Recept na dokonalý burger se sýrem? Tady je!

Recept na dokonalý burger se sýrem? Tady je! Zdroj: iStock

Chystáte grilovačku? Tento cheeseburger se slaninou musíte vyzkoušet!

Představujeme vám dokonalý cheeseburger: vyzrálé hovězí, sýr a několik plátků křupavé slaniny. K tomu pikantní ďábelka a koprové okurky. Hlavně si to zbytečně nekomplikovat!

Ingredience:

800 g vyzrálého hovězího masa (chuck roll), 150 g snídaňové slaniny, 4 velké žemle na burgery, 4 plátky čedaru, 2 velké nakládané okurky, 2 lžičky nakládaného kopru, 75 g majonézy, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce másla, sůl, pepř, mleté chilli, sušený česnek, olej na potření

Postup:

1. Okurky nakrájejte na plátky a promíchejte s koprem. Majonézu promíchejte s kečupem a dochuťte mletým chilli, sušeným česnekem a lákem z okurek.

2. Slaninu dejte do pánve, podlijte trochou vody a na mírném plameni nechte pomalu pustit tuk. Poté opečte z obou stran dokřupava a odložte stranou na ubrousek.

3. Maso očistěte, nakrájejte na větší kostky a namelte v mlýnku na maso (středně hrubý nástavec). Z mletého masa odvažte jednotlivé porce (á 175 až 200 g). Maso zbytečně nehnětejte a vyformujte do tvaru burgerů, uprostřed mírně promáčkněte. Maso by mělo být o kousek větší než žemle.

4. Připravené burgery z obou stran výrazně osolte a opepřete. Potřete olejem a dejte péct na rozpálenou litinovou pánev. Pečte dohromady okolo 6 až 8 minut podle požadovaného stupně propečení. Po prvním otočení dejte na maso plátek sýra a nechte rozpustit.

5. Připravené burgery dejte stranou. Žemle nakrojte a opečte na rozehřátém másle. Hotové burgery složte ze spodní žemle, kterou potřete připravenou omáčkou. Přidejte koprové okurky, maso se sýrem, slaninu a přiklopte horní žemlí, kterou také potřete trochou omáčky.