Zklidňující maska s bylinkovým čajem, Cremorlab, FAnn parfumerie nebo fann.cz, 119 Kč

Zklidňující maska s bylinkovým čajem, Cremorlab, FAnn parfumerie nebo fann.cz, 119 Kč Zdroj: archiv firem

...
Regenerační maska s arganovým olejem, Q10 a kyselinou hyaluronovou, Iroha Nature, krasa.cz, 189 Kč
Hydratační a vyživující maska, Dermacol
Zklidňující a hydratující maska na obličej, Meraki
Superhydratační čistící pleťová maska se zeleným čajem Moisture + Freshness, Garnier, 59 Kč
11
Fotogalerie

Testujeme v redakci: Které textilní masky na obličej opravdu fungují?

Textilní masky zažívají velký boom! A není divu! Jejich aplikace je jednoduchá a rychlá, většina z nich zvládne pleti během pár minut dodat potřebnou hydrataci a živiny a ještě si můžete při jejich působení udělat vtipné selfie #hanniballecter. Na trhu je obrovské množství jednorázových textilních masek v různých cenových relacích, a tak jsme se rozhodly pro vás některé z nich otestovat, abychom vám alespoň trochu ulehčily výběr. 

Editorka Irena, 42 let, citlivá pleť, jemné vrásky, sklony k začervenání

Maska proti vráskám, Yves Rocher Jednorázové pleťové masky jsou pro mne takovou tou milou nadstandardní péčí, kterou si dopřeji občas, ale o to víc si ji užiji. Maska od Yves Rocher se skládá ze dvou částí, které jsou ještě odděleny celofánem, a tak se s ní trochu hůře manipuluje při vyndavání z obalu. Zato ale díky své gelové konzistenci skvěle přilne k obličeji. Není parfémovaná, což beru jako plus, a má jemně chladivý efekt, takže jsem si ji opravdu užila a nechala déle, než doporučovaných 15 minut. Po sundání se přípravek dokonale vstřebal do kůže, takže jsem ho ani nemusela do pokožky vmasírovat. Kůže byla vyživená, taková naboostovaná a neměla jsem potřebu použít žádný noční krém. Je to vlastně skvělá péče, většina složek je přírodního původu, skvělý relax, výrobku po stránce funkční se nedá nic vytknout. Jenže nemohu si pomoci – tolik odpadu (papírový obal, vodotěsný obal, maska, celofánový oddělovač), co zbude po aplikaci jedné masky, je na mne opravdu hodně.

+ skvělé účinky, chladivý efekt, vynikající složení

- balení výrobku, po kterém zbyde až moc odpadu, vyšší cena

Revitalizační maska proti vráskám, Anti-Age Global, Yves Rocher, 285 Kč
Revitalizační maska proti vráskám, Anti-Age Global, Yves Rocher, 285 Kč | Zdroj: archiv firem

Hydratační maska, Patchology

Tato pleťová maska ze Sephory mne potěšila. Jednoduše zabalená, jednoduše se vyndá a jednoduše aplikuje. Jemně voní, textilie k obličeji dobře přilnula. A pokožka začala výrobek doslova nasávat. Maska pokožku nedráždila, po sundání zbylo na kůži hodně přípravku, který jsem do ní asi pět minut vtírala. To se ale vyplatilo. Pokožka byla po použití opravu výrazně hydratovaná a efekt vydržel i několik následujících dní. Měla jsem pocit i zklidnění pokožky a zjemnění. Doporučuji všem, kteří potřebují pořádnou dávku hydratace. Složení výborné, cena přijatelná, za mne spokojenost.

+ výborně hydratuje, hezky voní, dobré složení, cena

Hydratační maska, Patchology, Sephora, 160 Kč
Hydratační maska, Patchology, Sephora, 160 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Andrea, 26 let, občas citlivá pleť se sklony k vysušování

Regenerační maska na obličej, Iroha Nature

Na masce mě potěšilo, že kromě textilie na obličej má i speciální část na krk. Obě části skvěle seděly a přilnuly k pokožce. Dokonce i díry na oči, nos a pusu jsem měla přesně tam, kde měly být, což se mi u textilních masek příliš často nepoštěstí. Spokojená jsem byla i se svěží, ale nevtíravou vůní. Maska byla napuštěná přípravkem tak akorát, takže mi nestékal po obličeji. Za jedinou nevýhodu považuji, že se mi během působení několikrát odchlípla na obličeji i na krku. Ale to bylo zřejmě tím, že jsem si během působení nedopřála relax, ale pobíhala jsem po bytě sem a tam. Po sundání se zbytek přípravku snadno a rychle vsáknul do kůže, která byla celý den mimořádně jemná, napnutá a hydratovaná.

+ samostatná maska na krk, ideální velikost i umístění otvorů, hydratace

- občas se odchlípla

Regenerační maska s arganovým olejem, Q10 a kyselinou hyaluronovou, Iroha Nature, krasa.cz, 189 Kč
Regenerační maska s arganovým olejem, Q10 a kyselinou hyaluronovou, Iroha Nature, krasa.cz, 189 Kč | Zdroj: archiv firem

Superhydratační a vyplňující maska, Garnier

Tato textilní maska má dvě strany, jednu modrou a druhou bílou. Masku si dejte na obličej tak, aby modrá strana směřovala ven, a pak ji strhněte, aby vám zůstala jen bílá. Příliš mi neseděla na obličeji, přišlo mi, že je zbytečně velká. Každopádně mě potěšil fakt, že je opravdu hodně nasáklá produktem, který však nikam nestéká, ale ihned se začne vstřebávat do pleti. Nejvíc mě nadchlo, jak během působení příjemně chladila. Bylo to opravdu příjemné! Po sundání je třeba zbylé sérum vmasírovat do pokožky, což šlo celkem lehce. Brzy byla pleť opravdu maximálně hydratovaná a hladká. Masku bych klidně použila ještě jednou, protože na ní zbylo ještě dostatečně produktu.

+ skvělá cena, svěží vůně, příjemný chladivý efekt

- příliš velká = nemusí padnout každému

Superhydratační maska, Moisture Bomb, Garnier, 53 Kč
Superhydratační maska, Moisture Bomb, Garnier, 53 Kč | Zdroj: archiv firem

Vysoce hydratující, zklidňující a čisticí pleťová maska, Cremorlab

100% přírodní maska obsahuje směsi černého čaje, heřmánkový extrakt a patentovanou termální minerální vodu T.E.N™ získávanou z hloubky 1 100 m pod zemí v korejské provincii Gangwon-do, která je vyhlášeným lázeňsko-medicínským centrem. Od jiných textilních masek se liší tím, že není nápadně bílá, ale spíše průhledná, takže když přilne k obličeji, není téměř vidět. Musela jsem si s ní lehnout a dát si pod hlavu ručník, protože přípravek trochu odkapával. Výsledek byl však skvělý. Pleť byla opravdu zklidněná, bez červených skvrnek a zároveň hydratovaná a vypnutá.

+ 100% přírodní, průsvitná, zklidňuje

- přípravek odkapává

Zklidňující maska s bylinkovým čajem, Cremorlab, FAnn parfumerie nebo fann.cz, 119 Kč
Zklidňující maska s bylinkovým čajem, Cremorlab, FAnn parfumerie nebo fann.cz, 119 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Petra, 33 let, smíšená pleť

Liftingová maska, Dermacol

Pleťové masky se u mě těší velké oblibě, zejména ty látkové. Jen rozevřu, položím na obličej a čekám na zázraky. Odpadává jakékoliv zdlouhavé nanášení. Co od nich očekávám? Hydrataci a samozřejmě kouzla s vráskami. Maska Intensive lifting od Dermacolu perfektně přilnula na obličej a byla plná vody a blahodárné tekutiny, až jsem měla strach, že mi bude stékat z obličeje. Ale jakmile byla maska na obličeji, vše se vpíjelo do tváře. Zpočátku krásně chladí, vůně není výrazná. Dle obrázku na obalu jsem čekala třešňovou vůni, ale tu jsem necítila. A jaká byla pleť po deseti minutách? Jasná, hodně hydratovaná, svěží, vypnutá, drobné póry stažené, ale přesto pokožka pružná. Celý den jsem měla touhu se své svěží a měkké tváře dotýkat.

+ hydratuje, vypíná, redukuje vrásky

Textilní 3D liftingová maska, Dermacol, 69 Kč
Textilní 3D liftingová maska, Dermacol, 69 Kč | Zdroj: archiv firem

Grafička Tereza, 28 let, problematická pleť

Hloubkově čisticí maska, Dermacol

Textilní masku na obličej jsem vyzkoušela prvně. Aplikace je jednoduchá a rychlá. To mi opravdu vyhovuje. Na mě bylo v masce příliš vody, která mi kapala z obličeje. Nejspíš je to tím, že nemám suchou pleť, která by tekutinu rychle vstřebala. Po sundání jsem měla celý den dokonale hladkou pleť na dotek, ale i na pohled.

+ jemná pleť, jednoduchá aplikace

Textilní 3D hloubkově čisticí maska, Dermacol, 69 Kč
Textilní 3D hloubkově čisticí maska, Dermacol, 69 Kč | Zdroj: archiv firem

Superhydratační čisticí maska, Garnier

Tato maska byla pro můj obličej extrémně velká, otvory na nos a ústa mi vůbec neseděly. To však vykompenzovaly úžasná vůně a příjemně osvěžující pocit během působení. Nakonec jsem nechala masku působit téměř půl hodiny, protože se mi vůbec nechtěla sundavat. Po aplikaci byla pleť rozzářená a vyhlazená.

+ osvěží a rozzáří pleť

Superhydratační čistící pleťová maska se zeleným čajem Moisture + Freshness, Garnier, 59 Kč
Superhydratační čistící pleťová maska se zeleným čajem Moisture + Freshness, Garnier, 59 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ivona, 34 let, smíšená pleť se sklony k červenání

Zklidňující a hydratační maska, Meraki

Jednorázové masky na obličej nepoužívám pravidelně, ale když už se mi nějaká dostane do ruky, mám pocit, že pro sebe dělám opravdu něco výjimečného. Textilní maska dánské značky Meraki si mě navíc získala krásným minimalistickým obalem se slovy soul, creativity & love, která doslova navozovala atmosféru hygge. Takže jsem se s ní naložila do provoněné vany a relaxovala, jelikož doba působení měla být až půl hodiny. To je na mě trochu moc, takže jsem si ještě stihla odlakovat nehty, naplnit pračku a cestou škodolibě vyděsit manžela. Maska seděla dobře, mohla jen více zakrývat nos. Překvapilo mě, že po jejím vmasírování jsem měla dle instrukcí ještě pokračovat svou obvyklou kosmetikou. A výsledek? Maska vhodná pro citlivou pleť mi vyhovovala, jen bych uvítala ještě více hydratovanou pleť.

+ krásný obal, dobře sedí na obličeji (i ve svislé poloze)

Zklidňující a hydratující maska na obličej, Meraki
Zklidňující a hydratující maska na obličej, Meraki | Zdroj: archiv firem

Hydratační a vyživující maska, Dermacol

Tato hydratační a vyživující maska od Dermacolu je pro všechny typy pleti a má působit deset minut, což je ideální čas. Po rozbalení je vidět, jak je "nasáklá", nicméně po nanesení na obličej nesklouzávala. Tedy prvních pět minut, poté se začaly odchlipovat okraje, takže déle než deset minut by na obličeji asi stejně nevydržela. Pleť po použití byla příjemně hladká jako po použití tonizační vody, na pohled ale o žádnou změnu nešlo.

+ jemná pleť, cena

- ve svislé poloze se odchlipuje

Hydratační a vyživující maska, Dermacol
Hydratační a vyživující maska, Dermacol | Zdroj: archiv firem