...

... Zdroj: Istock

Věčný boj s vráskami? Bez vhodného krému to nepůjde

Stále hledáte ten ideální krém proti vráskám? Najít ten správný může trvat i několik let. Někdy nemusí sedět konzistence, jindy textura či vůně. Navíc s tím, jak naše pleť stárne, mění se také její potřeby. Jak si tedy vybrat ten pravý?

Typ pleti rozhoduje

Nejtěžší je zorientovat se v široké nabídce přípravků a vybrat si ten nejvhodnější právě pro nás. Nejprve bychom se měli odrazit od typu naší pleti. Pro sušší pokožku se vyrábějí speciální přípravky, které pleť vyživují a chrání před dalším vysoušením. Pro mastnější pleť jsou na trhu naopak krémy s lehčí texturou, která pleť nezatěžuje a neucpává póry.

Hydratace je základ

Pokud máme pleť ve špatné kondici a dehydratovanou, působí zbytečně starší, než ve skutečnosti je. Proto dbejte na její dostatečnou hydrataci, až už se jedná o mladou mastnější pleť nebo zralou pokožku. Jakmile se pomocí hydratačních přípravků a dostatečného pití vody navrátí do hlubších vrstev ztracená vláha, pleť bude působit mladším šťavnatějším dojmem.

Krémy skutečně vyhlazují vrásky

Moderní kosmetické výrobky jsou nadupané aktivními látkami, které umí to, co slibují. Tedy vyhladit již vzniklé vrásky. Díky pravidelné péči těmito přípravky vypadají ženy o deset let mladší, než vypadaly jejich matky ve stejném věku. Kvalitní antiagingová péče obsahuje koktejl aktivních látek jako jsou peptidy, kyselina hyaluronová, antioxidanty a vitamíny, které účinně zabraňují předčasnému stárnutí.

Jak jste na tom s kosmetikou vy? Už máte ten správný krém pro svoji pleť?