Odličovací olej Slaměnka, L'Occitane, 605 Kč/200 ml

Odličovací olej Slaměnka, L'Occitane, 605 Kč/200 ml Zdroj: archiv firem

déšť
Meruňkový olej, Saloos, 99 Kč/50 ml
Hydrofilní odličovací olej Meduňka, Saloos, 99 Kč/50 ml
Dvoufázový jemný odličovač očí i na voděodolný make-up, Dermacol, 119 Kč/120 ml
Gel s olivovým olejem, For Life and Madaga, 240 Kč/100 ml
12
Fotogalerie

Testujeme v redakci: Které odličovací oleje vás zbaví i voděodolné řasenky?

Dokonale odlíčená a vyčištěná pleť je základ! A proto jsme se rozhodly v redakci vyzkoušet odličovací oleje a dvoufázové přípravky, které vás údajně zbaví líčidel i nečistot mnohem lépe než micelární vody, odličovací mléka nebo pěny a gely. Jak u nás obstály?

Redaktorka Ženy.cz Ivona, 34 let, smíšená pleť se sklony k zarudnutí

Hydrofilní odličovací olej, Saloos

Musím se přiznat, že s hydrofilními odličovacími oleji jsem se setkala vůbec poprvé a byl to příjemný objev. Stačí navlhčit tampónek vodou, pokapat olejem a během chvilky jste perfektně odlíčená. Směs totiž dokáže smýt nečistoty, které jsou rozpustné ve vodě i v olejích. Tento olejíček obsahuje slunečnicový a sezamový olej, které pleť zároveň vyživují a hydratují, meduňka ji zase lehce tonizuje. Osobně musím říct, že mi tento produkt bezvýhradně vyhovoval, a to včetně menšího balení (50 ml), které se hodí pro cestování. Je příjemný, šetrný a opravdu skvěle odličuje.

+ perfektní odlíčení, cestovní balení, cena

Hydrofilní odličovací olej Meduňka, Saloos, 99 Kč/50 ml
Hydrofilní odličovací olej Meduňka, Saloos, 99 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Hydrofilní olej s růží a mimózou, Nobilis Tilia

Hydrofilní olej s růží a mimózou upoutá na první dojem výraznou vůní, ze které nejvíc vynikají citrusy (kromě těchto složek obsahuje ještě jasmín). Jeho nespornou výhodou je multifunkční využití – nejenže se s ním odlíčíte, ale můžete ho používat i místo sprchových gelů nebo tělových mlék. Je tedy produktem, který vám může výrazně usnadnit balení na cesty. Tento hydrofilní olej je určen pro všechny typy pleti včetně suché (tu místy mám) a zralé (tu ještě ne). Myslím ale, že tento olej využijí i mladší ženy. K pleti je naprosto šetrný a odličuje velmi dobře.

+ multifunkční využití, svěží vůně

Hydrofilní olej s růží a mimózou, Nobilis Tilia, 369 Kč/200 ml
Hydrofilní olej s růží a mimózou, Nobilis Tilia, 369 Kč/200 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ženy.cz Andrea, 27 let, občas sušší pleť

Jemná olejová odličovací emulze, Manufaktura

Dvoufázové odličovací přípravky mám moc ráda. Tento od Manufaktury má navíc opravdu roztomilé balení, které vypadá na nočním stolku krásně. Nadchla mě také jeho vůně, při odličování jsem zvyklá na neutrální, takže to bylo příjemné překvapení. Před použitím nezapomeňte protřepat, aby se olej a vodní fáze spojily. Naneste na vatový tampónek a odličujte, jak jste zvyklá. Já jsem nejdříve zkoušela odlíčit make-up, který zmizel po pár tazích, nakonec jsem odlíčila i oči. S řasenkou si olejová emulze krásně poradila. Nakonec jsem zbytky odličovače ještě jemně vmasírovala do pleti, která byla důkladně vyčištěná i hydratovaná.

+ obal, vůně, odlíčí vše, hydratuje

Jemná olejová odličovací emulze na oči a obličej pro citlivou pokožku, Manufaktura, 179 Kč/155 ml
Jemná olejová odličovací emulze na oči a obličej pro citlivou pokožku, Manufaktura, 179 Kč/155 ml | Zdroj: archiv firem

Oční odličovač, BIOLOGIQUE RECHERCHE

Tento odličovač je určený především na oči. Když jsem ho poprvé testovala, měla jsem zrovna voděodolnou řasenku. Nanesla jsem na dva vatové tampónky dostatečné množství a na chvilku přiložila na oči. Pak jsem jemnými tahy stáhla líčení pryč. S voděodolnou řasenkou bylo nutné tento postup ještě jednou opakovat, s klasickou řasenkou si odličovač poradí hned na první pokus. Nejvíce jsem však ocenila to, že je opravdu šetrný. Navíc jsem pak měla příjemně hydratovaná víčka i oční okolí díky tomu, že obsažený olej zanechává lehounký, ale příjemný film.

+ šetrný k očím, snadné odlíčení

déšť
déšť | Zdroj: redakce

Odličovací olej, L'Occitane

Krásné balení s pumpičkou mě zaujalo na první pohled. Krásně voní a odličuje opravdu snadno a šetrně. Maximálně spokojená jsem byla i s pletí po odlíčení, která byla akorát promaštěná, jak to mám ráda. Obsažený slaměnkový olej má navíc omlazující účinky, a tak každé odlíčení pleti ji navíc ještě vyhlazuje.

+ balení, vůně, omlazující účinky

Editorka Ženy.cz Irena, 42 let, citlivá pleť se sklony k vysušení a tvorbě červených žilek

Mandlový pleťový olej, Weleda

Mandlový olej od Weledy mám doma poněkolikáté a je takovou univerzální stálicí v mém kosmetickém arzenálu. Používám ho na odličování – buď tak, že si namočím tampónek lehce do vody a na něj dám několik kapek oleje, nebo olej přímo namažu na obličej a poté smyji žínkou namočenou v teplé vodě. Oba způsoby mi vyhovují, ten druhý používám ve chvíli, kdy mám na sobě make-upu více nebo třeba voděodolné líčení. Olej si poradí se vším. Nevysušuje, někdy už po něm nemusím použít ani obličejový krém a místo krému se dá také použít. Dá se použít na tělo na suchá místa. Olej se ale dost špatně dostává z lahvičky, což jsem vyřešila tím, že ho pokaždé přeliji do jiné. Což je škoda, protože ta od Weledy je na pohled moc hezká.

+ všestranné použití

Mandlový pleťový olej, Weleda, 399 Kč/50 ml
Mandlový pleťový olej, Weleda, 399 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Meruňkový olej, Saloos

Také meruňkový olej od Saloosu má všestranné využití. Je skvělý na obličej i na citlivou pleť, promaže, ale nevysuší, mohou se jím mazat i nejmenší děti. Téměř nevoní, což je sice trochu škoda, ale zato je zcela přírodní. Na navlhčeném tampónku dokáže i skvěle odlíčit. I tady mám ale problém s uzávěrem, protože většinou oleje vyteče na tampónek strašně moc. Řešení? Jiná lahvička.

+ všestranné použití

Meruňkový olej, Saloos, 99 Kč/50 ml
Meruňkový olej, Saloos, 99 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Odličovací olej s heřmánkem, BioAroma

Bioaroma uzávěr vyřešila skvěle, takže za to má hned velké obří plus na začátku. Olej je také čistě přírodní, na rozdíl od těch ostatních i výrazněji voní, ačkoliv hodně po heřmánku, což není moje nejoblíbenější vůně. Nanášet se má na suchý vatový tampónek, pak ale oleje spotřebujete zbytečně moc, ale když tampónek předem namočíte ve vodě, stačí ho docela málo. Po tomto oleji mám pleť trochu sušší než po mandlovém nebo meruňkovém, a tak používám ještě krém, ale to mi vůbec nevadí.

+ balení s dávkovačem

Redaktorka ženy.cz Petra, 34 let, smíšená pleť se sklonem k pupínkům

Dvoufázový odličovač očí, Dermacol

S blížící se letní sezónou sahám po voděodolných řasenkách a stínech, a cokoliv voděodolného většina odličovacích mlék nesmyje. Takže vedle normálního odličovače potřebuji i ten, co zvládne odlíčit obojí. Tím, že je to oblast očí a ještě nosím kontaktní čočky, hodně přebírám. Jemný dvoufázový odličovač očí od Dermacolu je moc fajn. Efektivně a šetrně odstraní i voděodolný make-up, víčka nejsou vysušená, oči mě nepálí, je bez alkoholu, parfemace, extrakt z chrpy tonizuje a osvěžuje pleť.

+ nepálí, perfektně odlíčí

Dvoufázový jemný odličovač očí i na voděodolný make-up, Dermacol, 119 Kč/120 ml
Dvoufázový jemný odličovač očí i na voděodolný make-up, Dermacol, 119 Kč/120 ml | Zdroj: archiv firem

Meruňkový olej, Manufaktura

Tím, že se má pokožka mastí už normálně, jsem ke všem olejům a všemu, co ještě promašťuje, skeptická. Ale poslední dobou zjišťuji, že v olejích je síla, a využívám je jak na svou pokožku, tak i vlasy. Za studena lisovaný zvláčňující a regenerační BIO meruňkový olej z jader nabízí velmi široké spektrum použití. Odlíčím s ním pleť, zvládá i řasenku a stíny, oči jsou pak vláčné. Používám ho pak dvakrát týdně jako noční péči, protože má i hojivé účinky, zejména na akné a jizvičky po něm. Vmačkávám ho i do vlasů na sušší konečky a perfektně zregeneruje mé suché lokty a kolena. Zkrátka ho využiji od hlavy až k patě. Navíc má krásnou meruňkovou vůni, takže i pokožka hezky voní.

+ vůně, hojivé účinky, skvělý pro děti

Editorka webu mojezdraví.cz Katka, 38 let, normální až suchá pleť

Gel s olivovým olejem, For Life & Madaga

Možná jste si už všimli, že mám tuhle značku fakt ráda. Takže ji i ráda testuji. Odličovací olej byl skvělý – příjemně voněl, dobře se dávkoval, měl dobrou konzistenci a nezanechával mastný filtr. Měl jen jednu nevýhodu, odlíčení nešlo úplně snadno. Kolegyně mi poradila druhý pokus, ať zkusím navlhčit odličovací tampón a aplikovat spolu s olejem. Na obalu o tom nebyla zmínka, ale zkusila jsem to. Výsledek byl výrazně lepší.

+ funkční dávkování, příjemná vůně, dobrá konzistence

- hůře odličuje

Gel s olivovým olejem, For Life and Madaga, 240 Kč/100 ml
Gel s olivovým olejem, For Life and Madaga, 240 Kč/100 ml | Zdroj: archiv firem