Festival Kolem Světa 2019

Festival Kolem Světa 2019 Zdroj: archiv firem

Dyzajn market Zima
Umění být ženou Praha 2019 - Konference pro všechny ženy
Kateřina Winterová – křest knihy Světová a diáře
Jdu se něco dozvědět
Desáté SLOU DAYS
12
Fotogalerie

Akce v listopadu, na kterých nasbíráte spoustu informací a chuť zkusit nové věci

Když už nejde trávit tolik času venku, o to víc si ho můžete užít uvnitř, a to na samých zajímavých akcích, které vás nadopují informacemi o zdraví, kráse, podnikání, cestování, zkrátka o všem, co vás může zajímat. Možná vám i otevřou oči a změní směr vašeho života.

TEDxPrague 2019: Svár

Kdy: 2. 11. 2019

Kde: Forum Karlín

TEDxPrague 2019: Svár
TEDxPrague 2019: Svár | Zdroj: archiv firem

Svár je otcem všeho. Bez napětí protikladných pohledů, bez vyhrocených dialogů a polemiky by věci stály a nevznikalo by nic nového. Uzavřené 20. století, ale i hluboká historie, nabízí nepřeberné množství situací stvrzujících důležitost sváru. Je ale každý svár plodný? Nechybí nám jednotný základ, pevná půda, na níž bychom se mohli potkat? Nechybí nám svár, který by nás spojil dohromady?

Letošní TEDxPrague se bude zabývat právě rolí sváru jako konfliktu a potřebného dialogu. Téma svárů ale pojmeme i odlehčeně, bez „čárky“ jako svar, který pevně spojí i zdánlivě oddělené světy. Těšit se můžete na klinického psychologa Michala Miovského, polární vědkyni Marii Šabackou, Janu Drábovou nebo podnikatelku 22. století Julii Yan a další.

Umění být ženou Praha 2019 – Konference pro všechny ženy

Kdy: 9. listopadu 2019 v 8:00 až 20:00

Kde: Hilton Prague

Umění být ženou Praha 2019 - Konference pro všechny ženy
Umění být ženou Praha 2019 - Konference pro všechny ženy | Zdroj: archiv firem

Umění být ženou je konference pro všechny ženy, které by se rády rozvíjely ve svém osobním i pracovním životě, podpořily svůj potenciál, načerpaly novou energii, inspirovaly se a třeba i navázaly nová přátelství. Pokud se i vy chcete podělit o své zkušenosti, získat nové a nabrat inspiraci, přijďte 9. listopadu do hotelu Hilton! Celým dnem vás provedou Marcela Reisz, Saša Pevalová a Adela Vinczeová, která na konci dne uvede i svou talkshow. Jako hosté se vám představí: hokejový trenér Marian Jelínek, speciální pedagožka Zuzana Pavelová, lektorka v oblasti sexuality Jana Mašková, nejmladší vítězka soutěže Masterchef na světě Kristína Nemčková a mnoho dalších.

Green Beauty Market

Kdy: 9. 11. 2019

Kde: Galerie Laufen, Praha

Green Beauty Market
Green Beauty Market | Zdroj: archiv firem

Více než osmdesát značek zdravé kosmetiky z Čech, Slovenska i ze zahraničí se představí v Praze v sobotu 9. 11. 2019 na 4. ročníku Green Beauty Marketu, pop-upu s přírodní kosmetikou a ekologickou drogerií. Pražská akce se koná již tradičně v unikátním prostoru Galerie Laufen a završí úspěšné říjnové akce v Brně, pro které to byla letos premiéra, a v Ostravě. Návštěvníci budou moci vše otestovat, konzultovat, nechat se nalíčit a ošetřit a samozřejmě také nakoupit, a to u nejlepšího výběru z českých, slovenských a zahraničních green beauty značek. Vstup na akci je zdarma. Letošní novinkou v Praze je sekce ekologických služeb, kde si zákaznice budou moci užít profesionální služby vizážistů, manikérek, kadeřníků a masérů. Některé vystavující značky využily platformy salon24.cz, aby se návštěvníci mohli snadno objednat na konkrétní ošetření. Pokud máte svou oblíbenou značku, zeptejte se, jestli u ní tato možnost je. Značky možné rezervace na GBM také promují na svých sociálních sítích.

Kateřina Winterová – křest knihy Světová a diáře

Kdy: 11. listopadu 2019 v 17:00 až 18:00

Kde: Knihkupectví Luxor, Praha

Kateřina Winterová – křest knihy Světová a diáře
Kateřina Winterová – křest knihy Světová a diáře | Zdroj: archiv firem

Oblíbená autorka knih o jídle a moderátorka pořadu Herbář, herečka Kateřina Winterová, vydává novou kuchařku! Světovou kuchyni plnou bylin a koření pokřtí v Luxoru spolu s originálním diářem, který se vrací k módě tradičních českých zábavných kalendářů. Kmotrou knížky se stane Markéta Pavleje alias Kitchenette a kmotrou diáře Jana Stryková.

Seminář Zdravá a šťastná

Kdy: 12. 11. 2019 od 18:00

Kde: Café Louvre, Praha

Seminář Zdravá a šťastná
Seminář Zdravá a šťastná | Zdroj: archiv firem

Zdraví a pocit spokojenosti spolu velmi úzce souvisí, a abychom je dokázali pozitivně ovlivňovat, potřebujeme kvalitní informace. Se svou přednáškou vystoupí a celou akci moderuje sexuoložka a odbornice na partnerské vztahy Laura Janáčková a těšit se můžete na další odborníky, kterými jsou mimo jiné sexuolog Zlatko Pastor, onkoložka Petra Tesařová, gynekolog Tomáš Fait nebo dermatolog Radek Litvík. Dozvíte se aktuální a podložené informace o tématech jako reprodukční zdraví a antikoncepce, prevence HPV infekce a souvisejících onemocnění, onkologická prevence, péče o krásnou pleť a zdravé tělo a partnerské vztahy. Více informací a vstupenky na www.zenske-zdravi.cz/seminar. Pro všechny účastnice jsou připraveny dárky v hodnotě 2000 Kč od sponzorů akce.

Korzo Národní: 30 let svobody

Kdy: 17. listopadu 2019 v 9:00 až 22:00

Kde: Národní třída, Praha

Korzo Národní: 30 let svobody
Korzo Národní: 30 let svobody | Zdroj: archiv firem

Letos uplyne 30 let od sametové revoluce – ode dne, kdy se věci daly do pohybu a kterému vděčíme za to, že dnes žijeme v demokratické společnosti. 17. listopadu tak už pošesté chceme říct nejen na Národní třídě své "Díky, že můžem!" A vy můžete s námi!

Svoboda není samozřejmost a neměli bychom si to přestat připomínat. A třicáté výročí si rozhodně neobvyklou oslavu zaslouží. Velkou pouliční oslavou poděkujeme těm, kteří se před 30 lety nebáli a vybojovali nám svobodu. Stejně tak ale chceme poděkovat i těm, kteří se svobodou umí zodpovědně naložit. Sami jsme revoluci nezažili, ale uvědomujeme si, že díky ní dnes můžeme studovat, cestovat, pracovat a žít, jak chceme. A za to děkujeme!

Na co se na Korzu Národní těšit? Na několika pódiích zahrají známá jména jako David Koller, Tata Bojs v akustickém provedení, PRAGO UNION (official), Zrní nebo Spirituál kvintet. Speciální místo v programu bude mít státní hymna v podání operní pěvkyně Dagmar Peckové, večer pak zazní i hymna sametové revoluce Modlitba pro Martu, tentokrát v podání Anety Langerové. Čeká vás i čtení, vzdělávací programy, výstavy a další program.

Desáté SLOU DAYS

Kdy: 22. 11. v 12:00 až 23. 11. v 20:00

Kde: Hauch Gallery, Praha

Desáté SLOU DAYS
Desáté SLOU DAYS | Zdroj: archiv firem

Co se letos chystá? Opět se těšte na Shopping zónu, kde najdete udržitelnou módu, organickou kosmetiku a doplňky. Nově pro vás v sobotu odpoledne chystáme Second Hand meeting! V Info Zóně se v pátek můžete těšit například na informace o tom, jak se oblečení zbavovat eticky a ekologicky a na rozhovor s herečkou Andreou Růžičkovou (Kerestešovou) a křest Knihy SLOU. Co bude dál, je zatím překvapení. V sobotu dorazte na přednášku o tělu prospěšném obouvání a oblékání od Petra ze značky Soulad, která je stálicí na SLOU DAYS, na obličejovou jógu s Michaelou Dombrovskou a na hvězdu efektivních šatníků, Kamilu Vodochodskou.

Festival Kolem světa 2019

Kdy: 23. 11. v 10:00 až 24. 11. v 20:00

Kde: Clarion Congress Hotel Prague

Festival Kolem Světa 2019
Festival Kolem Světa 2019 | Zdroj: archiv firem

Chystáme další ročník cestovatelského festivalu KOLEM SVĚTA v rozlehlých prostorech Hotelu Clarion v Praze. Mnoho místa pro návštěvníky i pro vystavovatele. Inspirujte se zkušenostmi různých cestovatelů, kteří vám představí i méně známé destinace nebo vás přesvědčí, že není čeho se bát a klidně můžete jet objevovat krásy Íránu.

Vánoční worhshop v DECO LOCO - Adventní věnec podle představ

Kdy: 25.11. - 30.11. 2019

Kde: Českomoravská 142/8, Praha 9

Workshop - Adventní věnec na míru studio DECO LOCO
Workshop - Adventní věnec na míru studio DECO LOCO | Zdroj: archiv DECO LOCO

Designové studio DECO LOCO se v předvánočním čase otevírá každému, kdo hledá inspiraci pro vánoční dárky, nebo výzdobu, a chce být kompletně vtažen do blažené vánoční atmosféry. Designérka Diana Turinová je i letos produktově velmi štědrá – vybere si opravdu každý, protože nabídka novinek je velkolepá. Můžete se přesvědčit sami. Stejně jako dokonale nazdobený adventní věnec, je i showroom DECO LOCO připraven navodit perfektní vánoční náladu. Přijďte si ten svůj vysněný vytvořit právě k nám, s týmem DECO LOCO… Pozor rezervace nutná.

Termíny workshopů
Termíny workshopů | Zdroj: archiv DECO LOCO

Dyzajn market Zima

Kdy: 30. listopadu 2019 v 10:00 až 19:00

Kde: Národní 4, Praha

Dyzajn market Zima
Dyzajn market Zima | Zdroj: archiv firem

Dyzajn market je výběrová prodejní výstava autorské tvorby. Během dvou zimních termínů se představí cca 400 tvůrců a dyzajnérů. První termín proběhne naposledy v tomto roce na náměstí Václava Havla u Národního divadla v Praze. Kvůli plánované rekonstrukci se poté přesuneme na Výstaviště Praha. Věříme, že naše tvůrce i nás podpoříte i v nové lokaci. Tramvají č. 17 jsou tato dvě místa od sebe vzdálena 10 minut. Prohlížet i nakupovat můžete spousty originálních dárků, šperků, doplňků, kabelek a batohů, porcelánu, dekorací, oblečení, hraček nebo papírenského zboží.

Seminář Zdravá a šťastná
Seminář Zdravá a šťastná | Zdroj: archiv firem