.

. Zdroj: Fisher-Price

.
.
.
.
.
7
Fotogalerie

„Děkujeme, hrdinové“: už 90 let přináší tyto hračky radost i v těžkých časech

Přemýšlíte, čím udělat radost svým dětem nebo vnoučatům? Hledáte hračky, které jsou kvalitní, originální, bezpečné a ke všemu mají tradici a úspěch? Pak jste na správné adrese. Společnost Fisher-Price už 90 let vyrábí legendární hračky pro nejmenší a zároveň pomáhá společnosti v těžkých obdobích.

Revoluce v hračkářském průmyslu

Společnost byla založena v roce 1930 a její raketový vzestup podtrhl i fakt, že byla první společností, která:

- vyráběla licencované postavičky Disney Mickey Mouse

- stvořila klasickou hru pro nejmenší kroužky na tyči

- představila skříňkový gramofon pro děti

- vyrobila komerčně prodávanou chůvičku pro miminka

- zpřístupnila programování pro děti předškolního věku hračkou Code-Pillar

- uvedla na trh samostatně stojící skákadlo

Hračky Fisher-Price zná dnes celý svět. Kromě výše zmíněných úspěchů designéři vytvořili například hračku Little People (malí lidé), která je mimo jiné součástí vlajkové lodi společnosti, farmy Play Family Barn. Určitě taky vzpomínáte na roztomilý telefon Chatter, který si dokonce zahrál v populární pohádce Příběh hraček. Jenže u výroby hraček firma zdaleka nekončí.

Hrdinové dnešních dní

Během 2. světové války společnost pomohla při výrobě letadlových dílů a dalších potřeb. V roce 2020, během celosvětové pandemie, využila společnost kapacity pro výrobu ochranných obličejových masek pro zdravotníky. Nezapomnělo se však ani na děti.

.
. | Zdroj: Fisher-Price

Fisher-Price totiž vydal speciální edici postaviček Little People v podobě záchranářů s názvem „Thank you, heroes“ (Děkujeme, hrdinové). Řada byla navržena za účelem zvěčnění hrdinů dnešních dní a vzdává jim tímto čest.

.
. | Zdroj: Fisher-Price