Letní Festival jak víno

Letní Festival jak víno Zdroj: archiv firem

Milujeme léto
Zámek Žďár nad Sázavou
Letní shakespearovské slavnosti 2020
S-třešní sezóna nad Lucernou s 69 hudebními západy slunce
Letní Festival jak víno
11
Fotogalerie

Akce v červenci, na kterých si léto užijete naplno

Dost už bylo vysedávání doma. Po tom jít ven volá vaše tělo i mysl. Zase si užít energii koncertu, běhu nebo se zasmát u divadla a nebýt u toho sám. Neplačte kvůli zrušeným akcím, ale vyrazte na ty, které jsou. Navíc můžete i pomáhat.

Prague Kemp Letňany

Kdy: 13. 6.–21. 8. 2020

Kde: výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech

Prague Kemp Letňany
Prague Kemp Letňany | Zdroj: archiv firem

Letošní novinka na výstavišti PVA EXPO PRAHA přinese řadu hudebních, divadelních a filmových představení pod širým letňanským nebem. Těšit se můžete na vystoupení Leoše Mareše, Michala Davida, skupiny Jelen, na Olgu Lounovou a další. Mrkněte na program a jděte si užít hudební léto.

Mig 21 | Open Air Výstaviště

Kdy: 30. 6.–2. 7. 2020

Kde: areál Výstaviště Praha

Mig 21 | Open Air Výstaviště
Mig 21 | Open Air Výstaviště | Zdroj: archiv firem

Tři koncerty Mig 21 původně plánované na 28.–29.–30. 4. 2020, které byly kvůli koronaviru přesunuté na červenec 2020, se nakonec uskuteční 30. 6., 1. 7. a 2. 7. 2020 v přírodním areálu na pražském Výstavišti! Po téměř třech měsících půstu je načase vrátit hudbu do Prahy. Od půlky června do konce srpna se bude konat Lucerna Music Bar Open Air v Praze na Výstavišti, kde uspořádáme také trojici koncertů Mig 21. V areálu bude chill out zóna a bohatý výběr jídla a pití, takže si kromě koncertu Mig 21 užijete i pohodovou letní atmosféru na čerstvém vzduchu.

S-třešní sezóna nad Lucernou s 69 hudebními západy slunce

Kdy: 4. 6.–30. 10. 2020

Kde: střecha Lucerny, Štěpánská, Praha

S-třešní sezóna nad Lucernou s 69 hudebními západy slunce
S-třešní sezóna nad Lucernou s 69 hudebními západy slunce | Zdroj: archiv firem

Otvíráme opět střechu. Letos vám až do konce října nabídneme s-třešní výhledy. Vysadili jsme nahoře třešňový sad jako od Čechova. A bude to doslova velká PECKA. Úžasný sochař nám ji tisíckrát zvětšil a posadil do výhledu na Pražský hrad. Při procházkách po terasách můžete popíjet naše s-třešní pivo a místo lístků u vstupu jsme natiskli s-třešní lupeny.

Magické západy slunce v minulém roce probudily kus romantika v každém z nás. Proto ke všem 69 západům slunce v tomto roce zahrají skvělí čeští muzikanti. Půl hodiny před zapadnutím zatáhneme oponu, napneme atmosféru a konferenciér ohlásí hlavního vystupujícího – zapadající slunce a k němu hudební překvapení. Zahraje např. harmonikář, harfenistka, pianista svůj sluneční set (sunset). Vždy jen tři písně, které celý patos umocní. Lupeny stojí jako vloni 100 Kč. Otevřeno bude každou sobotu, neděli a pondělí od 14 h do 22 h.

Festival pouličního divadla Za dveřmi

Kdy: 8.–16. července 2020

Kde: areál Výstaviště Holešovice Praha

Festival pouličního divadla Za dveřmi
Festival pouličního divadla Za dveřmi | Zdroj: archiv firem

Dvanáctý ročník Pražského festivalu pouličního divadla Za dveřmi se uskuteční a nabídne celou řadu novinek: více festivalových dní, nové místo i ryze český divadelní program doplněný o koncerty a workshopy pro děti. Chybět nebude ani průvodové představení se světelnými obřími loutkami, které se odehraje ve večerním srdci Prahy. Od středy 8. července do čtvrtka 16. července ožije Praha pouličním divadlem, akrobacií i klauniádou. Vstup na festival je povinný, vstupné na festival je tradičně dobrovolné.

Za dveřmi se promění v několika rovinách. Z původních čtyř festivalových dní jich bude hned devět. Zatímco první polovina festivalu bude podle organizátorů „oťukávačka“ s především odpoledním a podvečerním rodinným programem a s „dospělejším“ divadlem či hudbou večer, druhá část nabídne mimo jiné velké atraktivní večerní produkce pod otevřeným nebem. Chybět nebude ani průvod světelných loutek ryb a medúz v centru Prahy, ten se tentokrát odehraje ve spolupráci s Městskou knihovnou ve večerních hodinách. Průvod povede V.O.S.A. Theatre, která procestovala celý svět. Na festivalu nebude chybět oblíbené žonglérské duo Bratři v tricku, které mělo původně v plánu jet přes léto na zahraniční turné.

Runway Run Prague

Kdy: 18. 7. a 19. 7. 2020

Kde: Prague Airport – Letiště Praha

Letní Festival jak víno
Letní Festival jak víno | Zdroj: archiv firem

Proběhni se na letišti! Runway Run Prague přináší jedinečnou příležitost zaběhnout si závod tam, kde to normálně není možné. Sunset Run 5 km od 21:00; Breakfast Run 5 km 8:30, dm Family Run 3 km 10:00 a 17:30. Na pětikilometrových závodech dostaneš číslo s čipem, který ti změří čas, a v cíli medaili. Na účastníky dm Family Run čeká dárek v cíli. Všichni účastníci budou mít vstup do Runway parku zdarma.

Letní Festival jak víno

Kdy: 18. července od 12:00

Kde: Střelecký ostrov

Letní Festival jak víno
Letní Festival jak víno | Zdroj: archiv firem

Čekání je u konce! Zveme Vás na oslavu léta, vína a hlavně zdraví a pohody. Již potřetí do malebného prostředí Střeleckého ostrova. A co by to bylo za oslavu léta bez bublinek. Přijďte ochutnat jemná svěží vína, objevit svět frizzante a prosecca či rovnou odseknout hrdlo pravému sektu.

Prezentujeme malé rodinné vinaře nejen z jižní Moravy, ale i z oblastí starého a nového světa, jejichž produkci běžně neochutnáte. Co vinař a co láhev, to originál, klademe důraz na minimální produkci výroby, kde vinař uzavírá do lahve nejen víno, ale i své srdce. K degustaci hraje příjemná živá hudba a zážitek dotváří moderní gastronomie, můžete si tak párovat vybraná vína dle svých chutí a pocitů.

Běhej lesy VoltaRUN

Kdy: 18. 7. 2020

Kde: Skořice, bývalý VÚ Brdy, Plzeňský kraj

Pojďte si s námi zaběhat, pobavit se a zároveň pomoci dětem s postižením pohybového aparátu!

18. července můžete v rámci akce Běhej lesy do Brd, nebo komu to nevyjde v červenci, může 15. srpna na Karlštejn nebo 29. srpna na Jizerskou.

Běhej lesy VoltaRUN
Běhej lesy VoltaRUN | Zdroj: archiv firem

Na VoltaRUN – akci nesoutěžních běhů a chůze pro malé i velké, pro doprovod závodníků, hendikepované nebo pro ty, kteří si zatím na klasické trasy seriálu Běhej lesy netroufnou. VoltraRUN je tu zkrátka pro všechny, kteří si chtějí užít radost z pohybu v přírodě bez ohledu na věk nebo kondici a ještě k tomu zafandit ostatním závodníkům na speciálním fandícím místě na trase. Voltaren Vás navíc vybaví fandícími pomůckami.

Na všechny účastníky čeká nenáročný 3 až 5kilometrový okruh v nádherném prostředí všech lokalit závodů Běhej lesy. A i když tady na pořadí nezáleží, můžete se těšit na péči hodnou opravdových závodníků – dostanete své vlastní startovní číslo, čipovou technologii, občerstvení v cíli a medaili za odměnu.

Letní shakespearovské slavnosti 2020

Kdy: 22. 7.–30. 8. 2020

Kde: Praha, Brno, Ostrava

Letní shakespearovské slavnosti 2020
Letní shakespearovské slavnosti 2020 | Zdroj: archiv firem

Letní shakespearovské slavnosti jsou nejstarší a největší divadelní přehlídkou pod širým nebem v Evropě, zaměřenou na uvádění děl Williama Shakespeara. Přijďte si ji užít na dvou pražských scénách i letos! Program a detailní informace na webu. Těšit se můžete na Zimní pohádku, Hamleta, Othella, samozřejmě na Romea a Julii a další. Vyberte si divadelní klasiku pod širým nebem.

Letní dětské prohlídky na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Kdy: červenec–srpen 2020 – pondělí, středa, pátek

Kde: Zámek Žďár nad Sázavou

Zámek Žďár nad Sázavou
Zámek Žďár nad Sázavou | Zdroj: archiv firem

Prohlídky zámku pro rodiny s dětmi se staly nedílnou součástí zámeckého prázdninového programu. Vloni je navštívilo více než 1000 malých i velkých návštěvníků a také v letošním roce lektorky připravily originální, poučný i zábavný program.

Letní dětské prohlídky budou stejně jako v loňském roce probíhat každé prázdninové pondělí, středu a pátek od 10 hodin. Zámecké lektorky tentokrát děti, jejich rodiče nebo prarodiče pozvou do doby baroka. Kromě historie můžete zažít i přírodu všemi smysly, a to včelí svět. Otevřete oči, nastražte uši a přivoňte. Cítíte tu vůni medu a pláství? Ponořte se na zážitkové výstavě písecké Sladovny do neuvěřitelného života tohoto zajímavého, pracovitého a inteligentního hmyzu. Na konci cesty včelím městem vstoupíte do chrámu samotné královny, která má pro vás malé překvapení. Komu to bude málo, může navštívit tamní Muzea nové generace. Expozice využívá kontrastu světla a stínů, animací, optických klamů, projekcí a dalších moderních nástrojů, jako jsou multidotykové tabule nebo interaktivní modely. Sahat na exponáty je v tomto muzeu přímo doporučeno.

Muzeum nové generace
Muzeum nové generace | Zdroj: archiv firem