.

. Zdroj: internal

Novou kolekci pro H&M vytvoří značka, kterou milují Kate a Pippa Middleton

Skandinávský módní řetězec H&M každý rok osloví některou z luxusních značek, aby pro něj vytvořila speciální designérskou kolekci. Letos padla volba na značku Erdem, jejíž šaty milují Kate, Pippa i Alexa. A vy brzy pochopíte proč.

Spolupráce H&M s věhlasnými designéry je zkrátka událostí a jejich dosavadní seznam budí respekt i očekávání, kdo se přidá další.

Začalo to roku 2004, kdy na spolupráci s H&M jako první kývnul Karl Lagerfeld. Po něm následovali Stella McCartney, Victor&Rolf, Comme des Garçons, Matthew Williamson, Jimmy Choo, Sonia Rykiel, Lanvin, Roberto Cavalli, Versace, Marni, Maison Martin Margiela, Isabel Marant, Alexander Wang, Balmain a loni Kenzo.

Aktuálně se tedy můžeme těšit na návrhy kanadského designéra s tureckými kořeny jménem Erdem Moralıoğlu. Jaký je jeho rukopis a jaká asi bude jeho kolekce pro H&M, která má přijít do obchodů 2. listopadu?

Květiny & krajka

Moralıoğlu studoval módu na prestižní Royal College of Art in London, kde také v roce 2005 založil svou značku. Není tedy náhodou, že k jeho zákaznicím patří sestry Middletonovy nebo britská módní ikona Alexa Chung. Už ho ale objevily i hollywoodské herečky v čele s Gwyneth Paltrow nebo Cate Blanchett.

Moralıoğlu už za své kolekce posbíral řadu ocenění a jeho nová spolupráce je logickým krokem, jak svou tvorbu přiblížit i masovému zákazníkovi.

A vypadá to, že zkrátka nepřijdou ani pánové. Alespoň soudě podle vyjádření návrháře o nových výzvách nebo podle videa, kde jsou vedle modelek k vidění i modelové. Mimochodem, podívejte se na něj. Natáčel ho režisér s výrazným vizuálním stylem Baz Luhrmann, který stojí za filmy Romeo a Julie, Moulin Rouge, Austrálie nebo Velký Gatsby.

Video placeholde