Krém na ruce Mava +, Mavala, koupíte na fann.cz, 399 Kč/50 ml

Krém na ruce Mava +, Mavala, koupíte na fann.cz, 399 Kč/50 ml Zdroj: archiv firem

Hydratační krém na ruce s včelím voskem, diktamem, měsíčkem a vanilkou, Bioaroma, bioaromakosmetika.cz, 263 Kč/40 ml
Krém na ruce a nehty Au Lait, SCOTTISH FINE SOAPS, koupíte na: bellarose.cz, 229 Kč/75 ml
Krém na ruce Atoderm, Bioderma, koupíte v lékárnách, přibližně 100 Kč/50 ml
Máslo na nehtovou kůžičku Lemony Flutter, Lush, koupíte na: cz.lush.com, 295 Kč/50 ml
Krém pro sametově hebké ruce, Sothys, koupíte na: sothys.cz, 490 Kč/50 ml
24
Fotogalerie

Testujeme v redakci: Které krémy na ruce ochrání kůži před zimou?

Tenká a citlivá kůže na rukách nejvíce trpí právě během zimy, kdy se nadměrně vysušuje a v extrémních případech může i popraskat. Pro většinu z nás je právě v tomto období používání krémů na ruce nezbytné. Pokud stále hledáte krém, který vám bude vyhovovat, možná vám k tomu pomůže náš velký test. 

Redaktorka Ženy.cz Ivona, 34 let: "Ruce se mi příliš nevysušují, krémy používám převážně v zimě."

Krém na ruce pro každodenní péči, For Life & Madaga

Přiznám se, že tuto českou značku jsem vůbec neznala, ale krém mě zaujal svým čistě bílým minimalistickým designem i názvem (zkrátka Krém na ruce). Záhy se ukázalo, že má i skvělý aplikátor (pumpičku), že příjemně neutrálně voní a že má přesně takovou konzistenci, jakou mám ráda. Rychle se vstřebává a pokožku nezanechává mastnou, takže je skvělý na "takové to rychlé domácí mazání". Ve finále to byl můj největší favorit ze všech krémů na ruce, které jsem otestovala, a získal čestné místo na mém nočním stolku. Až mi dojde, budu si ho zřejmě muset koupit znovu.

+ design, dávkování, vůně i konzistence

Krém na ruce pro každodenní péči, For Life and Madaga, koupíte na: forlifeandmadaga.com, 205 Kč/100 ml
Krém na ruce pro každodenní péči, For Life and Madaga, koupíte na: forlifeandmadaga.com, 205 Kč/100 ml | Zdroj: archiv firem

Jemný krém na ruce, Nobilis Tilia

Tento krém na ruce má hodně shodných znaků s předchozím. Předně mají naprosto stejnou praktickou pumpičku, která umožňuje hygienické a přesné dávkování, Nobilis Tilia je rovněž českou značkou a také tento krém má příjemnou konzistenci, rychle se vstřebává a ruce po něm nejsou mastné. Rozdíl je ve vůni, tento krém voní svěže po citrusech, navíc o ruce pečuje díky bio éterickým olejům. Můj druhý favorit, který získal čestné místo v koupelně na umyvadle a určitě si ho koupím, až mi dojde.

- dávkování, vůně, konzistence, složení

Jemný krém na ruce, Nobilis Tilia, koupíte na: eshop.nobilis.cz, 249 Kč/50 ml
Jemný krém na ruce, Nobilis Tilia, koupíte na: eshop.nobilis.cz, 249 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Regenerační krém na ruce Med a rakytník, Manufaktura

Krém na ruce s výtažky z medu a rakytníku a s bambuckým máslem upoutá opravdu krásnou vůní. Dobře se vstřebává a hydratuje, jen jsem po několikátém používání měla pocit, že si na něj moje ruce příliš zvykly a rychleji se vysušovaly, takže jsem zase mazala a mazala. Tento krém získal čestné místo na mém pracovním stole a také třetí místo mezi testovanými krémy.

+ vůně

Regenerační krém na ruce Med a rakytník, Manufaktura, koupíte na: manufactura.cz, 127 Kč/100 ml
Regenerační krém na ruce Med a rakytník, Manufaktura, koupíte na: manufactura.cz, 127 Kč/100 ml | Zdroj: archiv firem

Mandlový krém na ruce pro citlivou pokožku, Weleda

Nejprve pozitiva: Mandlový krém od Weledy má 100% přírodní složení a velmi dobře hydratuje. Mně osobně nevyhovovala příliš tekutá konzistence, kvůli níž se krém i déle vstřebával. A příliš mě nenadchla jeho vůně, která je velmi hořká a až napodruhé v ní identifikujete mandle.

+ přírodní složení, hydratace

Mandlový krém na ruce pro citlivou pokožku, Weleda, koupíte na: weleda.cz, 229 Kč/50 ml
Mandlový krém na ruce pro citlivou pokožku, Weleda, koupíte na: weleda.cz, 229 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Ošetřující krém na ruce Intensive, Fenjal

Krém tradiční švýcarské značky s obsahem avokádového oleje a bambuckého másla, který evokuje dětství nejen vůní, ale trochu i svým old schoolovým obalem. Ničím příliš nevynikal. Ne, že by byl špatný, to vůbec. Je to dobrý a spolehlivý produkt, jen mě jaksi nezaujal žádnou přidanou hodnotou.

+ vůní i obalem evokuje dětství

Ošetřující krém na ruce Intensive, Fenjal, koupíte v síti parfumerii FAnn nebo na fann.cz, 99 Kč/75 ml
Ošetřující krém na ruce Intensive, Fenjal, koupíte v síti parfumerii FAnn nebo na fann.cz, 99 Kč/75 ml | Zdroj: archiv firem

Editorka Ženy.cz Irena, 42 let: "Na suché ruce příliš netrpím, krém potřebuji spíše jako první pomoc, když je kůže hodně vysušená kvůli počasí nebo námaze."

Krém na ruce s bambuckým máslem, L'Occitane

Tohle je naprostá klasika, můj dlouhodobě nejoblíbenější krém na ruce. Za prvé: Balení je nádherné a krém krásně voní. Hlavní ovšem je, že se do rukou rychle vstřebává, kůži opravdu promaže a vyživí. Za chvíli už můžete psát na počítači a nezamastíte si ho. A nejlepší věc je ta, že pokožka vydrží vláčná a promazaná klidně celý den, nemám potřebu se za chvíli mazat znovu, takže i za tu cenu vám tuba dlouho vydrží.

+ vůně, účinky

Krém na ruce s bambuckým máslem, L'occitane, koupíte na: cz.loccitane.com, 610 Kč/150 ml
Krém na ruce s bambuckým máslem, L'occitane, koupíte na: cz.loccitane.com, 610 Kč/150 ml | Zdroj: archiv firem

Koncentrovaný krém na ruce, Avène

Cold Cream od Avène určitě ocení ti, kteří trpí na suché a popraskané ruce. Krém má nenápadnou neutrální vůni, dobře se roztírá a vsakuje do rukou. Nezanechává žádný film. Na mne byl až moc výživný, stačilo mi ho opravdu málo, ale kamarádka, co trpí na suché, popraskané ruce a atopický ekzém, si ho okamžitě zamilovala. Nejenže jí ruce promazal i ve spodních vrstvách, ale ruce vydržely hydratované poměrně dlouho. Takže ideální volba pro ty, kteří na suché ruce opravdu trpí.

+ promaže, vydrží

Koncentrovaný krém na ruce, Avéne, koupíte v lekárnách, 175 Kč/50 ml
Koncentrovaný krém na ruce, Avéne, koupíte v lekárnách, 175 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Krém pro sametově hebké ruce, Sothys

Krém od Sothys krásně voní, trochu pudrově a trochu po francouzském parfému. A vůně tak nenápadně a nevtíravě vydrží i přes dvě hodiny. Zpočátku mi přišel hodně hutný a výživný, trvalo asi minutu, než se do rukou vsákl. Ale stálo to za to, vytvořil na nich takový jemný ochranný film, který nepůsobil nepřirozeně a vydržel. Krému mi stačilo opravdu málo, takže ubývá pomalu. Je to takový milý voňavý luxus, který si člověk chce v zimě dopřát.

+ vůně, ochrana

Krém pro sametově hebké ruce, Sothys, koupíte na: sothys.cz, 490 Kč/50 ml
Krém pro sametově hebké ruce, Sothys, koupíte na: sothys.cz, 490 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Výživný krém na ruce, Panier Des Sens

Medový krém s propolisem nádherně a jemně voní. Je velice lehký, ale výživný. Pokud ho použijete lehce, krém se vstřebá velmi rychle, nezanechá film, což je ideální ve chvíli, kdy potřebujete mazat ruce i přes den. Můžete ho použít i v silnější vrstvě na noc. Krém ruce vyživí a také výrazně zjemní, a to asi nejvíce ze všech krémů, co jsem kdy použila. A to pro mě byl paradoxně trochu problém – ty hodně jemné ruce mi začaly za chvíli připadat spíše suché a měla jsem potřebu použít krém znovu. Jinak hezky voní a vůně vydrží pár hodin.

+ vůně, složení

Výživný medový krém na ruce, Panier Des Sens, koupíte na: demdaco.cz, 129 Kč/30 ml
Výživný medový krém na ruce, Panier Des Sens, koupíte na: demdaco.cz, 129 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Kašmírový balzám na ruce, Alcina

Kašmírový krém od Alciny ocení ti, kteří se potřebují několikrát denně mazat. Pokud musíte v práci mýt často ruce nebo vaše pokožka trpí jinak, bude pro vás Alcina dobrou volbou. Krém má velmi tekutou konzistenci. Rychle se vstřebává, nezanechává film, takže ho můžete namazat a jít hned třeba pracovat na počítači. Ruce promaže a zanechá je hodně jemné, ale za chvíli má člověk potřebu použít ho znovu.

+ jemná vůně, rychlé vstřebání

Kašmírový balzám na ruce, Alcina, 170 Kč/50 ml
Kašmírový balzám na ruce, Alcina, 170 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Hydratační krém na ruce s levandulí a jasmínem, Avon

Krém od Avonu má praktickou velikost do kabelky. Do rukou se rychle vsákne, takže můžete za chvíli dělat cokoliv. Proto je ideální pro ty, kteří potřebují v zimě mazat ruce velmi často. Na hodně namáhané ruce bych ale zvolila něco mastnějšího. Levandulová vůně je pro mne vždycky tak trochu loterie, někdy mi přijde až moc aromatická. Krém od Avonu voní ale velmi jemně, vůně na rukou zůstane ještě po nějakou dobu, ale nijak neobtěžuje.

+ balení, jemná vůně

Hydratační krém na ruce s levandulí a jasmínem, Avon, koupíte na: avon.cz, 159 Kč/30 ml
Hydratační krém na ruce s levandulí a jasmínem, Avon, koupíte na: avon.cz, 159 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Máslo na nehtovou kůžičku, Lush

Tak tento krém je pro mne skoro ideální, protože na rozdíl od suchých rukou, na které netrpím, kůžičky na nehtech by nějakou tu lepší péči snesly. A s nimi i další místa, jako třeba lokty. A krém Lemony Flutter od Lushe se ukázal jako skvělá volba. Má nádhernou citrusovou vůni, je hodně máslový a všechna místa dobře promaže. Prodává se v typickém „lushovském“ kelímku, já osobně ale dávám přednost menšímu balení krému v tubičce.

+ dobře mastí

Máslo na nehtovou kůžičku Lemony Flutter, Lush, koupíte na: cz.lush.com, 295 Kč/50 ml
Máslo na nehtovou kůžičku Lemony Flutter, Lush, koupíte na: cz.lush.com, 295 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ženy.cz Andrea, 26 let: "Jsem zvyklá si mazat ruce každý den před spaním. V zimě se mi hodně vysušují a musím promazávat častěji."

Krém na ruce, Bioderma

Tohle je sázka na jistotu. Nedokážu si představit pobyt na horách, aniž bych s sebou neměla tento krém. Vždy příjemně uleví napnutou a suchou kůži, rychle se vsákne a výsledný efekt vydrží opravdu dlouho. Mám vyzkoušeno, že stačí mazat jen dvakrát denně. A praktické balení se vám vejde klidně i do kapsy od bundy, takže ho můžete mít pořád při sobě v případě, že byste potřebovala mazat častěji než já.

+ léčí, praktické balení

Krém na ruce Atoderm, Bioderma, koupíte v lékárnách, přibližně 100 Kč/50 ml
Krém na ruce Atoderm, Bioderma, koupíte v lékárnách, přibližně 100 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Hydratační krém, Bioaroma

Tento krém zaujal čestné místo na mém nočním stolku. Jinak než na noc se vlastně ani používat nedá, protože je opravdu hodně mastný. Já to mám ráda! Ráno, když se vzbudím, mám kůži na rukách krásně vláčnou. Velké plus je pro mě i přírodní složení a příjemná bylinková vůně. Jedinou, ale opravdu jen drobnou, nevýhodou je pro mě balení v kelímku, do kterého musím sahat rukama.

+ přírodní složení, vůně

Hydratační krém na ruce s včelím voskem, diktamem, měsíčkem a vanilkou, Bioaroma, bioaromakosmetika.cz, 263 Kč/40 ml
Hydratační krém na ruce s včelím voskem, diktamem, měsíčkem a vanilkou, Bioaroma, bioaromakosmetika.cz, 263 Kč/40 ml | Zdroj: archiv firem

Krém na ruce a nehty, Au Lait

Design krému jsem si zamilovala na první pohled. Stejně nadšená jsem byla i z jemné mléčné vůně. Tento krém od prvního vyzkoušení nosím stále u sebe v kabelce. Struktura krému je příjemná, rychle se vstřebává a kůže je potom pěkně vláčná a sametově jemná, přestože krém neobsahuje parabeny. Určitě vyzkouším i další přípravky od této značky.

+ design balení, mléčná vůně

Krém na ruce a nehty Au Lait, SCOTTISH FINE SOAPS, koupíte na: bellarose.cz, 229 Kč/75 ml
Krém na ruce a nehty Au Lait, SCOTTISH FINE SOAPS, koupíte na: bellarose.cz, 229 Kč/75 ml | Zdroj: archiv firem

Krém na ruce, Yves Rocher

Tenhle "prcek" je fakt skvělý parťák na cesty, protože se snadno vejde do kapsy i do malé kabelky. Je lehce parfemovaný. Vůně je však velmi příjemná a z rukou voní klidně i několik hodin po namazání. Ruce dostatečně hydratuje a stačí opravdu malé množství, takže se nebojte, že byste si malý krémík brzo vyplácala.

+ praktická velikost, vůně

Krém na ruce Oliva & Petit Grain, Yves Rocher, koupíte na: yves-rocher.cz, 59 Kč/30 ml
Krém na ruce Oliva & Petit Grain, Yves Rocher, koupíte na: yves-rocher.cz, 59 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Krém na ruce, Mavala

Na první pohled je zřejmé, že se jedná o produkt, který opravdu léčí. Tento krém je naprosto ideální pro velmi suché a zatěžované ruce. Mě zachránil, když jsem si na úklid zapomněla vzít gumové rukavice a čisticí prostředky mi vysušily a podráždily ruce. Hned po prvním namazání jsem cítila úlevu. Tenhle krém si opravdu šetřím!

+ maximálně léčí

Krém na ruce Mava +, Mavala, koupíte na fann.cz, 399 Kč/50 ml
Krém na ruce Mava +, Mavala, koupíte na fann.cz, 399 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Editorka webu Moje zdraví Katka, 38 let: "Kůži na rukách mám hodně vysušenou, a tak jsou pro mě krémy opravdu důležité."

Regenerační krém na ruce a nehty, Ziaja

Krém na ruce od Ziaji má poměrně zajímavý obal. Přesto je praktický a oceňuji zavírání, které otevřu jen jednou rukou. Vůně je poměrně intenzivní, ale záleží jak moc je vám příjemná vůně kakaa. Velmi dobře se roztírá a vsakuje. Nezanechává mastný pocit, ale ruce vydrží dlouho hydratované. V porovnání s cenou je to malý zázrak.

+ konzistence, dobře se roztírá, nízká cena

Regenerační krém na ruce a nehty Cocoa Butter, Ziaja, koupíte na: ruzova10.cz,  59 Kč/80 ml
Regenerační krém na ruce a nehty Cocoa Butter, Ziaja, koupíte na: ruzova10.cz, 59 Kč/80 ml | Zdroj: archiv firem

Krém na ruce Lipový květ, vemzu.cz

Tento krém obsahuje olivový olej a vůni lipových květů. Balení je celkem sympatické s pumičkou, což ho předurčuje ke krémům, které máte v koupelně nebo na nočním stolku a ne v kabelce. Tomu odpovídá i větší obsah balení. Vůně mě na první dojem neoslovila, ale po pár minutách se mi zalíbila, protože byla méně výrazná a vydržela opravdu dlouho. Konzistence je řidší, díky čemuž je krém dobře vsakuje a nemastí. Pocit hladkých a hydratovaných rukou vydrží celý den.

Krém na ruce Lipový květ, Compagnie de Provence, koupíte na: vemzu.cz, 189 Kč/300  ml
Krém na ruce Lipový květ, Compagnie de Provence, koupíte na: vemzu.cz, 189 Kč/300 ml | Zdroj: archiv firem

Vyživující krém na ruce, Le Petit Olivier

Krém na ruce od Le Petit Olivier mě zaujal jak zajímavým obalem, tak i jemnou, nevtíravou vůní olivového oleje. Je hutnější, a tak se vsakuje delší dobu, nemastí ale ruce a pocit vyživené kůže vám vydrží celý den. Testovala jsme ho i na horách v extrémně chladném počasí a obstál.

Ultra vyživující krém na ruce s olivovým olejem, Le Petit Olivier, koupíte na: demdaco.cz, 133 Kč/75 ml
Ultra vyživující krém na ruce s olivovým olejem, Le Petit Olivier, koupíte na: demdaco.cz, 133 Kč/75 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ženy.cz Petra, 34 let: "Kůži na rukou mám normální. Jen v zimě se trošku vysušuje."

Krém na ruce, Bomb Cosmetics

V zimě se moje pokožka zcela promění a je mnohem sušší, proto v tuto dobu přichází na řadu a dostávají své místo na mé kosmetické poličce i krémy na ruce. Nošení rukavic, střídání teplot a každodenní mytí psů po blátivých procházkách. Nemám čas na dlouhé zasychání krému, proto oceňuji rychlé vstřebávání. Když tenhle krém otevřete a začnete nanášet, je to jako byste si mazala ruce do krémové polevy plné esenciálních olejů. A jemná vůně bergamotu a šalvěje… zažíváte svých pár minut relaxace. Krém se krásně vstřebává, nic nelepí a kůže je pružná a hladká. U mě zabodoval, a to i tím, že kosmetika bomb-cosmetics není testována na zvířatech.

+ božská vůně, krásně se roztírá, vydrží dlouho

- balení nevhodné do kabelky

Krém na ruce Bergamot, Bomb Cosmetics, koupíte na: anabela.cz, 210 Kč/200 ml
Krém na ruce Bergamot, Bomb Cosmetics, koupíte na: anabela.cz, 210 Kč/200 ml | Zdroj: archiv firem

Opojný krém na ruce, Dermacol

Krém na ruce s vůní irské kávy a kofeinem vaše ruce doslova nakopne. Vůně je hodně intenzivní, takže možná budete dostávat chuť na kávu mnohem častěji. Krém se nanáší dobře, jen musíte ubrat s množstvím, jinak budete dlouho čekat, než se krém vstřebá a ruce budou ztěžklé. Stejně jako vůně i pocit hydratovaných rukou rychleji vymizí. Musíte tedy mazat častěji.

+ balení super do kabelky a na cesty

- příliš intenzivní vůně

Opojný krém na ruce Irish Coffee, Dermacol, koupíte na: dermacol.cz, 59 Kč/100 ml
Opojný krém na ruce Irish Coffee, Dermacol, koupíte na: dermacol.cz, 59 Kč/100 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Recepty.cz, blogerka a veganka Jarmila, 23 let: "Kůži na rukou mám hodně jemnou a přes zimu opravdu dost vysušenou."

Máslo na ruce, akamuti

Krém (máslo) na ruce s konopným olejem si mě před použitím získal svým složením a také proto, že s konopnou kosmetikou jsem doposud měla dobré zkušenosti. Balení se mi líbí, je praktické a vejde se i do malé kabelky. Po nanesení zanechává ruce dlouho mastné, pravděpodobně díky vysokému obsahu konopného oleje, a aromatická vůně s výtažky konopí a máty může být pro někoho až příliš intenzivní. Za největší plus považuji výraznou hydrataci a to, že krém pomáhá léčit mozoly i záděry. Nakonec jsem ho začala používat jako krém na nohy (zejména v oblasti pat) před spaním.

+ praktické balení do kabelky, čistě rostlinné složení bez chemie

Máslo na ruce Tajemná zahrada, akamuti, koupite na: ladybio.cz, 389 Kč/50 ml
Máslo na ruce Tajemná zahrada, akamuti, koupite na: ladybio.cz, 389 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Plánujete svatbu? Všechno, co potřebujete, najdete v našem speciálu Dokonalá svatba. Tipy na nejkrásnější místa na obřad, přehledný harmonogram, kdy a co zařídit, nejnovější trendy přímo z přehlídek, tipy na šaty, účesy, nejkrásnější květiny nebo dorty, zkrátka vše, co potřebujete pro plánování Dokonalé svatby!