Mystické síly mnichů Shaolin Kung-Fu

Mystické síly mnichů Shaolin Kung-Fu Zdroj: archiv akcí

ČEZ 53. jizerská padesátka
Tam vyrazím
Malostranské masopustní veselí 2020
Equal Pay Day
Vítězové Ceny veřejnosti: Pražské dorty Delu Cake – Lucie a Michal Holánkovi
10
Fotogalerie

Akce v únoru, které vás nastartují a otevřou nové možnosti

Lednové vakuum pominulo, ale jaro je ještě v nedohlednu, a tak využijte chladný únor k načerpání nové inspirace a ke spřádání plánů. Co podniknout novou cestu do zahraničí? Střihnout si lyžařský závod? Nebo začít s podnikáním? Vyrazte na tyhle akce a za chvíli budete mít jasno.

Výstava Alžběta Jungrová: Exit

Kdy: 23. 1. 2020 – 1. 3. 2020

Kde: Trafo Gallery, Praha 7 – Holešovická tržnice

Trafo Gallery představuje obsáhlou výstavu děl fotografky Alžběty Jungrové s názvem EXIT. Expozici šesti různorodých souborů doplňuje dvojjazyčná výpravná publikace.

Výstava Alžběta Jungrová: Exit
Výstava Alžběta Jungrová: Exit | Zdroj: Alžběta Jungrová

Alžběta Jungrová, bývalá reportérka, která fotografovala konflikty i místa, kam se nikdo nechtěl vydat, prezentuje na aktuální výstavě EXIT svou volnou tvorbu z posledních pěti let. Právě odchod od reportážní fotografie k volné tvorbě a hledání vlastního světa je jedním z mnoha „východů“, které na výstavě může divák najít. Své pocity vizualizuje Jungrová prostřednictvím postav žen, ať již reálných s vlastními pohnutými osudy, nebo jen abstraktních ženských těl. Kromě klasické fotografie se zde objevuje i video, umělecká fotografie, fotografická koláž nebo propojení fotografie a malby.

Uvidíte klasickou dokumentární fotografii, na které Jungrová vyrostla, zastupuje cyklus fotografií „Vězeňkyně“, kde zachycuje příběhy žen, které se často ocitly až na samotné hranici lidskosti. Nebo na téma křehkosti a ženskosti navazuje i cyklus velkých černobílých fotografií „In the mood for Love“, které jsou velmi osobní výpovědí o lásce a emocích. A mnoho dalších.

Asijský nový rok na Andělu

Kdy: středa 5. 2. 2020 8:00 – 18:00

Kde: Praha Anděl, pěší zóna

Asijský nový rok na Andělu
Asijský nový rok na Andělu | Zdroj: archiv akcí

Ve středu 5. 2. se na pěší zóně Anděl uskuteční oslavy asijského nového roku, který je letos ve znamení Krysy. Podle obecné charakteristiky se jedná o období nových začátků. Tak je pojďte objevit. Stejně jako každý rok budete opět moci ochutnat asijské speciality jako např. čínské knedlíčky, vietnamské Pho, pekingskou kachnu, mongolské taštičky nebo indické kari a těšit se na tematický doprovodný program.

ČEZ 53. jizerská padesátka

Kdy: 7.–19. 2. 2020

Kde: Ski stadion Bedřichov

ČEZ 53. jizerská padesátka
ČEZ 53. jizerská padesátka | Zdroj: archiv akcí

Legendární závod v běžeckém lyžování, kde se na startu potkávají profíci a hobby běžci. Zvolte si různou délku tratě, vytvořte štafetu nebo jen přijďte fandit nejen českým běžeckým esům. Užijte si sníh, parádní atmosféru, spoustu adrenalinu, doprovodný program.

Konference Equal Pay Day - ŽENY POMÁHAJÍ ŽENÁM

Kdy: zvýhodněné vstupenky ke koupi do 5.února, akce 27.3.- 28.3. 2020

Kde: Clarion Congress Hotel Prague

Za dva měsíce začne 11. ročník konference Equal Pay Day, které se pravidelně účastní více než 1000 aktivních žen. Dveře se otevřou 27. března 2020 v osm hodin ráno.

Následujících 10 dní, tedy až do 5. února 2020, nabízí BPWCR vstupenky za zvýhodněnou cenu 3200 Kč (standardní cena je 5700 Kč) za plný program. Ženy si mohou v těchto deseti dnech také pořídit zvýhodněnou vstupenku pouze na páteční konferenční program (2700 Kč oproti standardní ceně 5300 Kč).

Equal Pay Day
Equal Pay Day | Zdroj: archiv firem

Na konferenci se bude mluvit i o tom, jak je to s rozdíly v odměňování mužů a žen. Proč Česko stále v tomto ohledu patří mezi nejhorší evropské země, a zda je naše společnost debatě na téma rovnosti skutečně otevřená, nebo jestli některá témata raději bagatelizujeme. Konference opět přivítá řadu významných hostů z Česka i ze zahraničí, a to včetně sobotního programu, který je už tradičně celý věnován mentoringu. Každá z účastnic může během jednoho dne navštívit až 5 mentorek a mezitím 4 hodiny navazovat nová přátelství, ať už obchodní nebo osobní. Výběr z mentorek probíhá předem on-line na základě popisu jejich tématu.

O vstupenky mohou žádat i ženy, které jsou v tíživé finanční situaci. BPWCR žádosti o vstupné na Mentoringový den hradí ze svého Stipendijního fondu. Žádosti je možno vyplnit na www.bpwcr.cz/stipendijni-fond/

Malostranské masopustní veselí 2020

Kdy: 8. 2. 2020 od 13 hod

Kde: Loretánské náměstí, Hradčany

Malostranské masopustní veselí 2020
Malostranské masopustní veselí 2020 | Zdroj: archiv akcí

Srdečně vás zveme na tradiční masopust v kulisách Malé Strany a Hradčan. Začínáme před hostincem U Černého vola v Loretánské ulici. Aklimatizační zastávky pro masky budou probíhat celou cestu v hostincích, restauracích a putykách v ulicích Nerudově, Thunovské, na Malostranském náměstí a v Mostecké. Po cestě bude hrát Pražský pouťový orchestr a Chlapecký sbor Bruncvík. Někdy mezi třetí a čtvrtou hodinou dorazíme na Kampu, kde vás čeká tradiční masopustní veselice s živou hudbou. Přijďte na zabijačku, slivovici, svařák. Potkejte se se svými sousedy. Moc se na vás těšíme a v maskách se (ne)chovejte mravně!

Veletrh Holiday World & Region World 2020

Kdy: 13.–16. 2. 2020

Kde: PVA EXPO Praha Letňany

Veletrh Holiday World & Region World 2020
Veletrh Holiday World & Region World 2020 | Zdroj: archiv akcí

Nový, větší a modernější HOLIDAY WORLD se bude konat už po devětadvacáté. V roce 2020 se na veletrhu HOLIDAY WORLD představí národní turistické centrály tradičních evropských zemí i vzdálených destinací, například Ameriky, Asie a Afriky. Na turistické zážitky budou lákat regiony České republiky a aktuální nabídky zájezdů do celého světa nabídnou desítky cestovních kanceláří a agentur.

V rámci souběžné akce s příznačným názvem REGION WORLD bude zaostřeno na regiony České republiky, a to především z pohledu pěší turistiky. Ta bude v únoru stěžejním tématem. Partnerským krajem pro rok 2020 se stal Jihočeský kraj. Ve spolupráci s Plzeňským krajem představí například Zlatou stezku, více než 600km síť stezek na území obou krajů, ale i nově certifikovanou stezku podél Lužnice, kterou připravila turistická oblast Toulava.

V rámci doprovodného programu se bude opět konat velkolepý cestovatelský festival Prima ZOOM WorldFilm. Celý víkend budou mít návštěvníci mimořádnou příležitost prohlédnut si na vlastní oči Tatru 815 a bude se opět konat také oblíbený filmový festival Expediční kamera a po jedenácté budou moci zájemci soutěžit o zájezdy za milion. 3 veletrhy za 1 vstupné.

Zahájení desátého ročníku T-Mobile Rozjezdů pro začínající podnikatele

Kdy: přihlášky do 24. 2. 2020

Kde: celá ČR

Chcete začít podnikat na vlastní triko? Nebo už jste podnikat začali, ale potřebujete ho nakopnout? Rádi byste byli svým pánem a dělali, co Vás skutečně baví? Během února se můžete přihlásit do jubilejního desátého ročníku soutěže pro začínající podnikatele T-Mobile Rozjezdy.Svůj sen si díky tomuto projektu splnilo už přes tři tisíce kaváren, řemeslníků, designérek, ale i dopravní, softwarové a stavební firmy.

Vítězové Ceny veřejnosti: Pražské dorty Delu Cake – Lucie a Michal Holánkovi
Vítězové Ceny veřejnosti: Pražské dorty Delu Cake – Lucie a Michal Holánkovi | Zdroj: archiv Accpr

Každoročně T-Mobile Rozjezdy vybere až 42 projektů, z každého kraje tři nejzajímavější, kterým rozdělí finanční ceny na pomoc při rozjezdu, ale také nabídne bezplatné poradenství a balíčky služeb potřebných pro start podnikání. Přihlášky do soutěže najdete na www.rozjezdy.cz a můžete je posílat do 24. února. Následně tým školitelů a porot T-Mobile Rozjezdů zahájí semináře v regionech.

Každé regionální kolo nabídne tři vítěze, kteří postupují do celostátního hlasování veřejnosti. Z prvních míst zároveň hlavní porota vybere celostátního vítěze, na kterého kromě peněz čekají i odborné konzultace anebo reklamní kampaň od profesionálů. Oba hlavní výherce se dozvíme začátkem června.

Mystické síly mnichů Shaolin Kung-Fu

Kdy: 19. 2. 2020

Kde: Laa an der Thaya, Rakousko

(50 minut jízdy z Brna, dostupné i přímou autobusovou linkou č. 104 a necelé 3 hodiny jízdy z Prahy)

U příležitosti 25letého výročí se představí ti nejlepší mniši a mistři z čínských klášterů.

Mystické síly mnichů Shaolin Kung-Fu
Mystické síly mnichů Shaolin Kung-Fu | Zdroj: archiv akcí

Mniši z kláštera Šaolin způsobili v Laa velkou vlnu nadšení již před osmi lety. Nyní se opět vrací a ve středu 19. února 2020 vystoupí s programem u příležitosti svého kulatého jubilea a na pozvání kulturního referátu městského úřadu v Laa. Ve spojení s návštěvou lázeňského resortu THERME LAA – HOTEL & SILENT SPA jde o skvělý tip na únorový výlet pro celou rodinu s jedinečnou možností relaxovat v příjemně teplé termální vodě, zcela uvolnit svaly po skvělé masáži konopným nebo vinným olejem, vyčistit mysl i pokožku během saunových rituálů a večer se pak ponořit do tajuplného světa šaolinských mnichů.

Vystoupení zavede diváky do tajuplného světa šaolinských mnichů a Zen buddhismu. Celé vystoupení je komponováno jako příběh chrámu, který v úžasných obrazech, natočených na posvátné hoře Sung-Šan a v původním chrámu, představí trénink mnichů a poté se vydá po stopách zakladatele Zenu Bódhidharma. 19 nejlepších mistrů a žáků (tzv. Shamis) v čele se svým 75letým velmistrem ukáže v dvouhodinové show své neuvěřitelné schopnosti, které často protiřečí fyzikálním zákonům.

Vstupenky je možné zakoupit na www.oeticket.com, dospělí – od 22 euro a děti do 14 let – od 15 euro.

Únorové nákupy v zahraničí

Kdy: únor 2020

Únorové nákupy v zahraničí
Únorové nákupy v zahraničí | Zdroj: archiv akcí

Kde:

Hipsterský Berlín (Do navigace si zadejte: 52.5245972N, 13.3699714E)

Parndorf (Do navigace zadejte: 47.58405"N 16.50503E)

Vratislav (Do navigace si zadejte: 51.1074272N, 16.9459850E)

Drážďany (Do navigace zadejte: 51.0764194N, 13.7383917E)

Polský Těšín (Do navigace zadejte: 50.4420033N, 16.2416297E)

Partu kamarádek máte, našetřeno taky a teď přemýšlíte, čím na takový nákupní výlet vyrazit? Vyzkoušejte carsharingovou službu HoppyGo a půjčte si auto jednoduše, rychle, a hlavně přesně podle svého gusta. Vyrazit můžete do nákupních metropolí kousek od Čech.

Je skoro za „rohem“ a je rájem hipsterů. Takový je Berlín. Vyrazte sem, půjčte si za pár eur kolo, povečeřte u Pana Vuonga a nakupujte ve velkém. Najdete tu oblíbený a obrovský Primark, švédské značky, jako jsou Acne Studios, COS, Cheap Monday, Other Stories nebo Filippa K, ale i starou dobrou klasiku, jako je Zara nebo H&M. Berlín vás bude bavit!

Jen 322 kilometrů od Prahy vzdálená polská Vratislav disponuje outletovým nákupním centrem Factory Outlet Wroclaw, který je jako stvořený pro každého milovníka módy. Za zlomek ceny zde nakoupíte takové značky jako Gino Rossi, Ecco, Scotch & Soda nebo třeba Trussardi. A co víc, tento výlet rozhodně spojte s návštěvou samotného města. To si totiž zamilujete hned po prvních pár krocích.