.

. Zdroj: Profimedia.cz

Postava snů podle Jennifer Lopez: Prozradila, jak to dělá

Málokdo by měl asi výhrady k postavě Jennifer Lopez. Božské křivky ale nemá zadarmo. Maká na sobě každý den. A jelikož celkem otevřeně sdílí se zbytkem světa všechno to, co pro svou figuru dělá, můžeme se klidně inspirovat i my. Přinášíme vám to nejdůležitější, co podle J.Lo zabírá.

Jennifer Lopez, která včera oslavila 48. narozeniny, je ikonou i mezi nejslavnějšími celebritami. Svého úspěchu dosáhla pěkně postaru: kombinací talentu, houževnatosti, přirozeného půvabu a také hrdosti, s jakou nosila své výraznější křivky ještě v době, kdy nikdo neznal Kim Kardashian a na trůně krásy seděla hubená Gisele Bündchen. Její sexy vzhled se postupem let stal obchodní značkou a ona si ho přitom dokáže udržet i na prahu padesátky – aniž by budila podezření, že to přehání s botoxem, anebo působila jako diblík. Jak to dělá?

Když se Jennifer někdo zeptá, jak docílit tak krásného těla, její odpověď většinou zní: „Musíte na sobě pracovat a také si musíte hlídat, co jíte – to je nejdůležitější.“ Pravda je, že tím nám toho moc neřekla, protože to asi tušíme všechny. Jak ale její cvičení a jídelníček vypadají?

Základem je podle J.Lo pravidelnost
Základem je podle J.Lo pravidelnost | Zdroj: Instagram @jlo

Jednou z nejdůležitějších věcí, která stojí za její úžasnou postavou, je pravidelnost. Téměř nikdy se jí nestává, že by vynechala svůj trénink. „Někdy nemám přes den čas, a tak cvičím až pozdě v noci. Pak mám třeba chvílemi pocit, že to nezvládnu. Snažím se ale sama sobě vždycky říct, že musím, že je to přece jen hodina,“ říká.

Přiznává, že někdy je to právě cvičení, které ve finále pomůže ve chvíli, kdy se necítí úplně dobře. V tělocvičně si dá do těla, po návratu domů pak horkou sprchu. A i když zrovna nikam nevyráží, hezky se obleče, namaluje se a upraví si vlasy. Není divu, že se pak podle svých slov cítí mnohem lépe a sebevědoměji. Možná by v naší teplákové a papučové zemi stálo za to nechat se občas inspirovat tímto rituálem.

Pokračování 2 / 3

Ve dvou se to lépe táhne

Posilovnu navštěvuje v doprovodu svého přítele Alexe, který je jí velkou oporou. Spolu s ním také drží striktní dietu, která je prý nejdůležitější při formování postavy. „Potraviny, které jíme, jsou přírodní a promyšleně poskládané do jídelníčku. Základem je správný poměr kvalitních bílkovin k dalším živinám,“ říká matka dvou devítiletých dvojčat Maxe a Emme a dodává, že jídlo je vždy čerstvé a není v žádném případě nijak průmyslově zpracované.

Jennifer se se svou postavou ráda pochlubí i na sociálních sítích
Jennifer se se svou postavou ráda pochlubí i na sociálních sítích | Zdroj: Instagram @jlo

Co se jídelníčku týče, zpěvačka je známá i tím, že nikdy nepije alkohol nebo kávu. Pokud je to možné, vyhýbá se také soli a cukru. Upřímně a na rovinu: Málokterá z nás na sebe dokáže být tak tvrdá.

Pokračování 3 / 3

Sebeláska vede ke štěstí

J.Lo sice sama sobě nic neodpustí, na druhou stranu si ale moc dobře uvědomuje, že musí být trpělivá. Výsledky se prostě nedostaví ze dne na den. „Když jsem otěhotněla, pozorovala jsem, jak se zvětšuju, a v duchu jsem si říkala, že už nikdy nebudu taková jako dřív. Má stehna byla nesouměrná a měla jsem na nich přebytečný tuk," vzpomíná zpěvačka. "Po narození dvojčat mi zůstalo třaslavé břicho, ale až po nějaké době nastal čas začít se vracet zpět do formy." To se zpěvačce povedlo zhruba po roce, což je mimochodem doba, kterou odborníci označují za ideální.

Jennifer Lopez dostala na narozeninám tento ohromný dort
Jennifer Lopez dostala na narozeninám tento ohromný dort | Zdroj: Instagram @jlo

Sama měla po porodu dokonce své břicho i ráda. A to je další klíčová věc: Osmačtyřicetiletá zpěvačka se nesnaží být někým, kým není. Umí zdůraznit své přednosti a cítit se sexy. „Myslím, že pokud někdo chce mít hezkou postavu, chce být trochu drobnější nebo naopak trochu mohutnější, než je normální, tak je to naprosto v pořádku – dokud je to zdravé,“ prohlašuje.

Když se necítím dobře, tancuji. Mám tanec v srdci.

Jennifer je absolutně přesvědčená, že cvičení ji dělá šťastnou. Tanec byl vždy velkou částí jejího života. Rozpohybování těla s vědomím, že pro něj dělá něco dobrého, je její klíč ke štěstí.

Video placeholde