Mladí ladí jazz OPEN AIR

Mladí ladí jazz OPEN AIR Zdroj: archiv firem

Prague Design Week 2019
Asia Fest 2019 - Street food festival Praha
Pražský Majáles 2019
MINT Market Praha no. 24
Kurz vaření s Metabolic Balance® - Zdravé snídaně
9
Fotogalerie

Akce v dubnu, které nepropásněte: Design, udržitelnost i jazz na ulici

Den se prodlužuje, tak proč nebýt venku až do stmívání? V dubnu se bude hodně jíst, měnit oblečení a poslouchat hudba pod širým nebem. Kam vyrazíte vy?

SLOU DAYS

Kdy: 5.–6. dubna 2019

Kde: Hauch Gallery, Pobřežní 20a, Praha

SLOU DAYS
SLOU DAYS | Zdroj: archiv firem

Shopping zóna s desítkami značek, které vyznávají udržitelnost a odpovědnost. Najdete tu módu a doplňky, organickou kosmetiku i nějakou tu krásu do bytu. Budete informováni o tom, co se dnes děje v módním průmyslu, a naučíte se, jak nakupovat chytře. Po celou dobu SLOU DAYS budete mít možnost "swapnout" vaše oblečení. Přineste maximálně pět kousků z vašeho šatníku, pochopitelně čisté a v pořádku, a můžete měnit.

Program je nabitý i semináři a přednáškami, například jak se posunula udržitelná móda v Česku, osobní stylistka Kamila Vodochodská vás seznámí s 10 mýty a návyky šatníku jejích klientek a Iva Pazderková prozradí, jak žije slou.

Pokračování 2 / 8

Lars Kepler – autogramiáda

Kdy: 8. dubna 2019 v 17:00 až 19:30

Kde: Knihy Dobrovský, Václavské náměstí, Praha

Lars Kepler
Lars Kepler | Zdroj: archiv firem

V rámci středoevropského turné přijíždí do Prahy švédská autorská a manželská dvojice, kterou jistě dobře znáte pod pseudonymem Lars Kepler. Všichni fanoušci případů Joony Linny a severských detektivek jsou srdečně zváni na autogramiádu s besedou, která se při této příležitosti uskuteční.

Pokračování 3 / 8

MINT Market Praha no. 24

Kdy: 12. dubna – 13. dubna 2019 11:00–17:00

Kde: Pražská tržnice

MINT Market Praha no. 24
MINT Market Praha no. 24 | Zdroj: archiv firem

Trh se svěží módou, šperky, designem a delikatesami.

Vracíme se na místo činu! MINT Market Praha se vrátí tam, odkud vzešel – do Pražské tržnice, konkrétně do haly 17 a do jejího blízkého okolí. Tak si zapište červeně do diáře 12.–13. dubna a těšte se na dva dny plné tvorby od lokálních designérů, příjemnou atmosférou a spoustu dalších aktivit. Vstup na MINT je jako vždy zdarma a čtyřnohé miláčky rádi přivítáme.

Pokračování 4 / 8

Prague Design Week 2019

Kdy: 15. dubna – 21. dubna 2019

Kde: Prague Design Week, náměstí Republiky 7, Praha

Prague Design Week 2019
Prague Design Week 2019 | Zdroj: archiv firem

Šestý ročník designérské přehlídky Prague Design Week se uskuteční v centru Prahy ve dvou patrech historického domu na náměstí Republiky 7. Vstupenky koupíte na místě na pokladně u vstupu. A co můžete vidět? Tady malá ochutnávka: české dřevěné deskové hry Maty Moves; interiérové a exteriérové plastiky a nábytek ze dřeva a dalších materiálů od Mariana Sekuly; udržitelnou módu od Moniky Novakove, jejímž prostřednictvím se snaží obnovit ztracenou slávu lnu a další.

Pokračování 5 / 8

Asia Fest 2019 – Street food festival Praha

Kdy: 19. dubna a 20. dubna 2019 v 11:00 až 20:00

Kde: Náplavka – Praha

Asia Fest 2019 - Street food festival Praha
Asia Fest 2019 - Street food festival Praha | Zdroj: archiv firem

Největší přehlídka exotických chutí a vůní Asia Food Fest, to je festival pro všechny milovníky asijské kultury a kuchyně. Stovky chutí a vůní na jednom místě! Můžete se těšit na vybrané stánky kulinářského umění a bohatý kulturním program nejen pro celou rodinu. Asia Fest 2019 bude nejen o jídle, ale také kulturním zážitkem. Po celý den bude vládnout na akci atmosféra za doprovodu tematické hudby. Na pódiu uvidíte nejen kulinářské umění, ale také dračí show, bojové sporty, tance i zpěv. Na akci budou probíhat také workshopy, např. jak si vyrobit domácí závitky nebo sushi. Celý program bude slavnostně zakončen ohnivou show.

Pokračování 6 / 8

Pražský Majáles 2019

Kdy: 27. dubna 2019 12:00–23:30

Kde: Letiště Praha Letňany

Pražský Majáles 2019
Pražský Majáles 2019 | Zdroj: archiv firem

Jubilejní 15. ročník Pražského Majálesu! Obří průvod Prahou, volba nového krále a královny, desítky doprovodných akcí v rámci měsíce studentů a jako třešnička na dortu Majáles open-air festival! Vstupenky – čím dřív koupíš, tím míň platíš. A kdo zahraje? Kryštof, Rybičky 48, Ben Cristovao, Horkýže slíže, Marek Ztracený, Jelen, Mirai a další.

Pokračování 7 / 8

Mladí ladí jazz OPEN AIR

Kdy: 30. dubna 2019 v 14:30 až 21:30

Kde: Karlovo náměstí, Praha

Mladí ladí jazz OPEN AIR
Mladí ladí jazz OPEN AIR | Zdroj: archiv firem

Velkolepá oslava Mezinárodního dne jazzu rozvibruje 30. dubna celé Karlovo náměstí! Co můžete slyšet? Nu-jazzovou legendu Jaga Jazzist, fenomenální -123minut, atypické trio dvou saxofonistů s bubeníkem Moon Hooch z newyorského Brooklynu, k jejichž fandům se řadí i Iggy Pop, swing-jazzový orchestr HarmCore Jazz Band, světově proslulé Emil Viklický Trio!

OPEN AIR je přístupný ZDARMA a bude jej živě přenášet Český rozhlas Vltava.

Pokračování 8 / 8

Kurz vaření s Metabolic Balance – Zdravé snídaně

Kdy: 10. dubna 2019 17:00–20:00

Kde: Centrum Metabolic balance Cordeus – zdravá strava pro extra vitalitu; Na dlouhém lánu 11, Praha

Kurz vaření s Metabolic Balance® - Zdravé snídaně
Kurz vaření s Metabolic Balance® - Zdravé snídaně | Zdroj: archiv firem

Jaké si vy připravujete metabolicky vstřícné snídaně? Váháte s odpovědí? V tomto kurzu vaření podle metabolicky vstřícných principů budeme připravovat skvělé snídaně, po kterých se krásně hubne a které nastartují váš metabolizmus do celého dne! Čeká vás 8 zajímavých, netradičních a zároveň snadných receptů z čerstvých surovin, které se objevují v programu Metabolic Balance jídelních plánech, jako jsou např. pikantní jogurt, kuře "nazeleno" – skvělá snídaňová pomazánka, vafle ze žitné mouky s povidly, mangovým a jablečným pyré, ovesná omeleta s papájou a drcenými kakaovými boby se skořicí, vyhlášený sýr z mandelády (z mandlí a slunečnicových semínek), fenyklový salát se semínkovou směsí, mango smoothie z mandlového mléka a užasná pečená hruška se sýrem Cottage nebo semínkové tolárky.