.

. Zdroj: archiv firem

.
.
.
.
.
8
Fotogalerie

Akce v lednu, které vás budou bavit

Otevírá se před vámi nový rok, který můžete naplnit spoustou zajímavých aktivit. Něco se dozvědět, naučit, otevřít si dveře k novým možnostem a růst. Spousty inspirace najdete na akcích, které se dějí kolem vás. Avšak nezapomínejte i odpočívat a dobře se bavit. Tady je pár možností, kam můžete vyrazit.

Světelná instalace Absolut na Masarykovo nádraží v Praze

Kdy: leden 2020 – polovina února 2020

Kde: Masarykovo nádraží, Praha

.
. | Zdroj: archiv firem

Švédská značka Absolut se v aktuální kampani Absolut Recycled zaměřuje na udržitelnost a recyklaci. Nejprve v rámci kampaně vznikla limitovaná edice lahve, která je vyrobena z 41 % z recyklovaného skla. Nyní v myšlence recyklace a udržitelnosti pokračuje značka dál. Ke spolupráci oslovila umělkyni Radku Salcmannovou. A vznikla tak světelná instalace, která v těchto dnech oživuje Masarykovo nádraží v Praze.

Svoji „recyklovanou“ vizi z použitých lahví Absolut vytvořila značka ve spolupráci s pražskou The Chemistry Gallery a sochařkou, designérkou a módní návrhářkou Radkou Salcmannovou, která žije a tvoří v New Yorku a Los Angeles. Její práce byly k vidění na několika vlastních show v rámci New York Fashion Weeks či spolupracovala na instalaci pro zpěvačku Bjork.

Celá konstrukce je tvořená z recyklovatelných materiálů. Hlavním elementem je 562 lahví Absolut, které jsou nařezány do různých velikostí. Nosná konstrukce je vyrobena ze starých barových židlí, které umělkyně nalezla ve sběrných surovinách. Vše je doplněno videoprojekcí.

Hovory X s hvězdami Reflexu Helenou Třeštíkovou a Pavlem Podruhem

Kdy: středa 8. ledna 2020 18:00–21:00

Kde: Café Montmartre, Praha, Řetězová ulice

.
. | Zdroj: archiv firem

Další díl seriálu veřejných besed Hovory X s hvězdami Reflexu. Jedinečné besedy představují osobnosti, které mají na svědomí často nenápadné, ale přesto hvězdné chvíle. Moderátorem bude Veronika Bednářová. A hosty? Dokumentaristka Helena Třeštíková se letos jako jediná Češka stala členkou americké Akademie filmového umění a věd udělující každoročně Oscary. Několikanásobná držitelka Českého lva svého času „vynalezla“ sběrný dokument překračující desetiletí, v posledních letech zaujala svými filmy i na zahraničních festivalech. Druhým hostem bude podnikatel Pavel Podruh, kterého japonská pobočka mezinárodní organizace Junior Chamber International zařadila mezi oceněné osobnosti prestižního titulu The Outstanding Young Person. Mezi oceněnou šestici se Podruh dostal díky svému bateriovému start-upu a soběstačným domům. Členové JCI každoročně nominují lidi do čtyřiceti let, kteří svými aktivitami výjimečně podporují myšlenku šetrnosti, sociální rovnosti či ekologie.

SWAP Prague: dvoudenní očista ve Vzletná: 10 za 10 a děti víc

Kdy: 11.–12. 1. 2020 10:00–18:00

Kde: Vzletná, Milady Horákové, Praha

.
. | Zdroj: archiv firem

Leden je měsícem očisty a bilancování! Přijďte se zbavit nevhodných dárků či vašich krásných přebytků po třídění šatníku! Můžete přinést maximálně 10 super věcí a 10 si odnést. To necháme, ale POZOR: DĚTSKÉ A HRAČKY můžete přinášet neomezeně, toho je nejvíc, děti rostou a je to třeba protočit více. Plastia CZ daroval do swapu neprodané samozavlažovací květináče, které můžete postupně lovit na swapu a na místě budou instalována designová svítidla ze zbytkových materiálů jejich produkce. V sobotu proběhne panel, který rozkryje zase trochu víc palčivé téma udržitelnosti a jak to žít a nenaletět.

Nejslavnější české muzikály

Kdy: 18. 1. 2020

Kde: O2 Arena, Praha

.
. | Zdroj: archiv firem

Muzikálové árie dvou nejúspěšnějších českých hudebních autorů zazní poprvé v České republice pod jednou střechou. Zazní největší muzikálové árie Karla Svobody a Michala Davida. Není snad nikdo, kdo by neznal megahity jako Jsi můj pán, Teď královnou jsem já, Asi do věží nebo Lásko má, já stůňu. Tyto hity a mnohé další si zazpívají největší hvězdy českého muzikálu. Na jedinečném koncertu vystoupí Lucie Bílá, Daniel Hůlka, Josef Vojtek, Marian Vojtko, Helena Vondráčková, Petr Kolář, Jan Kopečný, Vojtěch Drahokoupil, Michaela Gemrotová, Radka Fišarová a další. Za doprovodu více než stočlenného orchestru se zaposloucháte do největších hitů z muzikálů Dracula, Monte Cristo, Golem, Noc na Karlštejně, Kleopatra, Tři mušketýři, Angelika a Muž se železnou maskou. Během koncertu bude předán ředitelce nadace Kapka naděje Vendule Pizingerové finanční dar.

STOMP Praha

Kdy: 21.–26. 1. 2020

Kde: Kongresové centrum Praha

.
. | Zdroj: archiv firem

Taneční senzace z Velké Británie STOMP předvede několik představení světové show pro celou rodinu. Můžete se těšit na strhující taneční show, ve které členové STOMP neváhají za účelem dobře znějícího rytmu použít všechno možné od zapalovačů a plechovek přes odpadkové koše až po kuchyňský dřez.

Den, kdy se budu mít ráda

Kdy: 25. 1. 2020

Kde: Atrium Flora Praha

.
. | Zdroj: archiv firem

Je tady další akce pro všechny ženy, které si chtějí užít den jenom pro sebe. Den plný workshopů, přednášek, inspirativních setkání, testování a zkoušení novinek, relaxace a letos nově i tvůrčích koutků ve spolupráci s pořadem ČT1 Všechno, co mám ráda! Tento den si nechte poradit a rozmazlovat se od profesionálních stylistů, kteří poradí, co vám sluší, vizážistů, kteří pracují s hvězdami a udělají ji i z vás, dietologů, kteří vám vysvětlí, jak zredukovat váhu a očistit tělo, poradců zdravého životního stylu, kteří vám spočítají BMI a odpoví na vše, co se týká výživy a sportu, odborníků na životní harmonii, kteří vás zasvětí do tai-či, jógy či relaxace, masérů a terapeutů, kteří vás uvolní a uleví vám od stresu a napětí, spirituálních múz, které vás zavedou do duchovního světa tvorby mandal či osobní věštby a mnoha dalších inspirativních lidí. Veškeré semináře, přednášky, sezení s odborníky a dárky budou tento den pro všechny ŽENY zdarma!

Eshopper 2020

Kdy: 30. 1. 2020

Kde: PVA EXPO Praha

.
. | Zdroj: archiv firem

Největší český veletrh, konference, poradenství a networking pro provozovatele e-shopů. Už potřetí v Praze! Přes 4000 návštěvníků se 30. ledna sejde v pražských Letňanech, aby si vyzkoušeli nejnovější produkty a služby pro e-shopy, probrali své problémy s poradci či navštívili doprovodnou konferenci zaměřenou na strategický rozvoj e-shopů.

Co vás čeká v tomto roce? Horoskop pro všechna znamení na rok 2020 od Martiny Boháčové najdete zde.