koná již tuto neděli 1. září!

Postup:

1. Troubu rozehřejte na 180 °C. Změklé máslo utřete s cukrem do pěny. Přidejte vejce a dál šlehejte, až se vše spojí. V misce promíchejte mouku s kakaem, solí a jedlou sodou. Přidejte máslovou pěnu, podmáslí a vinný ocet, vařečkou zpracovávejte, až se všechny ingredience spojí do hladkého polotekutého těsta.

2. Těsto nalijte do malého pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečte 20 minut. Nechte vychladnout.

3. Krémový sýr prošlehejte s moučkovým cukrem a přendejte do zdobicího sáčku s kulatou špičkou. Borůvky rozmačkejte s krupicovým cukrem na hustou omáčku.

4. Na dno sklenice dejte vrstvu borůvek, pokračujte vrstvou rozdrobeného red velvet korpusu, poté dejte krém. Pokračujte, až naplníte sklenice. Poháry ozdobte ovocem a zbytkem rozdrobeného korpusu.

Další skvělé recepty najdete v aktuálním zářijovém čísle magazínu F.O.O.D.

Kupte si ho v naší online trafice iKiosek.cz! Dnes objednáte, zítra už ho máte ve schránce. A doprava je zdarma.

food září
food září | Zdroj: archiv