Pudrový stín na obočí Perfect Eyebrow, Alcina, 395 Kč

Pudrový stín na obočí Perfect Eyebrow, Alcina, 395 Kč Zdroj: archiv firem

Řasenka pro úpravu obočí Brow This Way, Rimmel, 129 Kč
Pudrová tužka na obočí Powder Eyebrow Shadow, Dermacol, 179 Kč
Gelová řasenka na obočí Make Me Brow, Essence, 75 Kč
Tužka na obočí, Yves Rocher, 155 Kč
Tužka na oči Brow This Way, Rimmel, 109 Kč
14
Fotogalerie

Testujeme v redakci: Které tužky, stíny a gely dokonale vytvarují obočí?

Perfektně vykreslené obočí dokáže s obličejem udělat doslova divy! Jen si to zkuste. Jedno obočí nechte přirozené a druhé namalujte tužkou nebo stínem. Určitě mi dáte za pravdu, že půlka obličeje s upraveným obočím je mnohem výraznější a atraktivnější. Ale který produkt si z velkého množství vybrat?

Irena, editorka Ženy.cz

Tužka na obočí, Rimmel

Co se týče úpravy obočí, méně je pro mě více a upřednostňuji produkty, jejichž aplikace je jednoduchá. A to je přesně tahle tužka. Je dostatečně měkká, takže dobře maluje, ale ne moc, takže se dá ořezat do špičky a nematlá se. Díky tomu s ní dokážete vykreslit opravdu jemné linky, a obočí tak dokreslit do požadovaného tvaru. Skvělý produkt za dobrou cenu.

+ pigmentace, tužka je ideálně měkká

Tužka na oči Brow This Way, Rimmel, 109 Kč
Tužka na oči Brow This Way, Rimmel, 109 Kč | Zdroj: archiv firem

Tužka na obočí, L'Oreál

Podobně jednoduchá, rychlá a efektivní aplikace a ještě má bonus v podobě štětečku, kterým obočí učešete. Tužka je tedy hodně pigmentovaná a dělá hodně tmavé čáry, které se pak ne vždy dají štětečkem rozetřít, takže někdy jsem si udělala obočí mnohem výraznější a působilo méně přirozeně, než bych sama chtěla. Ale to se dá po čase vychytat. Jinak balení je praktické, ale já osobně bych dala přednost tenčím tužkám.

+ praktická

Tužka na obočí Brow Artist Maker, L'Oréal, 275 Kč
Tužka na obočí Brow Artist Maker, L'Oréal, 275 Kč | Zdroj: archiv firem

Pudrový stín na obočí, Dermacol

Tužka na obočí od Dermacolu vypadá sofistikovaněji, nicméně manipulace s ní je také jednoduchá a výsledek skvělý. Sypká barva na obočí je vlastně ukryta uvnitř tužky, nanáší se houbičkou, do které se při zavření výrobku nasype. Takže vy jen otevřete a nanášíte. Stíny kreslí jemnou prachovou linku, která vypadá velice přirozeně. Intenzitu můžete zvýšit více vrstvami na sobě a díky tvaru houbičky vykreslíte požadovaný tvar obočí. Aplikace je tedy velmi rychlá, jednoduchá a na rozdíl od tužky nemusíte nic ořezávat a nic se tu neláme. Můj soukromý vítěz testu.

+ jemná linka, pigmentace, praktické balení

- nenašla jsem

Pudrová tužka na obočí Powder Eyebrow Shadow, Dermacol, 179 Kč
Pudrová tužka na obočí Powder Eyebrow Shadow, Dermacol, 179 Kč | Zdroj: archiv firem

Ivona, redaktorka Ženy.cz

Pudrový stín na obočí, Alcina

Jeden stín, který skvěle pigmentuje, jedno zrcátko a jeden perfektně zkosený štěteček. Výsledkem je, že si tímto produktem vyladíte obočí během pár vteřin, což je skvělé, když ráno spěcháte. Nadchl mě přirozený odstín, který ke mně sedí (020), a černý minimalistický design pouzdra, jak bývá u Alciny zvykem.

+ rychlost nanesení, perfektně zkosený štěteček

- nenašla jsem

Pudrový stín na obočí Perfect Eyebrow, Alcina, 395 Kč
Pudrový stín na obočí Perfect Eyebrow, Alcina, 395 Kč | Zdroj: archiv firem

Paletka pro líčení obočí, Rimmel

Mini paletka pro větší "hračičky", která obsahuje nejen stín na obočí, ale také vosk na jeho zafixování. K tomu oboustranný zkosený štěteček a kartáček. Vyžaduje trochu cvik, než se vám je podaří rychle uchopit, jsou opravdu drobné, ale při delším používání to asi nebude problém. Nejprve použijete vosk, poté stín a právě vosk zaručí, že se vám stín během dne nerozmaže. Osobně bych si asi vystačila jen se stínem, líbilo se mi, jak přirozeně barví, i když na mě je tento odstín asi tmavý. Celkově se jedná o fajn produkt, který ale vyžaduje šikovnější ruce.

+ přirozený look

- malé štětečky

Paletka pro dokonalé obočí Brow This Way, Rimmel, 115 Kč
Paletka pro dokonalé obočí Brow This Way, Rimmel, 115 Kč | Zdroj: archiv firem

Gelová řasenka na obočí, Essence

Kartáček na obočí, který vypadá jako malá řasenka. Trochu se těchto produktů bojím, mám strach, že si kvůli širšímu kartáčku nabarvím i kůži kolem obočí. Ale nakonec to dopadlo dobře, obočí zesílilo jen lehce, hezky se "vyčesalo", barva byla jemná, takže mi tento produkt vychází jako ideální řešení pro rychlý a přirozený look.

+ rychlost nanesení, přirozený efekt, super cena

- širší kartáček

Gelová řasenka na obočí Make Me Brow, Essence, 75 Kč
Gelová řasenka na obočí Make Me Brow, Essence, 75 Kč | Zdroj: archiv firem

Fixační gel na obočí, Rimmel

Další "řasenka", tentokrát s čirým gelem čistě na zafixování obočí. Přiznám se, že nemám ve zvyku si česat celé obočí nahoru, jak to často vídám na modelkách v backstage přehlídek, ale s tímto produktem jsem si na to hrála a bavilo mě, jak to dokáže změnit pohled. Gel musíte nechat trochu déle zaschnout, chloupky také trochu slepuje, což se někomu může a jinému nemusí líbit. Ale efekt učesaného obočí vydrží poměrně dlouho.

+ dlouhodobý efekt, rychlé nanášení

Fixační gel na obočí Brow This Way, Rimmel, 109 Kč
Fixační gel na obočí Brow This Way, Rimmel, 109 Kč | Zdroj: archiv firem

Tužka na obočí, Yves Rocher

Klasická oboustranná tužka na obočí – z jedné strany tužka, z druhé kartáček. Bohužel kartáček se mi uvolnil a upadl, ale věřím, že to je záležitost jednoho kusu. Tužka se mi zdála poměrně tvrdá, jsem zvyklá na produkty, které lépe "kloužou" po kůži, ale může to být i výhoda, kdy jemnými tahy za sebou můžete vykreslit opravdu přirozené obočí bez nutnosti barvu umazávat. Vyhovoval mi i studenější hnědý odstín (04 brun), který možná může být pro některé brunety moc světlý, ale zase bude vyhovovat těm, které se bojí, že s tmavším odstínem by vypadaly "tvrdě".

+ odstín, přirozený efekt

Tužka na obočí, Yves Rocher, 155 Kč
Tužka na obočí, Yves Rocher, 155 Kč | Zdroj: archiv firem

Katka, editorka Mojezdravi.cz

Tužka a gel na obočí, Revlon

Tužka a gel na úpravu obočí od Revlonu jsou skvělé, protože je to dva v jednom, což v kabelce hodně šetří místo. Tužkou obočí vykreslíte a gelem obarvíte a učešete chloupky. Gel je trošku tužší, možná bych uvítala řidší konzistenci. Tužka se dobře drží, je akorát do ruky, nemám jí co vytknout, snad jen, že při delším pobytu v kabelce vypadla z obalu, ale bez problémů jsem ji zasadila zpátky do pouzdra. + dva v jednom, příznivá cena, vydrží celý den

Tužka a gel na obočí v jednom Brow Fantasy, Revlon, 140 Kč
Tužka a gel na obočí v jednom Brow Fantasy, Revlon, 140 Kč | Zdroj: archiv firem

Rozjasňující tužka má za úkol udělat oči větší a zářivější a také zahladit jemné chyby na pleti. Používá se pod obočí. Oči jsou po použití opravdu zářivější a větší, trošku mi vadilo, že se „špiní“ od použitých stínů, ale to k tomu zřejmě patří. Také jsem úplně nepochopila, kterou část tužky mám použít na co, takže jsem je používala obě pod obočí a pod spodní řasy. S výsledkem jsem byla spokojená a budu ji používat dál, přestože si nejsem jistá, že ji používám správně.

+ zvětší a rozjasní oči, příjemné nanášení, hezký design- nejasný způsob použití

Tužka na obočí Gorgeous Eyebrow, Dermacol, 179 Kč
Tužka na obočí Gorgeous Eyebrow, Dermacol, 179 Kč | Zdroj: archiv firem

Andrea, redaktorka Ženy.cz

Tužka na obočí a fixátor, L'Oreál

Musím se přiznat, že jsem se trošku před prvním použitím bála, že si barvu opatlám třeba až na čelo, ale byla jsem mile překvapená, jak jednoduchá aplikace je. Hrotem si vykreslíte obočí, kartáčkem ho následně doupravíte a zafixujete. Dejte si jen pozor na to, ať si nenaberete barvy příliš. Mohla by vám na chloupkách nevzhledně zaschnout. Já jsem byla s produktem opravdu spokojená, protože barva vydržela opravdu celý den stejně intenzivní jako po nanesení.

+ tužka i fixátor v jednom, dlouhá výdrž

- nenašla jsem

Řasenka na obočí Brow Artist Sculpt, L'Oréal, 249 Kč
Řasenka na obočí Brow Artist Sculpt, L'Oréal, 249 Kč | Zdroj: archiv firem

Voděodolná tužka na obočí, Catrice

Tahle tužka v sobě ukrývá všechno, co očekávám! Je opravdu tenoučká, takže s ní jednoduše vykreslíte každé místečko. Navíc je samořezná, což opravdu oceňuji, protože ořezávání tužek na obočí nebo na oči není moje oblíbená činnost. Vyhovoval mi i odstín 001 Light. V neposlední řadě musím pochválit i kartáček na druhé straně tužky, kterým si obočí snadno doupravím. Pro mě naprosto perfektní produkt!

+ samořezná, tenká, skvělá cena

Tužka na obočí Slim'Matic, Catrice, 79 Kč
Tužka na obočí Slim'Matic, Catrice, 79 Kč | Zdroj: archiv firem

Paletka na obočí, Bourjois

Musím se přiznat, že ve všední den je moje ranní líčení spíše takový závod s časem, takže čím snadnější je, tím lepší. Tuto paletku tedy používám jen o víkendu, když mám čas si s líčením trochu pohrát. Zkoseným kartáčkem aplikujte na obočí vosk, který zafixuje tvar. Druhou stranou stejného kartáčku naneste pudr a obočí vybarvěte. Nakonec lehce pročesejte kartáčkem na opačné straně. Výsledek je super, ale aplikace zabere více času. Každopádně vydrží opravdu dlouho a obočí vypadá, jako když jste právě odešla od kosmetičky!

+ výdrž, vosk i pudr v jednom

- delší aplikace