Adenorah, zakladatelka značky Musier Paris

Adenorah, zakladatelka značky Musier Paris Zdroj: Profimedia.cz

Tři módní značky, které založily Francouzky a šílí po nich celý svět

Dá se francouzský šarm koupit? Ať už je pravda kdekoli, v módním světě existují značky, které vám dovolí tomuto snu věřit. Založily je totiž Pařížanky, které mají dokonale vychytaný nadčasový styl. 

Sézane

Začalo to prodejem vintage kousků přes eBay a pokračuje nákupní horečkou, kdy nadšené fanynky sedí u počítače a zuřivě klikají na své oblíbené kousky, aby je stihly ulovit, než se definitivně vyprodají. Mají na to asi jen patnáct minut, tak velký je zájem o nejnovější kolekce Sézane.

... et tout redevient une première fois || la magie || sisters || petites joues d’amour, liberté et imprimés #vavisetdeviens #laboiteàsouvenirs #avantlegrandvoyage #demaincommenceaujourdhui

Příspěvek sdílený Morgane Sezalory (@morganesezalory),Bře 10, 2018 v 10:36 PST

Název francouzské značky, jejíž popularita roste každým dnem, vznikl ze jména jeho zakladatelky – Morganne Sezalory. Ta se nejprve zamilovala do starých kousků ze second handů (ty pařížské jsou opravdu o něčem jiném než tuzemské), které často přešívala a upravovala a poté je přeprodávala na eBay. Hodně jí pomáhala také sestra, která pro změnu vozila vintage oblečení z Londýna. Morganne si následně založila vlastní prodejní platformu, kam každý měsíc hodila stovku upravených kousků, jež se rozprodaly za několik minut. A začala získávat kapitál na založení vlastní značky.

Le 1er Avril c’est aussi pour les grandes personnes ❤️ Des nouveautés sont arrivées ce matin sur le site accompagnées de petits poissons cachés qui vous réservent des surprises sur l'eshop !!! *Attention, l’appli ne laisse pas passer les poissons mais l’ordi et la version mobile oui ;) #joyeusespâques #sezanemonamour #sezane

Příspěvek sdílený SÉZANE (@sezane),Dub 1, 2018 v 12:59 PDT

K velkému kroku ji postrčil i její budoucí manžel, který pracuje jako konzultant pro start-upy. Značka Sézane spatřila světlo světa už v roce 2013. Dnes je synonymem ultraženských kolekcí s nádechem vintage a hlavně s pověstným francouzským šmrncem. Není divu, že jdou tak na dračku a že na "back in stock" některých kousků čeká až třicet tisíc lidí. Důvodem je také cena, která se u většiny halenek (včetně hedvábných) pohybuje kolem 90 eur, za šaty Sézane dáte kolem 145 eur. Tedy pokud si pospíšíte.

Oh happy days ❤ Souriez en blouse Angelina, toute en soie ! #sezane #ohlesbeauxjours

Příspěvek sdílený SÉZANE (@sezane),Dub 2, 2018 v 2:09 PDT

Rouje

Kdo by alespoň neznal Jeanne Damas, šestadvacetiletou Pařížanku, která je ztělesněním všech ideálů o pověstné nonšalantní kráse Francouzek? Ano, tu Jeanne s ledabyle upravenými vlasy, ofinou padající do očí, červenou pusou, jež je zároveň chodící reklamou na svou vlastní módní značku Rouje.

Take me back ☀️

Příspěvek sdílený Jeanne (@jeannedamas),Dub 2, 2018 v 7:37 PDT

Každý, kdo chce ulovit aspoň deset procent jejího sex-appealu, tak může učinit i tím, že si pořídí do svého šatníku něco, co nosí ona sama. A věřte, že to má opravdu vychytané – střihy jejích šatů a topů jsou kombinací cudnosti a drzosti, v kolekcích Rouje nechybí ani basic kousky jako věčně vyprodané boty na slaměné platformě nebo džíny, které chce mít každá Francouzka doma celý život. Nejlepší na Rouje jsou ale potisky – retro puntíky a vintage kytičky, které samy o sobě evokují bezstarostné snídaně na pařížských mini balkónech. Kdo by je nechtěl občas zažít?

@jeannedamas wearing the Thomas sweater at home 💙

Příspěvek sdílený Rouje by @JeanneDamas (@rouje),Úno 18, 2018 v 9:12 PST

Musier Paris

Musier Paris, to je nejčerstvější přírůstek na poli francouzských módních značek. Startovní pozici má ale dobrou, neboť za ním stojí jedna ze současných pařížských módních ikon Anne-Laure Mais, kterou fanoušci na Instagramu znají pod přezdívkou Adenorah.

Today is a big day for me with the launch of my brand @musierparis . It’s a dream come true and I would like to say a big thank you because it’s YOU who makes this possible 😘

Příspěvek sdílený Adenorah (@adenorah),Dub 9, 2018 v 1:06 PDT

Ta si už loni vyzkoušela spolupráci s módní značkou Leon & Harper, pro níž navrhla limitovanou kolekci puntíkatých a květinových midi šatů, sexy halenek na zavazování vpředu a overalů, které Anne-Laure zkrátka miluje. Podobné kousky proto nechybí ani v její první vlastní kolekci, kterou uvedla tento týden pod značkou Musier. Pro Adenorah splněný sen, pro obdivovatelky francouzského stylu další velké pokušení, kterému nelze odolat.

Samples ✨#musierparis

Příspěvek sdílený Musier Paris (@musierparis),Úno 21, 2018 v 1:15 PST