...

... Zdroj: istock.com

Ombré nehty: Jak si udělat stínovanou manikúru doma?

Ombré nehty jsou nová francouzská manikúra. Na první pohled vypadá tento efekt opravdu složitě, ale zvládnete si ho vytvořit i sama doma. Poradíme vám, jak na to. 

Návod na stínované nehty

Ombré nehty jsou v kurzu už více než rok a jejich popularita rozhodně neslábne. Pokud si chcete tuhle efektní manikúru vytvořit sama doma, začněte tím, že si upravíte nehtové kůžičky. Pak nehty nalakujte bílým neprůhledným lakem. Z houbičky na make-up ustřihněte malý kousek ve tvaru kvádru. Na houbičku pak naneste vedle sebe barvy od nejsvětlejší po nejtmavší. Nejlépe vypadá kombinace tří odstínů. Potom rychlými a krátkými pohyby přikládejte houbičku s laky k nehtu. Nemusíte se příliš soustředit na to, abyste si nezabarvila i okolí nehtu, s tím se počítá.

Barvičky nechte zaschnout, pak nehty přelakujte dvěma vrstvami bezbarvého laku. Nakonec pomocí vatové tyčinky a odlakovače opatrně odstraňte lak, který se vám dostal na kůži. „Můžete vsadit na jemnější vzhled, kdy se budou prolínat světlé krémové nebo pudrové tóny, nebo se klidně odvázat s rudou a černou,“ radí manikérka Lenka Kairová ze salónu Hair Point.

Babyboomer

Úpravě nehtů, která nahradila dříve tolik oblíbenou francouzskou manikúru, se říká babyboomer. Jedná se o velmi přirozenou a elegantní formu ombré nehtů, ve které figurují pouze průsvitný lak, světlounce růžová a bílá. Nejkrásnější efekt vám samozřejmě vytvoří šikovná manikérka, ale můžete se o něj pokusit i vy doma opět pomocí houbičky.

VIDEO: Jak na trendy manikúru? Co vám bude slušet?

Video placeholde