Shutterstock

Shutterstock Zdroj: shutterstock

Babské rady na rýmu

V zimním období je asi každý z nás náchylnější na různé nemoci, a především pak  na rýmu. Většina z nás má nějaké triky, díky kterým se rýmy snaží zbavit, ne vždy ale fungují. Co radí od pradávna babičky?

Ruce do vody Když vás přepadne nepříjemné lechtání v nose, vyzkoušejte trik našich babiček. Ponořte si ruce až po lokty do horké vody a vydržte to co nejdéle. Ráno během sprchování si zase nohy nahřejte proudem horké vody a oblékněte si teplé ponožky.

Nebo se rovnou vykoupejte… Večer vám pomůže horká lázeň. Lehněte si do vany a připouštějte horkou vodu až na 42 stupňů. Do lázně kápněte trochu smrkové silice. Po několika minutách se pořádně otřete ručníkem, a zachumlejte do vyhřáté postele. Vydržte se potit alespoň 30 minut. Takto uměle vyvolaná horečka pomáhá zabíjet viry.

Jíte správně? Nepodceňujte také jídelníček, který má na rýmu nemalý vliv. Během rýmy vynechejte mléčné výrobky a místo nich si dopřejte ovoce, zeleninu a bylinkové čaje. K večeři si dejte něco s hlívou ústřičnou, která podporuje imunitní systém. Nejlepším přírodním antibiotikem je česnek. Ráno si nasekejte nadrobno stroužek, dejte na lžičku, zalijte troškou medu a spolkněte. Nakonec si uvařte silný slepičí vývar, který má podobné odhleňovací účinky jako kapky s bromhexinem. Když nic nepomáhá, nezbývá než smrkat… A ideálním kapesníkem je KLEENEX® Balsam. Kapesníky jsou potaženy jemnou vrstvou balzámu, který je obohacen výtažkem z měsíčku lékařského, o nos jemně pečuje a zmírňuje následky častého utírání nosu. KLEENEX® Balsam je kosmetický přípravek, je dermatologicky testován a je hypoalergenní. Nyní v novém, přitažlivějším balení. KLEENEX® Balsam je k dostání v boxu i kapesním balení.