Bamba Swim

Bamba Swim Zdroj: Instagram značek

Bamba Swim
Hunza G
Hunza G
Hunza G
Hunza G
20
Fotogalerie

Plavky, které letos nejvíc letí na Instagramu. Vybrala byste si?

Zatímco tradiční média si v létě stěžují na okurkovou sezonu, Instagram má žně. Hýří fotkami plnými slunce, vody, barevných koktejlů... a také sexy postav v bikinách. Které plavkové značky se letos i díky této aplikaci staly žhavým zbožím No.1?

Od té doby, co díky Instagramu masově vzrostla popularita barevných neoprenových bikin Triangl (aktuálně má jejich účet na 3,1 milionů followerů), dostávají každé léto šanci i další neotřelé plavkové značky. Ve kterých plavkách se se svými dokonalými postavami chlubí modelky, celebrity a fitness nadšenkyně letos?

Pokračování 2 / 5

Hunza G

Hunza G
Hunza G | Zdroj: Instagram značek

Jestli máte při pohledu na tyhle plavky pocit, že jste něco podobného kdysi nosila jako malá holka, pak vás zdání neklame. Střihy, kde nechybí volánky kolem pasu nebo mašličky na bocích, tato londýnská značka čerpá z raných devadesátek. Další důvod, proč je vám povědomá, je ještě zajímavější. Byla totiž založena už v roce 1984 a její typický strečový zvrásněný materiál si zahrál ve filmu Pretty Woman (ano, ty bílo-modré šaty, ve kterých Julia Roberts svádí Richarda Gera). Nyní, po třiceti letech přišla značka s re-launchem a díky Instagramu a aktuální silné nostalgii po 90. létech se jí daří velmi dobře. A mimochodem, replika těch šatů je k mání na Asosu.

Kdo je nosí: Bella Hadid, Rihanna

Kde je koupíte:Hunzag.com, Net-a-porter.com

Připomeňte si Julii Roberts a její Hunza G šaty v traileru k filmu Pretty Woman

Video placeholde

Pokračování 3 / 5

Kiini

Kiinii
Kiinii | Zdroj: Instagram značek

Kiini, to jsou ručně vyráběné plavky a bikiny, které poznáte podle typického barevného háčkovaného lemu, jenž dodává jinak moderním střihům úžasný bohémský a hravý šmrnc. A kromě toho opticky zeštíhluje. Za značkou Kiini stojí sympatická turecká návrhářka Ipek Irgit, která čerpala inspiraci na plážích po celém světě, aby svou vizi přivedla k životu v nekonečném moři inspirace – New Yorku. A povedlo se, soudě podle fotografie, kterou nedávno na Instagramu zveřejnil nový šéfredaktor britské VogueEdward Enninful, kde pózuje sKate Moss. Nemusíte hádat dvakrát, co má topmodelka na sobě.

Kdo je nosí: Cara Delevingne, Lottie Moss, Dree Hemingway

Kde je koupíte:Kiini.com, Shopbop.com

Instagram:@kiini

Pokračování 4 / 5

Lisa Marie Fernandez

Lisa Marie Fernandez
Lisa Marie Fernandez | Zdroj: Instagram značek

Jak název značky napovídá, stojí za ní žena, konkrétně americká návrhářka Lisa Marie Fernandez. Svou značku založila před osmi lety poté, co opustila práci módní redaktorky. Plavání bylo jejímu srdci bližší. „Nákup plavek je pro každou ženu spojený s emocemi. Asociujete si s nimi okouzlující místa a romantiku,“ míní designérka, kterou nejvíc inspirují pláže kolem Středozemního moře a také na Bali. Její plavky jsou zajímavým mixem strohé surfařské funkčnosti a letos také romantických volánů a mašliček. A ač spadají do luxusního segmentu (stojí kolem 400 dolarů), své fanynky si rozhodně najdou.

Kdo je nosí: Kendall Jenner, Elle MacPherson, Eva Herzigová, Selena Gomez

Kde je koupíte:Lisamariefernandez.com, Shopbop.com, MyTheresa.com

Pokračování 5 / 5

Bamba Swim

Bamba Swim
Bamba Swim | Zdroj: Instagram značek

Australská značka se na Instagramu proslavila zejména díky svému originálnímu modelu VINO – vrchnímu dílu bikin, který má uprostřed na hrudi spojené kostice ve tvaru obráceného V, čímž vytváří nejen skvělou podporu, ale i zajímavý push-up efekt. Spodní díl je naproti tomu inspirován osmdesátkami a razí současný high-leg trend (tedy plavky s vysokým pasem a současně vykrojené na hýždích). Značka, za kterou stojí malý tým kreativců, ovšem jinak vyznává minimalismus. Nejzářivější barvou Bamba plavek je červená, jinak je můžete mít v příjemných odstínech béžové, khaki, tmavě modré, černé a bílé.

Kdo je nosí: Bella Hadid a další modelky Victoria's Secret

Kde je koupíte:Bambaswim.com