Salsa Fresca

Salsa Fresca Zdroj: istock.com

3 ďábelsky skvělé recepty z pálivých papriček!

Chcete-li u jídla zažít něco vzrušujícího, vyzkoušejte naše recepty z ďábelsky pálivých papriček. Milovníci ostrého jídla si je rozhodně zamilují. 

Plněné papričky

Plněné papričky
Plněné papričky | Zdroj: istock.com

Budete potřebovat:

20 chilli papriček

150 g sýra balkánského typu

200 g ricotty

4 stroužky česneku

čerstvé bylinky (oregano, tymián, bazalka)

olivový olej

vinný ocet

sůl a pepř

Postup:

Chilli papričky omyjeme a odstraníme z nich všechna semínka, jinak se pálivost rozleží. V míse vidličkou rozmačkáme sýr a smícháme s ricottou, prolisovaným česnekem a bylinkami. Naplníme papričky a naskládáme je do sklenice. Na marinádu smícháme olivový olej s pár lžícemi vinného octa. Přidáme několik stroužků česneku nakrájených na plátky. Zalijeme sklenici s papričkami, kterou pak pevně uzavřeme a necháme 3–4 dny rozležet.

Podívejte se i na další pálivé recepty!

Pokračování 2 / 3

Vegetariánské chilli

Vegetariánské chilli
Vegetariánské chilli | Zdroj: istock.com

Budete potřebovat:

lžíci olivového oleje

1 velkou cibuli

4 stroužky česneku

2 plechovky krájených rajčat

2 čerstvá rajčata

250 g vařené quinoy

3 zelené chilli papričky

1 polévkovou lžíci koření chilli

2 polévkové lžíce římského kmínu

1 polévkovou lžíci kakaového prášku

2 lžíce sladké papriky

3 plechovky fazolí různých barev

1 plechovku konzervované kukuřice

Postup:

Rozpalte ve velkém kastrolu olej. Nakrájenou cibuli na něm opékejte 3–4 minuty. Přidejte česnek a opékejte ještě minutu. Přidejte nakrájená rajčata, rajčata z plechovky, vařenou quinou, trochu vody, chilli papričky, chilli prášek, kmín, kakao a papriku. Nechte 30 minut dusit pod pokličkou. Přidejte fazole a kukuřici. Vařte ještě několik minut, až se vše prohřeje. Podávat můžete s kysanou smetanou a avokádem.

Pokračování 3 / 3

Salsa fresca

Salsa Fresca
Salsa Fresca | Zdroj: istock.com

3 rajčata

1 menší cibuli

1 červenou chilli papričku

1 stroužek česneku

1 polévkovou lžíci limetkové šťávy

svazek koriandru

Postup:

Rajčata, cibuli, chilli papričku a česnek nakrájejte nadrobno a promíchejte s limetkovou šťávou. Osolte a opepřete. Nechte 15 minut odpočívat. Ozdobte lístky nasekaného koriandru.

Recepty vyšly v magazínu Moje psychologie!

Další recepty s chilli najdete ZDE!