Czech Social Awards 2018

Czech Social Awards 2018 Zdroj: archiv firem

Noc divadel, Ypsilonka
Slou Fashion Days
Kam vyrazím v listopadu
Profesia Days
Marek Šindelka, autor Svaté Barbory
6
Fotogalerie

Aktivní listopad. Čekají vás akce jako Slou Days, Noc divadel nebo vyhlášení blogerů roku

Možná si ještě užijeme nějaký ten slunečný víkend, ale blížící se zima nás zavede spíše do divadel, na konference a workshopy, kde se můžeme naučit spoustu věcí a hlavně získat informace. Ať vás zajímá práce, zábava nebo nakupování, v nabídce listopadových akcí si určitě vyberete. Je jich dost.

Profesia days

Kdy: 7. 11. – 8. 11. 2018

Kde: PVA EXPO Praha

Profesia Days
Profesia Days | Zdroj: archiv firem

Co: 8. ročník nejoblíbenějšího a nejnavštěvovanějšího kariérního veletrhu v České republice je zas tu. Hledáte práci? Chcete změnu? Chcete pracovat v zahraničí? Všechno, co vás zajímá v oblasti práce, máte na jednom místě. Osobní setkání kandidátů a zaměstnavatelů na jednom místě přináší oběma stranám atraktivní možnost se prezentovat, získat okamžitou zpětnou vazbu a dozvědět se více o firmě i o samotném uchazeči. Proč přijít na veletrh? Abyste se mohla setkat osobně, bez stresu z pohovoru, se zástupci předních společností, kteří nabízí volná pracovní místa. Jsou připraveny kariérní poradenství a doporučení pro životopisy, desítky přednášek zaměřených na zvýšení šancí získat práci, můžete si otestovat své jazykové a počítačové znalosti a je připravené odborné poradenství pro studenty a absolventy, rodiče, zralé zaměstnance i uchazeče s postižením. Cílem veletrhu je přinášet lidem příležitosti získat dobrou práci, proto je vstup pro všechny zdarma. Stačí pouze registrace na Profesia Days.

Pokračování 2 / 5

Scénické čtení komiksu Svatá Barbora

Kdy: 8., 12., 16. a 30. listopadu

Kde: Po celé ČR

Marek Šindelka, autor Svaté Barbory
Marek Šindelka, autor Svaté Barbory | Zdroj: archiv firem

Co: Pamatujete na kuřimskou kauzu? Téhle tajemné a až možná pro někoho absurdní kauze se věnuje ve svém komiksu Svatá Barbora dvojnásobný držitel ceny Magnesia Litera za prózu Marek Šindelka. Dílo mělo takový úspěch, že se rozjelo turné se scénickým čtením. O čem tedy příběh je? Co uslyšíte od účinkujících Petry Bučkové a Alana Novotného? Mladá novinářka Andrea dostala za úkol napsat článek o tzv. kuřimské, nikdy neobjasněné kauze, kterou před několika lety žila celá republika. V jejím středu stála dospělá žena vydávající se nejprve za jedenáctiletou dívku a později v Dánsku za stejně starého chlapce. V příběhu se vršily nové a nové záhady, konspirační teorie se měnily ze dne na den. Týrání, vliv všemocné sekty, nitky vedoucí do nejvyšších sfér. Andrea je čím dál více pohlcována pátráním, zapomíná na svůj osobní život, na svého přítele Jakuba, ze stěn svého pokoje vytvoří obří nástěnku plnou jmen, událostí a souvislostí. Dozvídá se nové skutečnosti, vždy se jí narýsuje možná varianta, která je následně popřena, každá nalezená odpověď pokládá další otázky. Andrea se ztrácí v nekonečném labyrintu, ale nedokáže přestat hledat pravdu, a když se jí nakonec zdá, že ji má téměř na dosah, je postavena před zásadní otázku: Co všechno je ochotna obětovat? Při tomhle scénickém čtení nebudete dýchat.

Pokračování 3 / 5

Czech Social Awards

Kdy: Celý říjen a listopad; Galavečer 1. 12. 2018 – vyhlášení vítězů

Kde: Na internetu Czech Social Awards, galavečer v hotelu Hilton Prague

Czech Social Awards 2018
Czech Social Awards 2018 | Zdroj: archiv firem

Co: Ankety Czech Social Awards se může zúčastnit každý, kdo má svůj vlastní profil/blog/video kanál založený před datem 1. 1. 2018. V období od 16. 10. 2018 do 31. 10. 2018 probíhá veřejné hlasování, ve kterém veřejnost posílá hlasy nominovaným soutěžícím. Výsledky hlasování budou oznámeny dne 7. 11. 2018. Do finálového hlasování postoupí 10 soutěžících. Finálové hlasování bude zahájeno 7. 11. 2018 a bude ukončeno dne 24. 11. 2018. Všichni finalisté budou pozváni na finálový večer, který se uskuteční dne 1. 12. 2018 v Praze, v hotelu Hilton, kde proběhne oficiální vyhlášení vítězů ankety. A budeme znát jména našich nej blogerů, ať píší o čemkoliv. Už jste hlasovali? A kdo chce být přímo na galavečeru, stačí jen zakoupit vstupenku.

Pokračování 4 / 5

Noc divadel

Kdy: 17. listopadu

Kde: V divadlech

Noc divadel, Ypsilonka
Noc divadel, Ypsilonka | Zdroj: archiv firem

Co: Třetí listopadová noc bude opět patřit Noci divadel. V letošním roce termín vychází symbolicky na 17. listopadu 2018, což ve spojení s mnoha historickými výročí, která si připomínáme, určilo i téma letošního ročníku: Česko-slovenská divadelní spolupráce. Divadla opět nachystají noční prohlídky, divadelní dílny, netradiční představení a performance – zdarma nebo za symbolické vstupné. Najděte si své oblíbené divadlo nebo mrkněte na stránky Noc divadel, co je na programu.

Pokračování 5 / 5

Slou Fashion Days

Kdy: 23.–24. 11. 2018

Kde: Hauch Gallery Praha

Slou Fashion Days
Slou Fashion Days | Zdroj: archiv firem

Co: SLOU Days je prodejní event, který přináší atraktivní, udržitelné a etické alternativy. Tentokrát se vše bude točit kolem chytrých nákupů. Čili nákupů promyšlených, které obohatí váš život na dlouho a ne do prvního praní. Kromě seminářů se stylistkami si můžete nakoupit v SHOPPING ZÓNĚ pro sebe i své blízké. Vánoce budou za dveřmi. SLOU založila Kamila Boudová, přední česká odbornice na udržitelnou módu a módní obchod. Sama Kamila působí jako lektorka předmětu Product Developement a Sustainable Fashion na vysoké škole módního obchodu MOD'SPE v Paříži a v Čechách vede online semináře o podnikání a udržitelné módě pod názvem Moyomi. Cílem akce je poskytnout odborníkům i veřejnosti vzdělání v oblasti udržitelnosti. Důležitá je estetická atraktivnost a přidaná hodnota ve vzdělávání.