Tekutý make-up All Nighter Liquid Foundation, Urban Decay, 1050 Kč

Tekutý make-up All Nighter Liquid Foundation, Urban Decay, 1050 Kč Zdroj: archiv firem

Make-up pro sjednocení barevného tónu pleti Decorative Perfect Cover, Alcina, 635 Kč
Hedvábně jemný make-up s matným efektem Dream Velvet, Maybelline, 139 Kč
Dlouhotrvající tekutý make-up Lasting Finish Breathable SPF 20, Rimmel, 289 Kč
Zklidňující make-up True colour, Avon, 129 Kč
Rozjasňující hydratační make-up Healthy Mix, Bourjois, 265 Kč
13
Fotogalerie

Testujeme v redakci: Který make-up skvěle kryje a snadno se roztírá?

Vybrat si make-up, který vám bude ve všech směrech vyhovovat, rozhodně není nic lehkého. Pro někoho je důležité, aby perfektně kryl, jiný zase upřednostní snadné roztírání nebo složení. Vyzkoušely jsme v redakci několik make-upů různých značek a pevně věříme, že váš výběr bude díky našemu hodnocení snazší. 

Editorka webu Ženy.cz Irena, 42 let, citlivá spíše suchá pleť s mírně rozšířenými cévkami bez viditelných potíží, které by se musely každodenně maskovat

Hedvábně jemný make-up s matným efektem, Maybelline

Od Maybelline mám už několikátý make-up a ani tento nezklamal. Krásně voní a skvěle se roztírá, to je příjemné, ale hlavní je, že je jemný, ne příliš hutný, dobře splyne s pokožkou, kterou sjednotí, a vytvoří přirozený stejnobarevný tón na obličeji. To je přesně to, co potřebuji, protože nějakými většími nedostatky pleti netrpím. Make-up nezalézá do vrásek, spíše se jeho vrstva přes den tak přirozeně ztenčí. V zimě mám ale pleť hodně suchou, a tak tady bych ocenila ještě větší hydrataci. + sjednotí pleť, lehká textura, zmatní

Hedvábně jemný make-up s matným efektem Dream Velvet, Maybelline, 139 Kč
Hedvábně jemný make-up s matným efektem Dream Velvet, Maybelline, 139 Kč | Zdroj: archiv firem

Rozjasňující minerální make-up, Annabelle Minerals, eshopannabelle.com, 210 Kč
Rozjasňující minerální make-up, Annabelle Minerals, eshopannabelle.com, 210 Kč | Zdroj: archiv firem

Editorka webu Bleskproženy.cz Brigita, 32 let, velmi světlý odstín pleti s růžovým podtónem, smíšená

Tekutý make-up, Urban Decay

Tento make-up má prý 3x více pigmentů, a proto by měl vydržet celou noc. Pravdou je, že kryje opravdu dokonale a vydrží dlouho, ale s tím souvisí i komplikované nanášení. Prsty ani kosmetickým štětcem to prakticky nejde, na obličeji šmouhovatí a je téměř nemožné ho zapracovat. Když si ale vezmete na pomoc vlhký Beauty Blender a použijete opravdu malé množství produktu, je dokonalý. Perfektně kryje, vydrží celý den, má matný finish a nevysušuje. Navíc se vyrábí v 10 odstínech, takže si snadno najdete ten, který vám sedne. Na každodenní nošení je moc těžký, ale pokud potřebujete mít perfektní make-up až do večera, je tohle make-up pro vás.

+ skvěle kryje, vydrží dlouho

Tekutý make-up All Nighter Liquid Foundation, Urban Decay, 1050 Kč
Tekutý make-up All Nighter Liquid Foundation, Urban Decay, 1050 Kč | Zdroj: archiv firem

Make-up s anti-age a vyhlazujícím účinkem, Sothys

Perfektní make-up na každodenní nošení. Má příjemnou konzistenci, snadno se nanáší štětcem i houbičkou a na pleti nedělá šmouhy. Má střední krytí a velmi přirozený finish, takže pro lidi se smíšenou pletí je potřeba ho zafixovat pudrem a v průběhu dne ještě jednou přepudrovat. Nevytváří mapy ani nežmolkuje. Navíc by měl mít anti-aging efekt, ale to popravdě nejsem schopná posoudit. Každopádně na běžné denní nošení velká spokojenost.

+ snadno se nanáší, na pleti je absolutně neviditelný

Make-up s anti-age a vyhlazujícím účinkem Sothys, sothys.cz, 1300 Kč
Make-up s anti-age a vyhlazujícím účinkem Sothys, sothys.cz, 1300 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ženy.cz Ivona, 34 let, citlivá pleť se sklony k pupínkům a začervenání

Make-up pro sjednocení barevného tónu pleti, Alcina

Make-up s vysokou krycí schopností, který se hodí na zamaskování pigmentových skvrn či začervenání, si mě získal už na první pohled. Má cool minimalistický design (černá teď v segmentu luxusní kosmetiky letí) a také praktickou pumpičku. Má ale hutnější texturu, takže jsem si ho už od počátku testování míchala se svým BB krémem. A to se ukázalo jako skvělá kombinace. Jinak si totiž nejsem jistá, zda-li bych make-up dokázala uspokojivě rozetřít, pokusila jsem se o to jednou a nedopadlo to dobře. I smíchaný s BB krémem velmi dobře kryje a sjednocuje pleť, navíc viditelně neulpívá v pórech a působí hezkým pudrovým dojmem. Celkově velmi sympatický produkt, který zvýšil můj zájem o značku Alcina jako takovou.

+ krycí schopnosti, pudrový efekt

Make-up pro sjednocení barevného tónu pleti Decorative Perfect Cover, Alcina, 635 Kč
Make-up pro sjednocení barevného tónu pleti Decorative Perfect Cover, Alcina, 635 Kč | Zdroj: archiv firem

Tekutý make-up, Catrice

Moje druhé setkání s kosmetikou Catrice (po korektoru) a opět musím konstatovat, že v této cenové kategorii nabízí skvělou kvalitu. Make-up je velmi tekutý a nanáší se kapátkem. Zdánlivě dobře se nanáší, přesto doporučuju být opatrná a zkontrolovat se pod silnější zářivkou anebo na přirozeném světle. Podobně jako tekutý korektor Catrice Camouflage totiž nabízí skvělé a přirozené krytí, ale roztírá se špetku těžkopádněji a nedá se říct, že by vysloveně splynul s pletí. Ale pokud jste obratná nebo získáte cvik, pak asi nebudete mít problém.

+ praktické kapátko, skvělá cena

Tekutý make-up Liquid Coverage, Catrice, 199 Kč
Tekutý make-up Liquid Coverage, Catrice, 199 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ženy.cz Andrea, 26 let, téměř bezproblémová pleť, která je třeba jen trochu barevně sjednotit

Krémový make-up pro bezchybnou pleť, Yves Rocher

Moje první zkušenost s make-upem bez pumpičky. Nabírání pomocí prstů mi popravdě příliš nevyhovuje, protože mám dlouhé nehty a produkt mi pak za ně zalézá. Oprášila jsem tedy špachtličku od krému, který jsem nedávno dodělala, a byla jsem spokojená. Kdo je zvyklý na nanášení štětcem, určitě mu bude široký kelímek vyhovovat. Co se samotného make-upu týče, ten mi naprosto vyhovoval. Perfektně se roztíral a dokonale splynul s pletí tak, že nebyl téměř vůbec vidět. Navíc vydržel celý den.

+ splynutí s pletí, snadné roztírání

Krémový make-up pro bezchybnou pleť Zéro Défaut, Yves Rocher, 499 Kč
Krémový make-up pro bezchybnou pleť Zéro Défaut, Yves Rocher, 499 Kč | Zdroj: archiv firem

Rozjasňující hydratační make-up, Bourjois

Na klasickou aplikaci pomocí pumpičky jsem zvyklá a vyhovuje mi. Zaujala mě příjemná vůně. Stejně nadšená jsem byla i z textury, která je opravdu příjemná. Občas mi lehce zalézal do jemných mimických vrásek, ale nebylo to nic tragického. Mnohem důležitější pro mě je, že vydržel dlouho a dobře kryl.

+ vůně, textura, krytí

Rozjasňující hydratační make-up Healthy Mix, Bourjois, 265 Kč
Rozjasňující hydratační make-up Healthy Mix, Bourjois, 265 Kč | Zdroj: archiv firem

Editorka webu Moje zdraví Katka, 38 let, světlá a citlivá pleť se sklonem k červenání

Dlouhotrvající tekutý make-up, Rimmel

Make-up od Rimmelu má lehké složení a podle výrobce má zaručit dlouhotrvající krytí pro bezchybnou a přirozenou pleť. Dobře se roztírá a nezanechává „šmouhy“. Konzistence je opravdu lehká, po jeho nanesení jsem měla pocit, že pleť dýchá a neucpává se. Co musím vyzdvihnout jako velké plus, je štěteček na nanášení, který je vlastně taková malá houbička a moc dobře a příjemně se s ním produkt nanáší. Jediným malým minusem je horší krytí, takže je vhodnější pro pleť bez velkých „vad na kráse“.

+ dobře se nanáší a roztírá, nechává pleť dýchat

- horší krytí

Dlouhotrvající make-up s výtažky z kaviáru, Dermacol

Dlouhotrvající make-up s výtažky z kaviáru a zdokonalující korektor. Má zpevňovat, rozjasňovat a vypínat pleť. Podle výrobce je hypoalergenní. I když mě produkt na první pohled zaujal obalem, byla jsem trošku zklamaná jeho aplikátorem. Tvrdá tyčinka, která při nanášení na kůži není vůbec příjemná. Co se týče účinků, musím pochválit, že dobře kryje, v kombinaci s korektorem je vhodný i na problematickou pleť se sklonem k akné. Konzistence je také výborná, dobře se roztírá.+ dobře kryje, dobře se roztírá

Dlouhotrvající make-up s výtažky z kaviáru a zdokonalovací korektor, Caviar Long Stay, Dermacol, 265 Kč
Dlouhotrvající make-up s výtažky z kaviáru a zdokonalovací korektor, Caviar Long Stay, Dermacol, 265 Kč | Zdroj: archiv firem

Grafička Tereza, 28 let, problematická pleť

Zklidňující make-up, Avon

Tento výrobek mě mile překvapil. Na pleti vypadá přirozeně, přesto velmi dobře kryje. Používám pod něj ještě podkladový krém, který hydratuje, takže žádné šupinky ani suchá místa nehrozí. Během celého dne mi na pleti krásně vydržel, jen jednou bylo třeba přepudrovat, ale to je mou mastnou pletí. Doporučuji roztírat štětcem, ne prsty.

+ dobré krytí, výdrž

- pumpička občas nefungovala

Šéfeditorka ženských webových titulů Markéta, 46 let, velmi suchá a citlivá pleť

Zdokonalující tekutý make-up, Dermacol

Jeden z mých nejoblíbenějších výrobků vůbec. S make-upem se nedá moc experimentovat, takže když jsem zhruba před dvěma lety přešla k Dermacolu a používala jejich make-up s lanýžem, byla jsem trochu smutná, když ho přestali vyrábět. Jeho následník ho ale stoprocentně nahradil. Výtečně kryje, a na druhou stranu vám neudělá onu pověstnou masku. Navíc dostatečně hydratuje, což ve svých letech velice ocením.

+ cena, krytí, snadné roztírání

Zdokonalující tekutý make-up Noblesse, Dermacol, 399 Kč
Zdokonalující tekutý make-up Noblesse, Dermacol, 399 Kč | Zdroj: archiv firem