PAUL MITCHELL, ochranný sprej pro barvené vlasy, notino.cz, 302 Kč

PAUL MITCHELL, ochranný sprej pro barvené vlasy, notino.cz, 302 Kč Zdroj: Archiv firem

Schwarzkopf Professional, ochranný olej na vlasy Sun Protect, krasa.cz, 169 Kč
TIGI Bed Head, jemný kondicionér pro vlasy namáhané sluncem, notino.cz, 158 Kč
Sprej na vlasy,  Yves Rocher, yves-rocher.cz, 109 Kč
Hair Elixír vyživující olej na konečky, Bioaroma, bioaromakomsetika.cz, 325 Kč
After Sun Shampoo, Alcina, 240 Kč
13
Fotogalerie

Žehlení a kulmování vlasů v létě: Je to nebezpečné?

V létě jsou naše vlasy vystaveny většímu nebezpečí než jindy. Oslabují je sluneční paprsky, chlor, mořská voda i časté mytí. A co když jsme ještě zvyklé je pravidelně upravovat žehličkou nebo kulmou? Není lepší se tomu přes léto vyhnout?

Vlasy v létě opravdu trpí. Zná to určitě každá z nás, že bez správné péče je naše hříva na začátku podzimu úplně bez života. Samozřejmě se těmto problémům dá předejít. K tomu jsou určeny speciální přípravky zaměřené na péči o vlasy během léta. Ideální jsou šampony a masky, které o vlasy pečují a hydratují je, a také ochranné spreje, které je ideální aplikovat před pobytem na slunci.

Žehlení a kulmování?

Nedostanou vlasy pod palbou vysoké teploty zabrat mnohem víc než v jiných ročních obdobích? Znovu platí, že když budete používat správné přípravky a o vlasy pečovat, můžete si je klidně vyhlazovat nebo vlnit několikrát týdně, aniž jim ublížíte.

Správný postup

Určitě se vyplatí pořídit si přístroj s regulací teploty. Pro barvené vlasy je ideální teplota zhruba 150 stupňů, pro nebarvené, zdravější zvolte teplotu klidně 200 stupňů. Před samotným žehlením musíte vlasům poskytnout ochranu před teplem. Nikdy je nezapomeňte nastříkat termoochranným přípravkem, který je nejen ochrání, ale i zafixuje. V letních měsících ještě přidejte olejíček, který jemně vetřete do konečků.

Vyplatí se žehlit vždy tenčí prameny vlasů, které stačí přejet žehličkou jen jednou. V případě, že byste pospíchaly a braly širší prameny, musely byste je stejně žehlit víckrát, vlasy by tak mnohem více trpěly a čas byste stejně neušetřily. Při žehlení nezapomeňte používat hřeben nebo kartáč, kterým pramen nejprve pročešte. Až pak vlasy přežehlete.

I když dodržujete všechna pravidla, doporučujeme vystavovat vlasy vysoké teplotě maximálně třikrát týdně. Při opalování nebo dlouhém pobytu na slunci nikdy nezapomínejte na pokrývku hlavy, která vlasy ochrání před slunečními paprsky.

Jak správně postupovat při žehlení vlasů, vám poradí odborník:

Video placeholde