.

. Zdroj: archiv firem

.
Řasenka dodávající řasám objem, Sothys, 770 Kč/8 ml
Řasenka pro objem Miss Manga, L'Oréal, 215 Kč/8,5 ml
Prodlužující řasenka s efektem umělých řas Selfie mascara, Dermacol, 149 Kč/6 ml
Řasenka pro dokonalý objem Sexy Pulp, Yves Rocher, 399 Kč/10 ml
7
Fotogalerie

Testujeme v redakci: Která řasenka opravdu prodlouží a dodá objem?

Každá druhá řasenka slibuje prodloužení, znásobení objemu a žádné slepování. Zkrátka téměř každá by vám měla vyčarovat řasy, které by vám záviděla i mrkací panenka. Jenže, všechny moc dobře víme, že to tak není. Otestovaly jsme několik různých řasenek, abychom vám pomohly najít tu pravou!

1. Řasenka dodávající objem, Sothys

Mé řasy potřebují všechno: zvýraznit, zesílit, prodloužit, a pokud možno při tom všem neslepit. S tímhle si dosud poradily jen dvě řasenky – ta první ovšem hodně rychle vysychala, takže jsem stále hledala tu pravou. Až řasenka Sothys zvládla všechno. Silikonový kartáček zůstává čistý a nezanesený barvou, řasy skvěle namaluje, zesílí, natočí i oddělí. K tomu ale navíc nevysychá a vydrží opravdu dlouho, což z ní i přes vyšší částku činí nejlepší řasenku, jakou jsem kdy vyzkoušela! (Irena, editorka, 42 let).

+ výborně pigmentuje, dobrý kartáček

Řasenka dodávající řasám objem, Sothys, 770 Kč/8 ml
Řasenka dodávající řasám objem, Sothys, 770 Kč/8 ml | Zdroj: archiv firem

2. Řasenka pro objem, L'Oréal

Díky mírně zkosenému kartáčku se mi podařilo namalovat i ty nejjemnější řasy v koutku oka. Ohybný kloub, který má pomoci při nanášení, mi sic ezpočátku příliš nevyhovoval. Několikrát se mi totiž stalo, že se mi ohnul příliš a řasenku jsem si "plácla" na víčko. Jinak skvěle barvila i natáčela řasy, což je pro mě stěžejní. Na pohyblivý kloub jsem si časem zvykla a naučila se s ním pracovat. (Andrea, 27 let, redaktorka a editorka).

+ natáčení, zkosený kartáček

Řasenka pro objem Miss Manga, L'Oréal, 215 Kč/8,5 ml
Řasenka pro objem Miss Manga, L'Oréal, 215 Kč/8,5 ml | Zdroj: archiv firem

3. Prodlužující řasenka s efektem umělých řas, Dermacol

Skvělý parťák na cesty nebo do kabelky! Malé balení v sobě skrývá poměrně dlouhý štěteček, který až zázračně prodlužuje a natáčí řasy. Efekt umělých řas, který slibuje, mě zpočátku trochu vyděsil, protože umělé řasy se mi nelíbí, ale výsledek byl super. A nesmím zapomenout ani na to, že se nedrolí! (Andrea, 27 let, redaktorka a editorka).

+ praktická velikost, prodlužuje i natáčí

Prodlužující řasenka s efektem umělých řas Selfie mascara, Dermacol, 149 Kč/6 ml
Prodlužující řasenka s efektem umělých řas Selfie mascara, Dermacol, 149 Kč/6 ml | Zdroj: archiv firem

4. Řasenka pro dokonalý objem, Yves Rocher

Řasenka, která řasy prodlouží, dodá jim objem a přitom neslepí a přes den se nerozmazává ani nikam neotiskne? Při své honbě za tímto svatým grálem jsem mnohokrát šlápla vedle, až jsem narazila na Sexy Pulp od Yves Rocher. A jinou už nepoužívám. Kartáček má štětinky, nabírá malé množství barvy, takže nehrozí pavoučí nožky, dobře se odličuje a přitom drží na svém místě celý den. Za ty peníze (a vzhledem ke skutečnosti, že ji díky akcím často koupíte za půlku) se jedná o naprostou dokonalost! (Brigita, hlavní editorka webů, 35 let).

+ pěkný obal, snadné nanášení, dobře řasy oddělí a natočí

Řasenka pro dokonalý objem Sexy Pulp, Yves Rocher, 399 Kč/10 ml
Řasenka pro dokonalý objem Sexy Pulp, Yves Rocher, 399 Kč/10 ml | Zdroj: archiv firem

5. Řasenka pro objem, Alcina

Když jsem si poprvé přečetla na obalu Wonder Volume, stihla jsem si pomyslet "to určitě". Když jsem uviděla štěteček, který byl oproti jiným řasenkám poloviční, lekla jsem se, jak tohle zvládnu. Když jsem řasenkou začala pročesávat řasy, už jsem jen žasla. Umí totiž nejen objem, ale i perfektní oddělení, prodloužení a dokonce "vytáhne" i menší řasy tak, abyste měla všechny rovnoměrně dlouhé. Aplikace je přitom směšně jednoduchá. Díky této řasence jsem si zase přestala malovat tenké černé linky. Natolik jsem spokojená s tím, jak mi zvýrazní řasy a dodá očím symetrii. (Ivona, redaktorka a editorka, 34 let).

.
. | Zdroj: archiv firem

6. Řasenka pro objem a prodloužení, Maybelline

Moje letitá láska, na kterou je prostě spolehnutí. A protože je z drogérie, tudíž i za příznivou cenu, nikdy se dlouho nerozmýšlím, jestli si ji pořídím i tentokrát. Řasenka má zahnutý štěteček, takže podchytí i řasy u vnějšího koutku a krásně je podtočí. Celkově dokáže řasy perfektně zvýraznit, oddělit, zhustit i lehce prodloužit a přitom zanechat přirozený dojem (žádné "pavoučí nohy"). Dobře se odličuje, ale co je nejdůležitější, vydrží celý den a vůbec se nedrolí! (Ivona, redaktorka a editorka, 34 let).

.
. | Zdroj: archiv firem