Video placeholde

6 jednoduchých způsobů, jak se na Instagramu víc líbit

Také jste jednou z těch, které se zamilovaly do instagramových fotek a zkrátka do všeho, co se kolem insta točí? Svůj účet zásobíte fotografiemi ze všech koutů světa, ale ze 700 milionů aktivních uživatelů zaujmou vaše posty jen hrstku statečných. Co dělat líp, aby lajky přibývaly?

Jeden vyfocený avokádový toust má tisíckrát víc lajků než vámi zachycená nádherná scenérie západu slunce. Jak je to možné? Možná se snažíte rozvíjet svou osobní značku, možná chcete zvýšit své vyhlídky na zaměstnání nebo zapůsobit na potenciální nápadníky. Ať je to tak či onak, většina z nás by uvítala více následovníků. A tak bedlivě sledujeme to malé číslo se symbolem srdíčka a toužíme mít víc.

Nevíme-li, učme se od těch nejlepších. Mezi ně patří i blogerka, stylistka, interiérová designérka a autorka knihy Styled, Emily Henderson, která má více než 573 000 stoupenců na Instagramu, získává další a její lajky šplhají po tisícovkách nahoru.

Sociální sítě se neustále vyvíjí stejně jako druh obsahu, který se nejvíce líbí. Každý den a měsíc je jiný a mění se tím, že neustále inovujeme a sociální média rostou," řekla Emily Henderson. "Flexibilita a inovace jsou klíčové.

Jak mít hezčí fotky a více lajků na Instagramu? Známe 6 tipů!

Zde je jejích šest nejlepších způsobů, jak na Instagramu dostávat více lajků:

1. Proveďte základní úpravy

Emilyiny triky zahrnují použití aplikací Afterlight nebo Colorstory, které dokáží vyjasnit, dát barvy do rovnováhy stejně jako zvýšit kontrast a sytost na fotografiích.

Filtr, váš pomocník
Filtr, váš pomocník | Zdroj: @em_henderson

2. Lidé milují květiny

Bez ohledu na to, jak jsou uspořádány, květy vždy vyhrají a přitahují lajky jako magnety. Už jste to vyzkoušela? Jak radí Emily, vyfoťte je shora s bílým pozadím.

Lidé milují květiny, i na fotkách
Lidé milují květiny, i na fotkách | Zdroj: @em_henderson

3. Buďte sama sebou

Lidé rádi vidí osobnost, nikoliv perfektní obraz sebe sama. "Lidé nechtějí vidět nepořádek v interiéru, ale chtějí vidět trochu nepořádku ve vašem osobním životě," říká Henderson.

Buďte sama sebou
Buďte sama sebou | Zdroj: @em_henderson

4. Vytvořte snímky světlé a jasné

"Raději bych vyfotila fotografii, která ztratí detaily, ale vytvoří lepší náladu, než tu, která je tmavá," prozrazuje. Když upravuje fotky, má Emily tendenci zvyšovat světelné efekty a rozjasňovat více než obvykle.

Dokonalost světla
Dokonalost světla | Zdroj: @em_henderson

5. Ukažte to nej

Záběry, které skutečně pošlete, by měly být vaše nejlepší. Neukazujte příběh, který za nimi stál. Ukažte výsledek, to nejlepší. Lidé na Instagramu chtějí věci vidět, ne o nich dlouze přemýšlet nebo si je domýšlet.

Ukažte tu nej
Ukažte tu nej | Zdroj: @em_henderson

6. Ptejte se

Chcete-li zvýšit angažovanost a aktivitu vašich obdivovatelů, jednoduše ve svém popisku položte otázku, ať už to má být rada nebo jen otázka týkající se života. Emily Henderson také věří, že titulky by měly být krátké a milé spíše než dlouhé popisné odstavce: Oslavujte své štěstí, ale také se umějte trochu shodit.

Probuťte je a dejte jim otázku
Probuťte je a dejte jim otázku | Zdroj: @em_henderson