Camille Rowe v kampani Reformation

Camille Rowe v kampani Reformation Zdroj: Profimedia.cz

Stylové Pařížanky, které můžeme vidět v současných módních kampaních

Zatímco dříve v reklamách platilo, že sex sells, tedy sex prodává, nyní by se klidně dala tato marketingová mantra parafrázovat jako french sells. Ano, už i leckteré módní značky přišly na to, že když do svých modelů obléknou známější Francouzku, prodají svým zákaznicím mnohem víc než jen kus oblečení – iluzi, že budete vypadat stejně nezávisle, cool a sexy jako ta holka s červenou pusou a ledabyle učesanými vlasy. 

Následující čtveřice žen ztělesňuje všechno, co si myslíme, že víme o Francouzkách. Jsou sexy, a přitom vypadají, jako by o to zas tak neusilovaly. Jsou stylové, i když si na sebe vezmou jen džíny a bílé triko. Jsou krásné, a přitom ani trochu nevypadají uměle. Všem sluší červená rtěnka, všechny milují vintage oblečení a všechny se narodily v Paříži. Není náhodou, že právě tyto ženy čím dál častěji vídáme v kampaních současných cool módních značek.

Jeanne Damas (25)

MERCI À TOUS et Merci @merciparis ❤️ @aparisavecamour

Příspěvek sdílený Jeanne (@jeannedamas),Říj 13, 2017 v 10:50 PDT

Počet fanoušků na Instagramu: 671 tisíc

Čím je zajímavá: Jeanne Damas je zkrátka v nejlepším slova smyslu ta nejtypičtější Francouzka, jakou si dovedete představit. Její lehce našpulené rty, její účes s neposednou ofinou, její dokonalá postava, která přitom nekřičí do světa, že si právě zacvičila ve fitku (dost možná tam Jeanne ani nechodí). Nechybí ani červená rtěnka (Jeanne prý nesnáší, když má "nahé" rty), cigareta a status módní ikony. Jeanne má zkrátka všechny předpoklady pro to, aby svůj vzhled využila k založení módní značky. A tak ji také založila – jmenuje se Rouje a nabízí neodolatelné zavinovací šaty a sexy blůzky. Kromě toho Jeanne nedávno vydala knihu o svém stylu nazvanou zkrátka À Paris. Když zrovna nefotí sama sebe, získává lajky na Instagramu její kočka Charlie.

@rouje press day in London 🇬🇧❤️ #lesfillesenrouje

Příspěvek sdílený Jeanne (@jeannedamas),Říj 16, 2017 v 6:49 PDT

Kde ji můžete aktuálně vidět: Kromě vlastní značky Rouje, kterou Jeanne Damas v podstatě prezentuje, kudy chodí, spolupracuje také s online obchodem Zalando.

L'uniforme du lundi 🌹last @zalando campaign #zalandostyle

Příspěvek sdílený Jeanne (@jeannedamas),Říj 23, 2017 v 6:20 PDT

Lou Doillon (35)

Počet fanoušků na Instagramu: 260 tisíc

Always on the move ! Merci @tnb_rennes pour cette merveilleuse semaine ! L’image de Beckett c’est fait, on a fait l’image ! @damienjalet #arthurnauzyciel #francoiserobin ! À bientôt Rennes ❤️

Příspěvek sdílený Lou Doillon ☕ (@loudoillon),Lis 19, 2017 v 11:36 PST

Čím je zajímavá: Zatímco Jeanne Damas se lidé často ptají, jestli není dcerou Jane Birkin, Lou Doillon jí skutečně je. A podobně jako její slavná máma i Lou střídá profese modelky, herečky a zpěvačky, vedle toho je však ještě zdatnou ilustrátorkou. I ona naplňuje představu o vizáži typické Francouzky – je štíhlá ve stylu je ne sais quoi, má výraznou pusu a ofinu, která jí padá do očí, a s vlasy si obecně příliš hlavu neláme. Na rozdíl od Jeanne Damas Lou vyniká spíš pro svůj chlapecký styl à la Patti Smith, která je jejím velkým vzorem. S fanoušky na Instagramu ráda sdílí knížky, které právě čte, selfie z auta a také momentky se svým milovaným buldokem.

I've been working with @astierdevillatte for 3 years, and today is the big day ! Releasing 17 hand mugs and a book of my drawings 🤘 //// C'est aujourd'hui, après 3 ans de collaboration avec @astierdevillatte, que je suis fière de vous présenter une collection de mug et un livre de mes dessins #mug7 #loudoillonastierdevillatte. 💡 (info à venir)

Příspěvek sdílený Lou Doillon ☕ (@loudoillon),Zář 7, 2017 v 3:18 PDT

Kde ji můžete aktuálně vidět: Lou Doillon se stala tváří podzimní kampaně & Other Stories, cool řetězce, u něhož doufáme, že jednou otevře obchod i u nás. Módní fotografie doprovází její úvahy o tom, jak se oblékají Francouzky. „My si vždycky necháváme nějaké to tajemství v rukávu. Spíš vyrazíme nenastrojené, než abychom to přehnaly. Myslím, že otázka, jak by vypadala Francouzka, kdyby měla dokonalý make-up a vlasy a šaty a podpatky a kabelku..., zůstane nezodpovězena.“

“We [French women] like to always ‘have one up our sleeves’, we would rather underplay it than overplay it. So that the mystery of how good we might look if we had matching make-up and hair and heels and dress and bag… remains uncertain!” A major pro from hanging out with @loudoillon for a day: inside tips on French style. Here she is wearing our Garnet Visée nail polish and velvet suit from the collection.

Příspěvek sdílený & Other Stories (@andotherstories),Lis 23, 2017 v 4:01 PST

Camille Rowe (27)

How can codependency be unhealthy when it makes you smile this big 24/7 @lolococo 💛🔪❤️🔪

Příspěvek sdílený Camille Rowe -Bel (@fingermonkey),Čec 17, 2017 v 3:45 PDT

Počet fanoušků na Instagramu: 423 tisíc

Čím je zajímavá: Camille Rowe se narodila v Paříži americké matce a francouzskému otci a během dětství nasávala jak atmosféru bezstarostné Kalifornie, tak i francouzské metropole. V Paříži ji také objevil svět modelingu, kromě kampaní pro parfémy Dior Poison nebo Chloé a přehlídky Victoria's Secret dostala Camille šanci ve filmu – aktuálně ji můžete zahlédnout ve filmu Rock'n Roll s Marion Cottillard a Guillaumem Canetem v hlavních rolích. A jen mimochodem, šušká se, že Camille je přítelkyní známého lamače srdcí Harryho Stylese.

What a wonderful evening and experience! Such an honor to have worked with such an incredible and talented team! ❤️❤️❤️ thank you!! Merci! Merciiiii! #rocknrollfilm

Příspěvek sdílený Camille Rowe -Bel (@fingermonkey),Úno 13, 2017 v 5:02 PST

Kde ji můžete aktuálně vidět: Camille Rowe nafotila podzimní look book pro francouzskou značku Sézane, která je esencí toho, co by správná Pařížanka měla nosit.

Magic Christmas, Magic Paris ✨ Dès demain 10h, Camille, notre Héroïne de la saison, nous emmène à Paris... Pour nous dévoiler sa Wishlist de Noël et ses nouveautés sexy and french ! Rendez-vous dans nos News de la Semaine pour découvrir ces nouvelles pièces et nos réassorts comme chaque semaine... 💋 🇺🇸Magic Christmas, Magic Paris ✨ Tomorrow at 10am, Camille, our hero of the season, takes us to Paris... And reveals her Christmas Wishlist, full of new sexy & french pieces! Rendez-vous in our News of the Week to discover them, as well as our restocks... 💋 #magicparis #sezane #sexyandfrench #lesheroinessezane

Příspěvek sdílený SÉZANE (@sezane),Lis 28, 2017 v 10:21 PST

Louise Follain (22)

@fripouillevintage 🎱

Příspěvek sdílený Louise Follain (@louisefollain),Lis 18, 2017 v 10:14 PST

Počet fanoušků na Instagramu: 128 tisíc

Čím je zajímavá: Další "dcera Jane Birkin", tedy modelka, která se pyšní ikonickým lookem, aniž by přitom byla jakkoli spřízněna se slavnou múzou Serge Gainsbourga. A ano, je to pravá Pařížanka s ofinou, která si oči zvýrazňuje maximálně řasenkou, zatímco rty si barví do tmavě rudé. Jindy pro změnu použije linku a rty ponechá nahé a rázem vypadá jako kráska z šedesátých let. Anebo jako Birkin zamlada.

👝✨ #vcbagstories #trymebuyme @vestiaireco

Příspěvek sdílený Louise Follain (@louisefollain),Bře 29, 2017 v 7:04 PDT

Kde ji můžete aktuálně vidět: Louise letos nafotila podzimní look book pro americkou značku Madewell a současně je jednou z modelek, která pózuje pro Reformation, značku, která produkuje udržitelnou módu v té nejvíc sexy podobě.

sherpa alert / your fave jean jacket (with that supercozy lining) is back again this year #denimmadewell

Příspěvek sdílený Madewell (@madewell),Zář 22, 2017 v 3:12 PDT