Zrevidovat cestovní pojištění se před cestou vždy vyplatí.

Zrevidovat cestovní pojištění se před cestou vždy vyplatí. Zdroj: ERV pojišťovna

Cestovní minimalismus: Tipy, jak zůstat krásná a fit i o dovolené

Při balení na dovolenou často váháte, které kosmetické přípravky sbalit a bez kterých se obejdete, aby vám v kufru nezabíraly moc prostoru, ale abyste se zároveň nemusely vzdát pocitu krásy a čistoty. V článku vám proto prozradíme, jak si můžete (nejen) na dovolené vystačit s kosmetickým minimalismem.

Vyměňte tekuté mýdlo za tuhé

Není nic praktičtějšího než se vrátit k osvědčenému tuhému mýdlu. Pro cestování je totiž jako stvořené. Nezabere zdaleka tolik místa, krásně voní a jeho složení je obvykle zcela přírodní. Můžete ho vzít rovnou do příručního zavazadla a bez problémů s ním absolvovat kontrolu na letišti, a navíc ho využít na veřejných místech, kde mýdlo není.

A pokud se vám tato změna zalíbí, můžete vyzkoušet vyměnit za tuhou variantu i šampon. Ty se dnes vyrábějí také v nejrůznějších podobách a vůních a vlasy umyjí stejně dobře jako tekuté šampony, jen bez přidaných chemických látek, může to tak být ideální regenerace pro vaši pokožku.

Kávový peeling

Obzvlášť pokud je vaše kůže vystavená silnému slunečnímu záření nebo naopak mrazu, měla byste ji jednou za čas dopřát peeling, aby se zbavila odumřelých buněk a mohla regenerovat. Kvůli tomu si ale na dovolenou nemusíte brát další kosmetickou lahev navíc.

Stačí, když smícháte kávový lógr, který vám zbyde z překapávané kávy, ať už doma nebo až na dovolené, a smíchat jej s pár kapkami vašeho oblíbeného hydratačního a esenciálního oleje. Káva pokožku prokrvuje a zbavuje ji nežádoucích toxinů. Po použití této exfoliační směsi bude vaše kůže velice jemná a připravená na další den na pláži.

Lékárnička a cestovní pojištění

Buďte připravená na všechno. Sbalte si lékárničku, která vám pomůže v případě nemoci nebo drobných poranění, až už vašich nebo vaší rodiny. Co by v lékárničce nemělo chybět?

→ Lék proti bolesti → Lék snižující teplotu a bojující proti zánětům → Lék na zažívací obtíže → Panthenolová mast na spáleniny→ Náplasti + desinfekce→ Bylinné tablety proti kašli a nachlazení

A zrevidujte také své cestovní pojištění. Možná zjistíte, že to, které jste zvyklá si bez přemýšlení vždy sjednat, už pro vás zdaleka není vhodné. Vyzkoušejte například celoroční cestovní pojištění u ERV Evropské pojišťovny, které pokrývá celou škálu rizik a po jehož sjednání před cestou můžete obavy ze zdravotních komplikací hodit za hlavu a dovolenou si skvěle užít.