Zelená kniha

Zelená kniha Zdroj: Universal Pictures - © 2018 Universal Pictures

Březnové filmové premiéry: Oscarová Zelená kniha i nová marvelovka!

Co nám v březnu nabídnou filmová plátna? Kromě čerstvého držitele Oscara, který bude mít konečně premiéru i u nás, se můžete těšit na kriminální drama Clinta Eastwooda nebo dokumentární film o návrhářce Vivienne Westwood. 

Film: Zelená kniha

Premiéra: 7. března

Žánr: Road movie

Režie: Peter Farrelly

Letošní vítězný oscarový film konečně míří i na česká filmová plátna. V dramatické a zároveň komediální road movie se můžete těšit na vyhazovače a podvodníka Tonyho "Pysk" Vallelonga v podání Vigga Mortensena a na slavného klavíristu Dr. Dona Shirleyho v podání Mahershala Aliho, který si právě za tuto roli vysloužil Oscara. Dr. Don si najímá Tonyho jako svého řidiče a bodyguarda na hudební turné po americkém jihu. Tony je horkokrevný a ne příliš vzdělaný, ale o to více mazaný. Dr. Don je jeho absolutním protikladem. Během snímku se oba muži skrze předsudky stanou blízkými přáteli.

Zelená kniha
Zelená kniha | Zdroj: Universal Pictures - © 2018 Universal Pictures

Film: Captain Marvel

Premiéra: 7. března

Žánr: Dobrodružné sci-fi

Režie: Anna Boden, Ryan Fleck

Zkraje března nás čeká další dobrodružství z filmového světa Marvel. Tentokrát je ovšem děj zasazen do minulosti, a to do 90. let 20. století. Hlavní hrdinkou je pilotka Carol Danvers (Brie Larson), která se vlivem kosmické nehody stane jednou z nejmocnějších superhrdinek světa. Společně s malou skupinkou spojenců se Carol snaží vyřešit mezihvězdnou válku mezi dvěma mimozemskými rasami. Ve snímku uvidíte další herecké hvězdy, jako jsou Samuel L. Jackson nebo Jude Law.

Captain Marvel
Captain Marvel | Zdroj: © Marvel Studios

Film: Pašerák

Premiéra: 21. března

Žánr: Krimi

Režie: Clint Eastwood

Úžasný Clint Eastwood (88) posílá do kin kriminální drama Pašerák, kde si také zahraje hlavní roli. Po jeho boku se objeví Bradley Cooper jako agent DEA Colin Bates. Eastwood ve snímku ztvárnil roli Earla Stonea, který je na stará kolena opuštěný a zadlužený. Kvůli finančním problémům kývne na práci řidiče, ze které se ovšem vyklube špinavá práce kurýra pro mexický drogový kartel. Earl se ovšem nenechá odradit nebezpečím, které tento kšeft přináší, a svou práci odvádí nadmíru dobře. Ovšem brzy se dostane do hledáčku agenta Colina Batese, který není jediný, kdo sleduje každý jeho krok. V patách má také vymahače kartelu. Podaří se mu srovnat své hříchy z minulosti, než ho dopadnou?

Pašerák
Pašerák | Zdroj: © 2018 - Warner Bros. Pictures

Film: Zraněná srdce

Premiéra: 28. března

Žánr: Romantické drama

Režie: James Kent

Romantický příběh se odehrává v poválečném Německu v roce 1946. Rachael Morgan (Keira Knightley) přijíždí do rozbombardovaného Hamburku, který se stane jejím novým domovem, protože její manželem Lewis (Jason Clarke) byl pověřen obnovou zničeného města. Rachael se ovšem až tam dozvídá, že v domě nebudou sami. Budou ho totiž sdílet s jeho majitelem, Němcem Stefanem Lubertem (Alexander Skarsgård) a jeho dospívající dcerou Fredou. Jenže Rachael během války přišla o svého syna, a tak je pro ni soužití s německým nepřítelem nemyslitelné. Brzy ovšem zjistí, že i Stefan utrpěl během války velkou osobní ztrátu, a pomalu začíná svůj postoj měnit. Nenávist a odmítání navíc brzy vystřídají vášeň a láska.

Zlomená srdce
Zlomená srdce | Zdroj: © Fox Searchlight Pictures

Film: Westwood: Punk, Icon, Activist

Premiéra: 28. března

Žánr: Dokumentární

Režie: Lorna Tucker

Dokumentární snímek o Vivienne Westwood, která už 40 let patří mezi nejvlivnější módní návrháře, vám naservíruje jedinečné archivní záběry, ale také rozhovory s blízkými spolupracovníky i rodinou. Provede nás životem ikony módního průmyslu, která vyrůstala v poválečném Derbyshiru a prorazila až na přehlídková mola v Paříži nebo Miláně.

Westwood:
Westwood: | Zdroj: © Greenwich Entertainment

Film: Arctic: Ledové peklo

Premiéra: 28. března

Žánr: Drama

Režie: Joe Penna

Skvělý Mads Mikkelsen jako muž, který havaruje s letadlem v mrazivé pustině. Každý den dodržuje pravidla, aby přežil, stará se o přeživší ženu a doufá, že se brzy dočká záchrany. Jenže ženě nezbývá příliš času, a tak se muž vydá hledat pomoc. Jednoho dne se objeví vrtulník, ale pilot kvůli silné sněhové bouři zemře. Muž tak pochopí, že má jen dvě možnosti. Buď se ukryje v havarovaném vraku a bude čekat na smrt, nebo se vydá na dlouhou cestu ledový peklem a zkusí bojovat o svůj život.

Artic: Ledové peklo
Artic: Ledové peklo | Zdroj: © Image provided by Sloan Helen