Den architektury - Karlovy Vary, Vřídelní kolonáda

Den architektury - Karlovy Vary, Vřídelní kolonáda Zdroj: archiv značek

Den architektury
Seminář Vyzařující žena
Akrobacie v představení The Same self
ROBERT VANO - Výběr z díla
Chateau Mcely
9
Fotogalerie

Akce v říjnu, kde si užijete kulturu a vyčistíte hlavu

Že nám kultura chybí, všichni víme. Ale i přes současnou situaci si můžeme najít zajímavý workshop, užít si umění nebo divadla. Co vás právě zajímá? Chcete něco změnit? Svůj šatník, dekorace v bytě, nebo toužíte jen nasávat podzimní atmosféru? Vybrali jsme vám několik akcí, kde tohle všechno můžete.

Festival Den architektury

Kdy: od 1. do 7. října

Kde: Česká republika a Slovensko

Den architektury - Karlovy Vary, Vřídelní kolonáda
Den architektury - Karlovy Vary, Vřídelní kolonáda | Zdroj: archiv značek

Pěšky, na kole či v běhu, na suchu i ve vodě bude možné obdivovat architekturu ve více jak stovce měst a obcí po celé republice i na Slovensku. Jubilejní desátý ročník festivalu Den architektury nabízí na 300 architektonických procházek, cyklovyjížděk, exkurzí do běžně nepřístupných budov s poutavým výkladem, ale i diskusí či přednášky. Bývalé továrny, moderní ekologické stavby, sakrální architektura, zapomenuté židovské památky, areály nemocnic, bývalé dělnické čtvrti či obchodní domy, ale i cesty městskou divočinou – to je jen úzký výběr z programu letošního ročníku. Program festivalu je zdarma, avšak na vybrané akce je potřeba rezervace předem. Od 27. září budou spuštěny rezervace na akce v Praze.

Designblok 2020

Kdy: 7. 10. v 10:00 až 11. 10. v 21:00

Kde: klášter svatého Gabriela, Praha

Designblock 2020
Designblock 2020 | Zdroj: archiv značek

Mezinárodní festival designu Designblok je největší výběrovou přehlídkou designu a módy ve střední Evropě. Historie festivalu sahá do roku 1999, kdy jej založila Jana Zielinski a Jiří Macek, ředitelé pořádající agentury Profil Media. Designblok tradičně uvádí tvorbu designérů a výrobců z celé Evropy, představuje novinky prestižních značek i prototypy mladých designérů a designérských studií.

Pražského týdne designu se každoročně účastní vystavovatelé v hlavním prostoru Designbloku, který tvoří Superstudio, Openstudio, Exteriér a Art House. Kromě těchto prostor se v rámci Designbloku otevírá celá řada galerií, showroomů a pop-up shopů po celé Praze, které připravují speciální program pro návštěvníky.

Novocirkusové představení The Same Self

Kdy: 10. října 2020

Kde: Divadlo Bravo!, Praha

Akrobacie v představení The Same self
Akrobacie v představení The Same self | Zdroj: Jana Němcová

I zrychlená jsi v pořádku. I vzteklá jsi v pořádku. I unavená jsi v pořádku. Taková, jaká jsi právě teď, jsi v pořádku. Představením vzdušné akrobatky Ivany Kolcunové a zpěvačky Michaely Jonczy rezonuje netradiční téma. Je jím přirozená ženská proměnlivost během jednoho měsíce.

The Same Self vymyslela Ivana Kolcunová, vystudovaná psycholožka, která pracuje v uživatelském výzkumu. Jejím koníčkem je už osm let vzdušná akrobacie na hedvábných šálách. Představení The Same Self trvá 60 minut a je zatím nejdelší, které Ivana nejen vymyslela, ale i ztvárnila. Námět ji napadl během měsíčního jógového pobytu v Indii.

Do projektu přibrala zpěvačku Michaelu Jonczy, která je autorkou všech písní, které v představení zazpívá. Během večera zatančí také francouzská choreografka Fanny Barrouquère. Hudbu složil muzikant a skladatel Viktor Kracik-Bartha, mluvené slovo si vzala na starost herečka Katarína Zatovičová a kostýmy vytvořila návrhářka Veronika Bijok.

Vyzařující žena – seminář, jak posílit své ženství a získat sebelásku a vylepšit svůj styl oblékání

Kdy: 16. 10. 2020, 17:00–20:00

Kde: STARS LOVERS & FRIENDS Praha Albertov

Seminář Vyzařující žena
Seminář Vyzařující žena | Zdroj: archiv značek

Máte někdy pocit, že jste ve shonu a stereotypu, že pomalu ztrácíte svou ženskost? Zdá se vám, že kolem vidíte ženy s velkým Ž, které kolem sebe vyzařují krásu, noblesu, smyslnost, a vy byste tak také ráda působila? Máme pro Vás řešení, jak posílit své ženství a získat sebelásku!

Přichází čas, abychom prolomily bariéry ve svém životě a začaly si plnit své touhy a sny. Změnit můžeme totiž jen samy sebe, a když se tak stane, ostatní na naši vnitřní proměnu budou jen pozitivně reagovat. Chceme vám ukázat, že máte v sobě chytrou, silnou, dynamickou, schopnou, sebevědomou, činorodou, čilou a báječnou ženu. A tu je zapotřebí nechat projevit se a hrát v souladu se životem.

Přijďte na náš nový seminář s módní poradkyní Klárou Klempířovou, který se koná v krásném stylovém a hlavně komorním prostředí STARS LOVERS & FRIENDS.

A bude-li vám to málo, můžete týden na to pokračovat celodenním kurzem REFRESH STYLU – 24. října vás stylistka Klára Klempířová seznámí se základními pravidly stylu a současnými trendy. Vizážistka Magdalena Soušková vás prostřednictvím líčení a drobných vizážistických tipů povede k přirozenosti a osobitosti. Vlasová stylistka Dagmar Míznerová vám doporučí tu nejlepší péči pro vaše vlasy. Budete odcházet plná inspirací, jak o sebe pečovat, zkrášlená novým make-upem a účesem a upravená na večerní schůzku.

Signal Festival 2020

Kdy: 15. 10. v 19:00 až 18. 10. v 23:59

Kde: Praha

Signal Festival 2020
Signal Festival 2020 | Zdroj: archiv značek

Osmý ročník Signal Festivalu letos proběhne! Představíme vám 3 trasy, 15 instalací, bohatý doprovodný program a řadu novinek. Těšit se můžete třeba na velkolepou 3D projekci od španělského studia Onionlab v Průmyslovém paláci na Výstavišti Praha. Jedinečným zážitkem bude zajisté návštěva dómové projekce v Planetáriu. Trasa po Starém Městě bude protkaná velkými jmény české umělecké scény, jako jsou Milena Dopitová či Jiří Černický. A strhující videomapping na Karlínském náměstí? Ten také bude!

Plán B je téma letošního festivalu věnované environmentální problematice a budoucnosti soužití člověka s planetou. Vznášíme do prostoru otázky, na které si musíme každý odpovědět po svém.

Podzim na Chateau Mcely

Kdy: říjen 2020

Kde: Chateau Mcely

Chateau Mcely
Chateau Mcely | Zdroj: archiv značek

Užijte si pohodovou podzimní atmosféru v krásném prostředí zámku Chateau Mcely. V říjnu vás čeká hned několik akcí. 23.–25. října je připraven Jablečný víkend plný jablečných dobrot, moštů a jablečného vaření s šéfkuchařem Honzou Štěrbou. 28. října šéfkuchař Honza Štěrba představí své nové podzimní menu. 30. října – 1. listopadu děti čeká novinka v podobě strašidláckého Halloweenského víkendu.

ROBERT VANO – Výběr z díla

Kdy: 1. 10. do 30. 10. 2020

Kde: STARS LOVERS & FRIENDS, Na Slupi 17, Praha 2

ROBERT VANO - Výběr z díla
ROBERT VANO - Výběr z díla | Zdroj: archiv značek

Výstava s názvem ROBERT VANO – VÝBĚR Z DÍLA světoznámého fotografa Roberta Vana.

Výstava 40 fotografií z celoživotní tvorby Roberta Vana bude probíhat od 1. 10. do 30. 10. 2020, vždy od pondělí do soboty v čase 10:00–18:00 hodin ve výstavním prostoru STARS LOVERS & FRIENDS, Na Slupi 17, Praha 2. Vystavené fotografie bude možné v průběhu výstavy zakoupit a po jejím skončení spolu s podpisem autora a pečetí pravosti obdržet.