Hygge může být i to, že si užijete chvilky, kdy se necháté hýčkat voňavou péčí. My v redakci milujeme krémy mládí od Sothys.

Hygge může být i to, že si užijete chvilky, kdy se necháté hýčkat voňavou péčí. My v redakci milujeme krémy mládí od Sothys. Zdroj: Sothys

Zapomeňte na anti-aging: Ted jsou v kurzu krémy mládí!

Stárnutí se nedá zastavit. Snad jenom v pohádkách. Na druhou stranu je nepopiratelné, že někteří vypadají ve svém věku prostě skvěle. Jennifer Aniston, Jennifer Lopez, Hellen Mirren, Andie McDowell, Cate Blanchet, Salma Hayek... každá z nás si určitě vzpomene na ženu, u které je věk jen číslo a ještě se mu ani nechce věřit. Není to ovšem tím, že nějakým kouzlem zastavily ubíhající roky. Je to tím, že chránily své mládí.

Rychlost stárnutí je do určité míry dána geneticky a pokud má někdo to štěstí a maminku a babičku bez vrásek, pak se pravděpodobně bude těšit podobnému osudu. Přesto ale existuje spousta věcí, které máme ve svých rukou a díky kterým může být náš věk „pouhé číslo“ i pro nás.

Zásadní je správná péče o tělo i duši. Užívat si života, dělat věci, které nám přinášejí radost. Dobře jíst a hodně pít. Nepřehánět to s alkoholem a hýbat se. A v neposlední řadě věnovat naší pleti tu správnou péči.

Není nutné hned od dvaceti let používat protivráskové krémy v domnění, že čím dříve s touto péčí začneme, tím bude efektivnější. „Takhle to rozhodně nefunguje,“ říká Isabelle Villey, ředitelka mezinárodního vzdělávání a institutu Sothys. „Každá pleť v každém věku má své specifické potřeby. Některé ženy potřebují začít se zpevňováním po třicítce, jiné kouří a potřebují spíš detox, další řešení na pigmentové skvrny nebo rozjasnění pleti.“

Dalo by se říci, že každá žena potřebuje svůj druh krému, který by řešil její konkrétní potřeby. Výroba takového krému by asi byla poměrně drahou záležitostí. Přesto ale existuje řešení a má příhodné jméno: Koncept mládí.

Pro každou ženu na míru

Představte si, že máte 5 druhů krémů na obličej a každý z nich řeší konkrétní problém: vitalitu pleti, vrásky, zpevnění pleti, restrukturalizaci a obnovení hutnosti pleti. A k tomu ještě do kombinace šest druhů pleťových sér, která řeší neméně důležité potřeby pleti: detoxikaci, obnovení pleti, dokonalé kontury, sjednocení, zpevnění a vrásky. Přičemž pod krém můžete použít klidně i dvě pleťová séra. To nezní špatně, že? Dokážete spočítat, kolik to dělá kombinací? Je to jednoduché: tolik, že si vybere opravdu každá žena.

Hygge může být i to, že si užijete chvilky, kdy se necháté hýčkat voňavou péčí. My v redakci milujeme krémy mládí od Sothys.
Hygge může být i to, že si užijete chvilky, kdy se necháté hýčkat voňavou péčí. My v redakci milujeme krémy mládí od Sothys. | Zdroj: Sothys

S tímto řešením přišla francouzská firma Sothys. Krémy mládí nabízejí tu nejluxusnější francouzskou péči podloženou nejen nejnovějšími vědeckými poznatky, ale také tradicí a sílou z přírody. Srdcem programu mládí je βP3. TRI-KOMPLEX™: šafrán-jerlín-peptidy: krémy mládí obsahují polyfenoly květu šafránu a dimer kvercetinu z květu jerlínu a ty pleť chrání před oxidačním stresem a ten je přímo odpovědný za stárnutí buněk. Peptidy obsažené v krémech zase aktivují regeneraci kůže, a tím také předcházejí stárnutí.

„Pokud máte třeba ženu, která potřebuje řešit vrásky, vy víte, že občas si dá skleničku vína a cigaretu, doporučíme jí séra detoxikační, vyhlazující a ještě krém na vrásky,“ vysvětluje Isabelle Villey.

Výhody používání séra i krému zároveň nespočívají pouze v tom, že lépe vystihnou problém konkrétní ženy. „Sérum řeší váš problém a krém pleti poskytne ještě další ochranu. Oba přípravky se doplňují a jejich účinky se násobí,“ vysvětluje Isabelle Villey a dodává: „S nadsázkou říkáme, že jedna plus jedna se v této rovnici rovná tři.“

Krémy mládí tak rozhodně nejsou určeny jen pro ženy, které zaznamenaly na své pleti první příznaky stárnutí. Naopak, najdete mezi nimi i ty, které svěží a elastickou pleť dokážou chránit a první příznaky stárnutí oddálit. A ruku na srdce – s dobře vypadající svěží pletí pak můžeme mnohem snadněji tvrdit, že ubíhající léta nás opravdu netrápí a pronášet tu magickou větu: „Věk je pro nás jen číslo“.