Dermacol, Quattro, 199 Kč

Dermacol, Quattro, 199 Kč Zdroj: archiv firem

Dermacol, Quattro, 249 Kč
Bourjois, La Palette, Les Nudes, 423 kč
Catrice, The Nude Blossom Collection, 134 Kč
Minirální oční stíny Anabelle Minerals, eshopannabelle.com, 181 Kč/ks
Avon True, Naturale, 149 Kč
12
Fotogalerie

Testujeme v redakci: Které paletky očních stínů jsme si zamilovaly?

Oční stíny bývají součástí každé ženské kosmetické taštičky. Pokud se nelíčíte už několik let stejně a ráda experimentujete, určitě využijete paletku stínů na oči, kde si můžete vybrat hned z několika odstínů. Vyzkoušely jsme některé z nich a napsaly, jak nám vyhovovaly. 

Andrea, redaktorka Ženy.cz

Urban Decay, Naked 3

Tak tohle je naprosté Ferrari mezi očními stíny. Tedy alespoň pro mě. Paletka Naked s pořadovým číslem tři je přesně to, co k líčení potřebuji. Všech dvanáct odstínů jsem si zamilovala a dost často se mi stává, že ani nevím, který z nich si vybrat. Také proto jsem se naučila je všemožně mixovat. Stíny na víčkách vydrží opravdu celý den a také oceňuji, že při nanášení vůbec nepráší. Přestože bych se s nimi chtěla líčit každý den, musela jsem teď zbrzdit, protože chci, aby mi vydržely do června na svatební líčení.

+ luxusní design, obsahuje štětec

Urban Decay, NAKED 3, Sephora, 1540 Kč
Urban Decay, NAKED 3, Sephora, 1540 Kč | Zdroj: archiv firem

L'Oréal, Color Riche

Přestože jsem trošku rozmazlená výše zmiňovanou paletkou, vyhovovaly mi i tyto stíny. Z deseti odstínů jsem si vybrala šest oblíbených, ostatní čtyři mi barevně příliš nevyhovují, ale to má každý jinak. Paletka má všechno potřebné – dostatečně velké zrcátko i jemný štěteček. Díky její praktické velikosti ji můžu nosit i přes den v kosmetické taštičce a kdykoliv své líčení doupravit.

+ štěteček i zrcátko v balení

L'ORÉAL Paris, Color Riche, 300 Kč
L'ORÉAL Paris, Color Riche, 300 Kč | Zdroj: archiv firem

Ivona, redaktorka Ženy.cz

Rimmel, Magnif'Eyes

Paletka dvanácti očních stínů od Rimmel London mi na první pohled připomněla jinou paletku, kterou používám – Naked 2 od Urban Decay. A opravdu, při bedlivějším porovnávání jsem zjistila, že se shoduje tak polovina odstínů. Liší se naopak ve štětečku – Rimmel má z jedné strany pěnový aplikátor a z druhé štěteček, což je docela praktické, protože světlejší stíny se s pěnovým aplikátorem nanášejí mnohem snáze. Dokonce se mi zdálo, že v případě Rimmelu měly i lepší krytí. Z tmavších stínů ráda používám ty metalické, protože (ačkoli to může znít jako nesmysl) si je umím lépe rozetřít a ve finále vypadají i na denním světle přirozeněji než matné stíny. V případě této paletky jsou k dispozici jen dva tmavé metalické stíny, nicméně oba pěkné. Ocenila jsem také velikost paletky, je trochu menší a štíhlejší než ta moje, takže sice nepůsobí tak luxusním dojmem, ale zase se mi pohodlně vejde do kosmetické taštičky.

+ pěnový aplikátor, světlé stíny, velikost paletky

Rimmel, Magnif'Eyes, Nude edition, 284 Kč
Rimmel, Magnif'Eyes, Nude edition, 284 Kč | Zdroj: archiv firem

Petra, redaktorka Ženy.cz

Dermacol, Quattro

Někdo se nad žlutými stíny pozastaví, ale mně, hnědoočce, se k líčení očí perfektně hodí. To mi vysvětlila vizážistka, když mě líčila na svatbu. Poprvé a na svatbě, od té doby se jich nebojím a používám na rozjasnění oka. Ve čtveřici s hnědou a béžovou postačí jak na jemnější denní líčení, tak na výrazné večerní. Saténově jemná, pudrová textura dokonale přilne k povrchu víčka a zvláční ho. Dobře se s nimi stínuje, vytváří dobré přechody. Když použijete podkladovou bázi pod oční stíny, vydrží nalíčené až do odpoledne. Bez ní musíte při obědové pauze znovu přelíčit.

+ dobrá kombinace barev, perleť

Dermacol, Quattro Eye Shadow, 249 K4
Dermacol, Quattro Eye Shadow, 249 K4 | Zdroj: archiv firem

Avon, Smoky Plum

Základní barevná paletka, která nikdy nezklame. Můžete se nalíčit jemně, ale vykouzlíte s nimi i krásné kouřové líčení. I když si líčím oči po tisící, stejně ocením, když je na líčidlech napsáno, kam jaký stín, s takovou malou pomocí se líčí rychle a přesně. Tmavé odstíny vydrží na oku dlouho i bez podkladové báze. V nejsvětlejším odstínu je lehká perleť, takže pomůže oko ještě více projasnit. Moc oceňuji balení – velké zrcátko a bytelný obal, který vydrží i život v mé kabelce plné věcí.

+ balení a velké zrcátko

Avon True, Naturale, 149 Kč
Avon True, Naturale, 149 Kč | Zdroj: archiv firem

Tereza, grafička

Bourjois, Les Nudes

Na první pohled krásná paletka s výběrem stínu od nejsvětlejších po tmavší tóny. Lehce se třpytí a to mi vyhovuje. Mám raději lesklé stíny než matné. Přestože v sobě mají třpyt, i tak je můžete využít pro denní líčení, protože vypadají opravdu decentně. S podkladovou bází vydrží na víčkách celý den. Bez ní je třeba během dne stíny lehce refreshnout. Díky menšímu balení se zrcátkem je tato paletka skvělým parťákem na cesty.

+ třpytí se, praktické balení

Bourjois, La Palette, Les Nudes, 423 kč
Bourjois, La Palette, Les Nudes, 423 kč | Zdroj: archiv firem

Dermacol, Quattro

Balení čtyř různých barev očních stínů je ideální i do menší kosmetické taštičky, kterou nosím stále u sebe. Paletka nude odstínů s číslem 06 je velmi jemná. Pokud chcete dosáhnout výraznějších barev, je třeba nanést více vrstev. Díky více vrstvám vydrží opravdu celý den i bez použití podkladové báze.

+ praktické balení, výdrž

Dermacol, Quattro, 199 Kč
Dermacol, Quattro, 199 Kč | Zdroj: archiv firem

Irena, editorka Ženy.cz

Maybelline, The Nudes

Oční stíny od Maybelline obsahují poměrně pestrou škálu odstínů. Jsou dobře pigmentované, při roztírání štětečkem se ale jejich síla malinko ztrácí. Bez podkladové báze mi vydržely tak čtyři hodiny, pak se začaly vytrácet. Při aplikaci štětečkem prášily trochu více, než jsem zvyklá. Oceňuji, že štěteček byl součástí balení. Jen na cesty se mi moc neosvědčily, protože po čase začaly jednotlivé barvy z krabičky vypadávat.

+ barevná škála

Maybelline, The Nudes Eyeshadow Palette, 240 Kč
Maybelline, The Nudes Eyeshadow Palette, 240 Kč | Zdroj: archiv firem

Annabelle Minerals

Výrobky této firmy jsou mi sympatické svým složením a na stíny jsem byla velmi zvědavá. Prodávají se sypké v dózičce. První plus dostávají za perfektní balení, protože uzávěr funguje perfektně a přežije jakékoliv nošení v kabelce. Pigmentace je dostačující, po nanesení na víčko je odstín trochu světlejší, ale dá se zintenzívnit další vrstvou. Bez báze vydržely 4–5 hodin, poté začaly postupně mizet.

+ balení, barvy, složení

Minirální oční stíny Anabelle Minerals, eshopannabelle.com, 181 Kč/ks
Minirální oční stíny Anabelle Minerals, eshopannabelle.com, 181 Kč/ks | Zdroj: archiv firem

Catrice, The Nude Blossom

Z testovaných stínů mi nakonec nejvíce sedla tato paletka od Catrice. Líbily se mi odstíny, které se od sebe barevně odlišovaly a zároveň se doplňovaly. Při aplikaci se stíny nedrolily, mají mastnější konzistenci a pravděpodobně díky tomu i minimálně prášily. Z mnou testovaných stínů měly rozhodně nejdelší výdrž. Krabička i stíny přežily cestování bez úhony. Jediné malinké minus je, že neobsahují aplikátor, případně že v balení není místo na nějaký váš vlastní.

+ odstíny, výdrž

Catrice, The Nude Blossom Collection, 134 Kč
Catrice, The Nude Blossom Collection, 134 Kč | Zdroj: archiv firem

Plánujete svatbu? Zajímají vás nejnovější svatební trendy z přehlídek, tipy na nejkrásnější šaty, účesy, kytice, chcete inspiraci na nejromantičtější místa, kde se vdávat a kdy a co je potřeba zařídit? To vše a mnohem více inspirace a užitečných informací najdete v našem speciálu Dokonalá svatba. Naplánujte si s námi vaši svatbu snů!