.

. Zdroj: archiv firem

.
.
.
.
.
11
Fotogalerie

Testujeme v redakci: Které krémy na obličej s SPF obstály?

Obličej si v létě zaslouží mimořádnou péči, kterou mu rozhodně běžný tělový opalovací krém nedá. Proto přichází na řadu šetrné pleťové krémy s SPF, které obličej nejen chrání, ale i hydratují. Některé dokonce i zpomalují stárnutí nebo jsou tónované. Které jsme si v redakci oblíbily?

Editorka Ženy.cz Irena, 42 let: "Mám citlivou pleť, dávám přednost přírodním výrobkům a přípravky s SPF používám hlavně na dovolené."

Krém na obličej, Weleda

Obličejový krém s SPF od Weledy má pro mě dvě zásadní přednosti: přírodní složení a fyzikální filtry, ve kterých nejsou použity nanočástice. A to jsou pro mě ty úplně nejdůležitější vlastnosti. A je mi jasné, že za to bude potřeba zaplatit daň v podobě bílé vrstvy, kterou krém zanechává. Krém se snadno nanáší i vstřebává, ale po zaschnutí máte stejně o odstín světlejší obličej. Jelikož má poměrně vysoký faktor (30), je to ideální adept na dovolenou, kde to zas až tak nevadí.

+ složení, skvěle se roztírá i vstřebává

.
. | Zdroj: archiv firem

Přírodní krém na opalování, Bioaroma

V tomhle krému jsem našla to, co jsem dlouho hledala. Přírodní produkt, který má přirozený ochranný faktor díky esenciálním olejům, které jsou v něm obsaženy. Výrobce ani nedeklaruje, „kolikátka to je“, u přírodních produktů je to složitější. Ale pro mě je dostačující pro letní slunné dny, kdy jdu ráno do práce a večer z práce a nechci se kvůli tomu mazat třicítkou a výše. Navíc nádherně voní, tak jako lehce po ovoci, což je v horkých dnech mile osvěžující.

+ přírodní složení

- nenašla jsem

.
. | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ženy.cz Ivona, 34 let: "Mám smíšenou pleť se suchými partiemi a speciálně v létě se sklony k zarudnutí."

Dermalogica Super Sensitive Shield

Tento lehký fluid umí skoro všechno, co potřebuju. Zklidňuje podrážděnou nebo citlivou pleť se sklony k zánětům a nadto ji ještě chrání před slunečním zářením. Je lehký, takže na léto ideální. Voní trochu "lékárnicky" a trochu jako opalovací krém, což vůbec není na škodu. Neobsahuje žádná umělá barviva ani parabeny. Po nanesení nezanechává bílé stopy a dobře se na něm roztírá make-up. Jediná věc mu ale k dokonalosti chybí a tou je podle mě nedostatečná hydratace. Ráno dobré, ale odpoledne byla moje pleť vysušená (není divu, klimatizace dělá své). Pokud netrpíte na suché tváře, pak ho můžu jen doporučit.

+ vysoký ochranný faktor, zklidňující účinky, vhodný pro citlivou pleť

.
. | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ženy.cz Andrea, 27 let: "Pleť mám poměrně bezproblémovou, ale v létě mám obličej náchylný ke spálení od slunce."

Tónovací fluid, Avène

V létě mi hodně vyskakují pihy. Je to sice roztomilé, ale jen do určité míry, proto už od jara používám krémy s SPF. Tónovací fluid od Avène voní jako opalovací krém a vypadá jako BB krém. Po všech stránkách mi vyhovuje. Když mám den, kdy zrovna nepotřebuji být nijak extra nalíčená, ráno si jen natřu obličej tímto tónovacím fluidem a je hotovo. Zpočátku je pleť lehce mastná, ale brzy se do ní krém vpije a mastný film zmizí. Pleť však zůstane vyživená. Jediné, co bych mohla vytknout, je, že se trošku hůře roztírá, ale to je opravdu jen drobný detail.

+ tónovaný, hydratuje, praktická pumpička

.
. | Zdroj: archiv firem

Hydratační krém, Clarins

Tak krásný obal! Zamilovala jsem si tento produkt ještě, než jsem ho vůbec vyzkoušela. Svěže, ale nevtíravě voní, krásně klouže po pleti a příjemně ji hydratuje. Je ideální jako podklad pod make-up, protože se opravdu rychle vsákne do kůže. Jsem naprosto nadšená. K jeho používání jsem si sehnala od jiného krému malou špachtličku, protože nerada sahám do krému rukama. To je jediná drobná nevýhoda.

+ krásný obal, hydratace, skvěle se roztírá

.
. | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ženy.cz Petra, 34 let: "Mám mastnou pleť. V létě se mi obličej dobře opaluje a ihned zhnědne."

Krém na obličej, Bioderma

I když se opaluji bez problémů, téměř se nespálím, po sluneční ochraně sahám každý den. Ve svých dvacátých létech jsem mazání ochranným faktorem zanedbávala, ale po třicítce se mažu pravidelně. Krém s SPF 30 je pro mě denní rutinou, zejména na obličej. A na argumenty svých kamarádek, že prý se neopálím, mlčím, jen ukazuji svou snědou kůži. I s SPF 30 i 50 se opálím, a hlavně mi mnohem déle opálení vydrží. Ochranné prostředky od Biodermy mě provází už dlouho. Dříve byly textury hutné a mastné, ale to se změnilo. Photoderm max 50+ Aquafluid se krásně roztírá, žádný bílý film na tváři, dobře se na něj nanáší i make-up. Mám mastnější pleť se sklony k pupínkům, krém má i hojivé účinky, póry se neucpávají. Mažu jím i tvář mé malé dcery a perfektně chrání, i když se máčí ve vodě.

+ vůně, perfektní ochrana, dobře se roztírá

.
. | Zdroj: archiv firem

Zklidňující denní krém, Ziaja

Najít denní krém, který chrání před sluncem, je vhodný pro mastnou pleť a i jako podklad pod make-up, je někdy oříšek. Mám ráda, když jeden krém umí vše. Tento krém to umí. Hodně dokáže zklidnit kůži a pupínky, pleť je vláčná a hodně pružná. Zkoušela jsem i smíchat s mým make-upem a vytvořit BB krém a funguje perfektně. Kůže se nemastí a je krásně pružná, to je super. Jen je škoda, že ve vodě moc nevydrží.

+ dobře se roztírá, vyhovuje mastné pleti

.
. | Zdroj: archiv firem

Péče na obličej proti stárnutí, Yves Rocher

O tento krém jsme se dělily s mamkou. Já své vrásky trochu flákám, ale mamka vrásky dost řeší. A v létě zejména každé neopatrné opalování jich pár zviditelní. Hledaly jsme krém, který si může vzít k moři, a tenhle to rozhodně bude. Krém hodně hydratuje a pleť je superpružná, krásně voní a zvládá i koupání. Výtažek z máčky přímořské, která roste na francouzském pobřeží, obsahuje částice s voděodolným účinkem, takže krém vodu vydrží. Po krému však musím čekat, když nanesu záhy make-up, hůře se roztírá. A mamka si moc pochvaluje, jak kouzlí s vráskami... téměř nejsou vidět.

+ vůně, dobrý AntiAge efekt, voděodolný

- horší pod make-up

.
. | Zdroj: archiv firem

Katka, editorka webu Mojezdraví.cz, 38 let: "Mám bledou pleť se sklonem ke spálení."

Voděodolný tónovací ochranný fluid, Dermacol

Ochranný fluid zaujme na první pohled pěknou a výraznou krabičkou s podrobným popisem, takže za obal dávám jedničku. Má kromě ochrany před sluncem (kterou v našich podmínkách mohu těžko ověřit) hydratovat pleť a krýt nedokonalosti. Obsahuje D-panthenol a Allantoin na zklidnění a regeneraci pokožky a je bez parabenů. Dobře se roztírá a pěkně kryje, je příjemný na kůži, měla jsem pocit, že používám BB krém. Byla jsem s ním spokojená, jen mě mrzí, že jeho ochranné vlastnosti nedokážu nijak využít a ani potvrdit či vyvrátit.

+ dobře se roztírá, pěkný obal a dávkovací pumpička

.
. | Zdroj: archiv firem

Fluid s vysokým ochranným faktorem, Sothys

Fluidový krém od Sothys má hlavně chránit před ostrým sluncem. Praktické malé balení je skvělé do kabelky nebo na cesty. Složení bez parfemace pleť nedráždí. Dobře se roztírá a pleť ho bez problémů absorbuje. Ochranné vlastnosti jsem v našich zeměpisných a povětrnostních podmínkách bohužel nemohla posoudit. Obal by mohl být více uživatelsky příjemný, klouže v ruce, když se namažete, preferuji dávkování pumpičkou.

+ dobrá konzistence, bez parfemace, pleť je hladká

.
. | Zdroj: archiv firem