Butik TATIANA

Butik TATIANA Zdroj: archiv značek

STARS LOVERS & FRIENDS Gallery
Butik Myskino
Book Therapy
Showroom Kinoko
100CLASS concept store
6
Fotogalerie

Butiky s módou, designem i knihami, které v Praze určitě stojí za návštěvu

Ať už hledáte něco ke čtení, toužíte po šatech z tvorby českých návrhářů, nebo milujete francouzskou kosmetiku, rozhodně byste si neměla nechat ujít návštěvu těchto stylových showroomů. Vyberete si. Zaručeně.

1. Kinoko

Kde: Pplk. Sochora 23, Praha 7

Showroom Kinoko
Showroom Kinoko | Zdroj: archiv značek

Fanoušci kvalitního a pohodlného sportovního oblečení mohou jásat, protože nová česká značka Kinoko má nejen svůj e-shop, ale konečně i kamenný obchod na pražské Letné, kde si všechny kolekce a střihy můžete pohodlně vyzkoušet. Prostorný Flagship Store se nachází pár kroků od holešovického Strossmayerova náměstí. Dům postavili slavný architekt Jan Zeyer společně s výtvarníkem Mikolášem Alšem na konci 19. století. Obchod zdobí restaurované stropní malby, které propojují původní charakter interiéru s moderními prvky.

Hlavními hrdinkami mezi produkty jsou legíny, které jsou k mání ve třech materiálech a čtyřech různých střizích. Celý sortiment pak doplňují také sportovní podprsenky, šortky, trika a tílka či jógamatky. A tyhle stylové prostory nebudou jen k nakupování. „Kromě nákupů zde plánujeme pořádat lekce jógy a tématické přednášky. V kabinkách se zrcadlovými stěnami si zákaznice mohou samy navolit typ osvětlení, zacvičit si na žebřinách nebo se protáhnout na podlaze se speciálním gumovým povrchem a vyzkoušet si Kinoko oblečení v praxi,“ vysvětluje Alžběta Václavů, ředitelka značky Kinoko.

2. Book Therapy

Kde: Butik Praha, Římská 35

Book Therapy
Book Therapy | Zdroj: archiv značek

Milovník knih, designu a krásné architektury by toto místo neměl minout. Designové knihkupectví Book Therapy, které zákazníkům nabízí kurátorsky vybrané tituly ze světa architektury, designu, módy a životního stylu, se dostalo do výběru nejkrásnějších, nejúspěšnějších a inovativních knihkupectví na světě od nakladatelství Gestalten. Knihy můžete samozřejmě nakupovat on-line, ale zajít si knihu prolistovat a osahat je zde nádhera. Budete-li si chtít knihy maximálně užít, můžete využít tříhodinový VIP Therapy večer, kdy máte po zavírací době knihkupectví jen pro sebe a za popíjení dobrého vína či kávy můžete číst, kochat se krásou knih či jen nasávat příjemnou atmosféru a relaxovat. Za knihkupectvím stojí Petra Caudr Hanzlíková s manželem, kteří pro vás vybírají ty nejlepší, převážně anglické, knihy. A to i pro děti v projektu Flowers & Dinosaurs.

3. STARS LOVERS & FRIENDS

Kde: Na Slupi 17, Praha-Albertov

STARS LOVERS & FRIENDS Gallery
STARS LOVERS & FRIENDS Gallery | Zdroj: archiv značek

Pokud patříte k těm, které v Praze máloco překvapí, ale přitom stále hledáte nová a inspirativní místa, určitě navštivte nově otevřený prostor STARS LOVERS & FRIENDS. Za originálním projektem stojí Janina Šlemínová, která je už téměř 20 let spojovaná s mnoha úspěšnými společenskými, módními, charitativními a byznysovými akcemi organizovanými v České republice i v zahraničí. Právě snahu o spojení všech jmenovaných prvků promítla do vytvoření jedinečného konceptu, jaký v Praze zatím chyběl. Je určený pro prezentaci módy, umění, byznysu i zábavu, prostě pro lidi, inspirativní osobnosti, jejich myšlenky, sny a emoce.

Při vstupu do stylových prostor STARS LOVERS & FRIENDS se nenechte zmýlit. I když vás na první pohled upoutají designové kousky oblečení například z dílen módních návrhářek Heleny Mertlové, Mirky Talavaškové, herečky Vlastiny Svátkové anebo exkluzivní niche kabelky Bonclé od Petry Šafářové, tento prostor daleko přesahuje hranice módy a designu, které jsou pro Janinu Šlemínovou doslova srdcovou záležitostí. Její vytříbený smysl pro estetiku, detail i funkční design přetvořil tento prostor na „útočiště“ pro každého, kdo hledá zajímavé místo pro organizaci akcí či prezentací. Prostory STARS LOVERS & FRIENDS jsou otevřené pro všechny, kteří hledají originální místo pro realizaci vlastních kreativních nápadů, setkávání či prostě inspiraci pro svůj šatník či interiér z dílny českých a slovenských designérů.

4. 100CLASS concept store

Kde: Soukenická 30, Praha

100CLASS concept store
100CLASS concept store | Zdroj: archiv značek

Zakladatelka obchodu 100CLASS concept store, Vendula Stoklásková, vytvořila místo, kde si můžete prohlédnout a zakoupit tvorbu českých návrhářů. Založila obchod, kde móda a umění jsou jedno. 100CLASS concept store leží v historické části Prahy poblíž náměstí Republiky. Je to místo, kterému vévodí nadčasovost a minimalismus. Najdete tu jedinečný výběr lokálních designérů doplněný o několik nezávislých evropských značek. Jejich produkce nepodléhá krátkodobým módním trendům a je v souladu s udržitelným životním stylem. Najdete tu doplňky z rukou Alex Monhart, Silky Gang, módní tvorbu Hany Zárubové nebo krásné boty Cutulum. Neodejdete s prázdnou.

5. BUTIK TATIANA

Kde: Dušní 1, Praha 1

Butik TATIANA
Butik TATIANA | Zdroj: archiv značek

Značka TATIANA významné české návrhářky Tatiany Kovaříkové slaví letos 25. výročí svého působení na našem trhu. K tomuto jubileu Tatiana sobě i svým klientkám nadělila novou podobu butiku nacházejícího se v centru Prahy v blízkosti Staroměstského náměstí. Láska k módě, vytváření emocí a chuť se hýčkat je DNA Tatiany Kovaříkové, která obléká nejen významné osobnosti, ale všechny ženy milující kvalitní jednoduché formy podtrhující ženskou siluetu. Hlavním motem Tatiany je „Nebát se být ženou ...“ Kolekce jsou většinou tvořeny modely, které nejsou určeny pro jednu sezónu, ale jsou nadčasové a stávají se oblíbenou součástí šatníku v podobě pouzdrových a úpletových šatů, overalů, outfitů s kimono střihy, decentními volány a výstřihy.

Zrekonstruovaný interiér butiku TATIANA, na němž se podílela designová stylistka Džamila Nováková, kombinuje vzájemné propojení materiálů a barev tak, aby co nejvíce vyhovoval potřebám ženy-klientky. Jakmile vstoupíte, přivítá vás pohled na krásný dominantní prodejní pult s lehkým nerušivým podsvícením, které navazuje i v části kabinek. Jednoduché konstrukce z kovu v černé barvě s kombinací bílých stěn dávají vyniknout kolekcím. Druhá zóna butiku je zkušebním prostorem s kabinkami a závěsy z přírodního saténu. Poslední částí je VIP salónek, kde se Tatiana Kovaříková setkává se svými zákaznicemi nad tvorbou modelů na míru. Mezi oběma posledními sekcemi je prostor k sezení, kde si při zkoušení modelů s radostí vychutnáte šálek kávy či sklenku šampaňského.

6. Myskino

Kde: Vinohradská 24, Praha

Butik Myskino
Butik Myskino | Zdroj: archiv značek

V butiku Myskino najdete kompletní sortiment více než 30 značek originálních vůní i vybrané kosmetiky. Obchod je kousek nad Muzeem, v blízkosti metra i tramvaje a okolí nabízí mnoho restaurací, kaváren i obchodů s designem a interiérovými doplňky. Majitelky butiku Andrea a Hanka pro vás pečlivě vybírají a testují všechny značky, navštěvují veletrhy, manufaktury, zvou k nám zástupce jednotlivých značek, aby vám osobně představili to nejlepší ze své tvorby. A že je opravdu co představovat. V jejich portfoliu je více než 30 světových, ale i českých značek niche parfémů a kosmetiky jako Nicolaï, L'Occitane, Antonia Burrell a další. Tady si najdete vůni na tělo. Návštěva butiku povinná!