KVIFF 2019

KVIFF 2019 Zdroj: archiv firem

Family Open fest
Metronome festival
Hlavní hvězda Leoš Mareš
Olympijský běh
Konference Restart myšlení
8
Fotogalerie

Akce v červnu, které vám zaměstnají hlavu a roztančí tělo

Na nicnedělání v červnu rozhodně nebude čas. Kdo chce, může ho věnovat sportu, jídlu, tanci, muzice nebo své hlavě. Rozhodněte se podle svého, ale tyhle akce by vám určitě neměly uniknout.

Restart myšlení – konference, která příběhy ani emocemi nešetří

Kdy: 6. června 2019 v 8:50 až 18:00

Kde: Vnitroblock, Tusarova, Praha

Konference Restart myšlení
Konference Restart myšlení | Zdroj: archiv firem

Konference roku pro vaši inspiraci a osobní rozvoj. Může se nám zdát, že přešlapujeme na místě, že potřebujeme nový impuls. Jenomže na restart člověku schází čudlík, na restart člověk potřebuje inspiraci. Silné příběhy jsou přitom všude kolem nás, stačí je najít a pak už jen poslouchat. Koho? Jakuba Zajíce – spolumajitele Vnitroblocku, Kavárny, co hledá jméno, který poví něco o Vnitroblocku, nových projektech, nebo Tomáše Šebka – chirurga, účastníka misí Lékařů bez hranic a úspěšného podnikatele, který povypráví něco o tom, jaké by to bylo "Kdyby tisíc fuckupů...", či Sylvii Lauerovou – českou spisovatelku a básnířku, jež vám dá nahlédnout do svého nitra, kde zjistíte, že "Když vykročíš, cesta se před tebou rozvine..." a další.

Pokračování 2 / 5

Blissiplined: Tajemství sebepéče (nejen) pro zaneprázdněné ženy – workshopy

Kdy: 14.–16. 6. 2019

Kde: Namastery Club, Praha 5

.
. | Zdroj: archiv Shivani O’Brien

Jako ženy jsme vychovávány k neustálému perfekcionismu, vždy se starajíc, vždy dávajíc. Často nám není dopřáno ani v klidu se najíst či si odpočinout. Snažíme se vtěsnat cvičení a péči o sebe do již tak nabitého harmonogramu starání se o rodinu, domácnost a plnění pracovních povinností. Pojďme spolu skrze speciální jógové, meditační, detoxikační a automasážní techniky znovu objevit úžasné schopnosti ženského těla a naučit se je efektivně začleňovat do každého dne. Tímto unikátním víkendovým workshopem vás provede Shivani O’Brien – australská jogínka a specialistka na sebepéči. Těšit se můžete na Venus jógu a meditace, sestavu vody, rituály jogínek, pohyb, mindfullnes a mnoho dalších aktivit prospěšných pro zdraví.

Pokračování 3 / 5

T-Mobile Olympijský běh

Kdy: 19. června 2019 v 16:00 až 20:30

Kde: Ladronka, Praha

Olympijský běh
Olympijský běh | Zdroj: archiv firem

Do T-Mobile Olympijského běhu se zapojí i tradiční Ladronka v Praze. Vyběhněte i vy a oslavte tak Olympijský den. Svým startem také podpoříte Českou olympijskou nadaci, která pomáhá sportovat dětem ze sociálně znevýhodněných rodin. Místo startu a registrace se nachází v areálu Ladronka u tenisových kurtů (nejbližší zastávka autobusů MHD – Rozýnova). Čeká vás trasa na 5 či 10 km. Registrace probíhají online do 12. června (při platbě převodem do 5. června). Registrace na místě v den akce nebudou možné.

Pokračování 4 / 5

Metronome Festival Prague 2019

Kdy: 21. 6. v 14:00 až 23. 6. v 5:00

Kde: Výstaviště Praha Holešovice

Metronome festival
Metronome festival | Zdroj: archiv firem

International music summer city festival.

Jedinečná hudební událost pod širým nebem v centru Prahy. Letos počtvrté. Každý rok: světové hvězdy velkého formátu a domácí interpreti, kteří se zpravidla prezentují s unikátním programem. Kdo vystoupí? Mimo jiné Liam Gallagher, britská skupina Morcheeba, Jungle a německá skupina Kraftwerk a mnoho dalších. Neváhejte rychlostí blesku ulovit vstupenky. Bude tam i Pražský výběr.

Pokračování 5 / 5

54th Karlovy Vary International Film Festival

Kdy: 28. 6. v 12:00 až 6. 7. v 20:00

Kde: Karlovy Vary

KVIFF 2019
KVIFF 2019 | Zdroj: archiv firem

54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary opět chystá více než 200 neopakovatelných filmových zážitků. Letos vzdá poctu ikonickému egyptskému režisérovi Júsufu Šahínovi i legendárnímu českému kameramanovi Vladimíru Smutnému. Nejprestižnější filmová přehlídka ve střední a východní Evropě ale připomene i 30. výročí sametové revoluce. Kompletní program včetně oficiálních hostů bude zveřejněn v druhé polovině června.

Letos se můžete těšit na nově zrestaurovaného Spalovače mrtvol. Čeká vás filmová nálož – jako celovečerní hraný debut Ondřeje Provazníka a Martina Duška Staříci. Dramatický snímek nabídne příběh dvojice politických vězňů v pokročilém věku, kteří se vydávají v obytném voze na cestu mající jediný cíl – najít a zabít bývalého komunistického prokurátora, jenž poslal na smrt elitu národa. Ve svérázné road-movie excelují Jiří Schmitzer a Ladislav Mrkvička. Po úspěšné premiéře na festivalu v Cannes bude vůbec poprvé v Čechách uveden dokument Heleny Třeštíkové a Jakuba Hejny Forman vs. Forman. Neméně uznávaná ikona české dokumentaristiky Olga Sommerová nabídne karlovarskému publiku ve světové premiéře portrét další klíčové osobnosti tuzemské kultury ve snímku Jiří Suchý – Lehce s životem se prát. A mnoho dalších.