.

. Zdroj: archiv firem

Vlasový šampon s minerály, For Life and Madaga, forlifemadaga.com, 194 Kč/200 ml
Výživný balzám s arganovým a konopným olejem, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 289 Kč/200 ml
.
.
Obnovující šampon s arganovým olejem, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 324 Kč/200 ml
14
Fotogalerie

Testujeme v redakci: Šampony a kondicionéry, na které nedáme dopustit!

Po zimě jsou vlasy vyčerpané a letní měsíce jim rozhodně na svěžesti nepřidají. Proto je třeba jim dopřát nadstandardní péči. Vyzkoušely jsme pečující šampony a kondicionéry a zjistily, které opravdu vlasy posílí a vrátí jim ztracený lesk. 

Editorka Ženy.cz Irena, 42 let: "Vlasy mám barvené a trochu suché, myji si je ob den."

Tonizující šampon, René Furterer

Šampony od René Furterer jsou má slabost. Krásně vypadají a krásně voní. A já jsem s nimi osobně spokojená. Tonucia voní po pomeranči, a právě jeho výtažky s látkami z levandule a pšenice mají dodat vlasům hustotu. Po několikerém použití byly vlasy skutečně pevnější, takže opticky budily dojem zdravější kštice. Musela jsem ale také používat kondicionér nebo masku. Šampon sice není za hubičku, ale čas od času si člověk takovou péči rád dopřeje.

+ vůně, zpevňuje vlasy

.
. | Zdroj: archiv firem

Balzám na vlasy s mangovým máslem, Klorane

Balzám od Klorane s mangovým máslem krásně a jemně voní. Vůně ve vlasech nezůstává dlouho, což je docela fajn. Vlasy se po jeho použití dobře rozčesávají a jsou lesklé a pevné. Bohužel, brzy se začnou mastit, a to i přesto, že je jinak mám po barvení docela suché. Ale na mých vlasech takhle fungují skoro všechny balzámy a masky, tato tedy není výjimkou.

+ krásná vůně, vlasy vyživí

.
. | Zdroj: archiv firem

Obnovující šampon, Nobilis Tilia

V posledních měsících se postupně snažím přecházet na přírodní kosmetiku, a to nejen na pleť, ale i třeba na vlasy. A tak jsem s radostí vyzkoušela šampony od Nobilisu a musím říct, že mne velice příjemně překvapily. Za prvé, výrobek pění, a tak ho stačí použít málo. Za druhé, arganový olej nádherně voní. A za třetí, šampon se dobře vyplachuje. Protože mám ale po barvení poměrně suché vlasy, musím používat masky nebo kondicionéry. Naštěstí jsem měla od Nobilisu výživný balzám s arganovým a konopným olejem, díky kterému byly vlasy po umytí těžké, lesklé a dobře se rozčesávaly. A tolik se nemastily. Balzámu ale bylo potřeba použít trochu více.

+ přírodní složení, vůně

Obnovující šampon s arganovým olejem, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 324 Kč/200 ml
Obnovující šampon s arganovým olejem, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 324 Kč/200 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ženy.cz Andrea, 27 let: "Mám barvené vlasy a taky velmi často používám žehličku nebo kulmu, a tak potřebuji nadstandardní péči."

Šampon na poškozené vlasy, Pantene

Občas se mi stane, že z levnějších šamponů mě už po prvním umytí svědí hlava. V tomto případě se to nestalo. Tento šampon mi naprosto vyhovoval jak vůní, tak finální výsledkem. Dopřála jsem si ještě masku ze stejné řady a po uschnutí jsem měla výrazně zdravější vlasy, které nebyly rozlítané ani tolik poškozené. Za mě opravdu skvělá volba!

+ vůně, péče o vlasy

.
. | Zdroj: archiv firem

Hloubkově čisticí šampon, Paul Mitchell

Tenhle přípravek je doslova požitek! Cukrová vůně mě naprosto dostala. Pak jsem také zjistila, že obsahuje přírodní pěnidla, což mě velmi potěšilo. Po umytí byly vlasy osvěžené a přišly mi i mnohem lesklejší než předtím. Navíc dlouho voněly a to mě baví. Nevýhodou může být vyšší cena, která ovšem rozhodně odpovídá výkonu!

+ vůně, hravý obal, přírodní pěnidla

.
. | Zdroj: archiv firem

Pečující a mycí krém na vlasy, L'Oréal

Rozhodně se nenechte odradit krémovou strukturou, rozhodně vaše vlasy nezatíží ani neumastí. Naopak! Dodá jim lesk i objem. Tento šampon jsem pasovala jako můj cestovní, protože není potřeba po něm ještě aplikovat kondicionér nebo masku, a tak ušetřím místo v kosmetické taštičce. O vlasy se na jedničku postará jen on sám! Jedinou nevýhodou může být, že šampon nepění, a tak ho spotřebujete víc. Balení je ale velké a cena velmi příjemná!

+ šampon i kondicionér v jednom, krémová struktura

.
. | Zdroj: archiv firem

Regenerační šampon na poškozené vlasy, Yves Rocher

Super pomocník pro poškozené vlasy. Já jsem ho kombinovala ještě s kondicionérem a olejem ze stejné řady. Šampon příjemně pění a lehce se smývá. Výtažek z jojoby, který obsahuje, má regenerační schopnosti, které jsem viděla už zhruba po třetím umytí. Také cena je velmi příjemná. Nemám, co vytknout.

+ skvělá cena, regeneruje

.
. | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ženy.cz Petra, 34 let: "Mám dlouhé barvené tmavé vlasy, spíše sušší. Myji je 2x za týden."

Posilující šampon, sérum a maska Kašmír, Ziaja

Celá řada vlasové péče s kašmírovými proteiny a amarantovým olejem byla pro mé vlasy voňavým balzámem. Je určená na normální, jemné a suché vlasy, což moje vlasy po fénování a žehlení bývají. Maska vlasům dodá vláhu a působí tak trochu jako kondicionér, bez použití masky a séra se vlasy hůře rozčesávají. Avšak po použití šamponu a séra, které se vtírá do vlhkých vlasů, jsou vlasy skvělé. Rozzáří barvu, vyniknou krásně různé odstíny zesvětlení na mých vlasech a nádherně sladce voní, a to několik dní. Přistihnete blízké lidi kolem sebe, jak tajně přičichávají k vašim vlasům, a budete to dělat i vy.

+ vůně, rozzáří barvu, objem

Posilující šampon na vlasy Kašmír, Ziaja, ruzova10.cz, 79 Kč/300 ml
Posilující šampon na vlasy Kašmír, Ziaja, ruzova10.cz, 79 Kč/300 ml | Zdroj: archiv firem

Editorka webu Mojezdraví.cz Katka, 38 let: "Mám dlouhé, mírně vlnité, melírované vlasy, které jsou spíše sušší. Myji si je jednou za 3 dny."

Posilující šampon, Garnier

Šampon od Garnier obsahuje bambucké máslo a tři druhy olejů: jojobový, makadamový a mandlový. Jak už složení napovídá, nebude to nic pro rychle se mastící vlasy. Ale pro suché a poškozené vlasy je to dobrý šampon za skvělou cenu. Vlasy jsou po něm lesklé a živé. Je potřeba ale mýt je častěji, protože se mastí. Složení není příliš přírodní, ale alespoň je bez parabenů.

+ vysoký lesk, hebké vlasy, skvělá cena

.
. | Zdroj: archiv firem

Minerální šampon, For Life & Madaga

Českou značku bio kosmetiky For Life & Madaga chválím pravidelně. Ani tentokrát mě nezklamala. Šampón s minerály z mrtvého moře vlasy nádherně oživí, jsou jemnější, lesklé a nezacuchávají se. Vůně je příjemná, šampon je hypoalergenní a neparfemovaný. Jediné, co můžu vytknout, je jeho konzistence, je příliš tekutý, a proto se s ním hůře pracuje.

+ regeneruje, vlasy jsou lesklé a hebké, nemastí

Grafička Tereza, 28 let: "Vlasy mám hodně dlouhé a jemné. Bez použití kondicionéru se mi zacuchávají. Mýt je musím každý 2. den."

Regenerační šampon, Gliss Kur

Mám lámavé a poškozené vlasy, i když se už pár let nebarvím. Šampon a kondicionér Gliss Kur je přesně určen na obnovu a regeneraci. Po umytí dodá vlasům objem a jsou krásně jemné. Keratin obsažený v šamponu jim zase dodává zdravější vzhled.

+ po umytí vlasy působí zdravěji

.
. | Zdroj: archiv firem

Šampon na objem, Nobilis Tilia

Jelikož šampon téměř nepění, hned při prvním použití jsem ho na dlouhé vlasy vypotřebovala opravdu hodně. Na druhou stranu byly vlasy po umytí krásně hebké a ještě dlouho voněly. Podruhé už jsem použila menší množství a výsledek byl stejný, takže je to jen pocitové. Stačí si zvyknout na to, že vám vlasy neobklopí pěna.

+ nádherně voňavé a hebké vlasy

Šampon na objem s myrhou a pomerančem, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 299 Kč/200 ml
Šampon na objem s myrhou a pomerančem, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 299 Kč/200 ml | Zdroj: archiv firem