Asijské nudle s pak choi a lososem

Asijské nudle s pak choi a lososem Zdroj: Šárka Babická

Asie u vás doma: Vyzkoušejte nudle s pak choi a lososem!

Rychlé vaření ocení každý. Máme pro vás skvělý tip na víkendový oběd, který ocení milovníci asijské kuchyně. 

ASIJSKÉ NUDLE S PAK CHOI A LOSOSEM

4 porce

Příprava: 30 minut

Suroviny: 300 g vaječných nudlí, sójová omáčka, sezamový olej, 2 hrsti oříšků kešú, 500 g filetu z lososa, 1 lžíce černého sezamu, 3 bulvy pak choi a 1 červená chilli paprička

Postup:

1. Nudle uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a promíchejte se dvěma lžícemi sójové omáčky a stejným množstvím sezamového oleje. Na pánvi nasucho opečte oříšky kešú.

2. Lososa zbavte kůže a pokrájejte na větší kostky. V misce ho promíchejte se dvěma lžícemi sezamového oleje a vyklopte na rozpálenou pánev. Kousky lososa krátce opečte ze všech stran, přendejte do misky a zasypte černým sezamem.

3. Bulvy pak choi pokrájejte na širší nudličky. Chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte na kousky. Do výpeku v pánvi přidejte lžíci oleje a krátce orestujte pak choi, postačí dvě minuty. Přidejte chilli papričku a nudle, dobře promíchejte a krátce prohřejte. Rozdělte do misek, přidejte kousky lososa a kešú.

Tip: Potřebujete nastartovat mozek? Do salátu zkuste přidat makadamové ořechy. Jejich olejnatost je v tomto případě plus.

Další skvělé recepty najdete v aktuálním vydání magazínu F.O.O.D.