Ploché mules s řasenou špičkou, Zara, 999 Kč

Ploché mules s řasenou špičkou, Zara, 999 Kč Zdroj: archiv firem

Saténové balerínky se štrasem, Zara, 999 Kč
Stříbrné polobotky s podešví, Zara, 999 Kč
Metalické polobotky, Vagabond, 2599 Kč
Stříbrné nízké kozačky, Vagabond, 3199 Kč
Kožené kotníčkové boty s detailem perel, Zara, 2299 Kč
27
Fotogalerie

Trendy boty na podzim: Vysoké červené kozačky, samet a perly!

Máte vášeň pro boty? Pak vás určitě zajímá, jaké podzimní obutí bude už za pár týdnů v kurzu. Přinášíme vám horké novinky ze světa módy – od odvážných odstínů až po hru s texturou si na své přijde každý. 

Letos na podzim si přijdou na své především milovnice výrazné obuvi, ať už jedinečné svou barvou, materiálem nebo aplikacemi. Co se barev týče, prim hraje červená. Ta střídá klasickou podzimní trojici, černá-hnědá-šedá, ve které samozřejmě neuděláte módní přešlap, ale také neoslníte. Pokud patříte mezi ty nejodvážnější, měla byste svůj botník obohatit o elastické "highknee" kozačky v zářivě červeném odstínu. Ke svetrovým šatům nebo žhavé mini budou boty sahající až nad kolena doslova lapačem pozornosti!

Jak už jsme psaly, boty musí být pořádně vidět! Také proto jsou dalším výrazným trendem metalické tenisky, polobotky i kozačky. Blýskavým odstínům vévodí stříbrná! Na zlatou letos zapomeňte. To platí i pro různé třpytivé ozdoby na špičce, přezce i na straně bot. Stříbrná ideálně v kombinaci s perlami letos vede!

Nesmíme zapomenout ani na dva nejvýraznější materiály současné módní scény – samet a satén. To, že jsou v kurzu snad veškeré oblečení a také kabelky z těchto dvou nápadných materiálů, už víme, ale boty jsou relativně čerstvou záležitostí. Na procházku v podzimním dešti to sice není, ale zaručeně v nich zaujmete!

A na závěr něco alespoň trochu méně extravagantního. Kytičky, symbol všech romantiček. Nesmrtelné květinové vzory letos můžete mít nejenom na šatech, ale také na botách. Ať už ve formě potisku nebo stylové výšivky.