Lady Kitty Spencer, neteř princezny Diany

Lady Kitty Spencer, neteř princezny Diany Zdroj: Profimedia.cz

Neteř princezny Diany zářila na přehlídce Dolce & Gabbana

Zatímco britská královna se před týdnem objevila na fashion weeku v Londýně vůbec poprvé v životě, mladé členky širší královské rodiny jsou zde jako ryby ve vodě. Sedávají nejen v prvních řadách u přehlídek, ale někdy si dokonce střihnou roli modelek. 

Milánský fashion week nabídl na šest desítek módních přehlídek, jen některé si ovšem získaly větší pozornost, a to především díky neobvyklé prezentaci. Kromě módního domu Gucci, který vyslal na molo modely s vlastní hlavou v ruce, opět neunikly pozornosti médií přehlídky Dolce & Gabbana.

V lednu na pánském fashion weeku povolalo návrhářské duo Domenico Dolce a Stefano Gabbana na molo snad všechny syny slavných, kteří kdy koketovali s modelingem, nyní zase pro svou exkluzivní přehlídku večerních rób Secret Diamonds oslovili mladé evropské šlechtičny –v čele s neteří princezny Diany a sestřenicí Williama a Harryho Lady Kitty Spencer.

What a DREAM ✨💫 Walking for @dolcegabbana in the #DGSecretDiamonds Show 💎 I love you guys so much, thank you for having me 💋 [photo via @polymoda] #DGFW18 #DGWomen #DGFamily #MFW

Příspěvek sdílený Kitty Spencer (@kitty.spencer),Úno 25, 2018 v 7:18 PST

Kdo je Lady Kitty Spencer?

Nyní, když je Lady Kitty sedmadvacet, opět žije v Londýně. Poprvé se zde objevila na veřejnosti v roce 2007, kdy doprovázela Williama a Harryho na vzpomínkový obřad k úmrtí Diany. Módní magazín Tatler ji tehdy označil za jednu z nejžádanějších svobodných žen Velké Británie – s přihlédnutím k jejímu zázemí, titulu i kráse.

S Dianou Lady Kitty pojí výrazné modré oči a blond vlasy. Na rozdíl od své tety se ovšem mladá šlechtična tolik netrápí kily navíc, nežije v tak svázané době jako Diana, kdy jediným měřítkem krásy byla dokonalá těla topmodelek, a kromě toho svoje půvaby dokáže skvěle prodat na Instagramu, kde ji sleduje skoro sedmdesát tisíc lidí.

Vlivná mileniálka

Lady Kitty Spencer studovala v Kapském městě psychologii, politologii a anglickou literaturu, v Londýně pak získala magisterský titul z managementu. Ve volném čase se ale s chutí věnuje právě modelingu. Duo Dolce & Gabbana ji oslovilo nejen pro svou přehlídku, ale současně i aktuální kampaň pro jaro a léto 2018, kde Kitty ve stylu požitkářské sicilské vdovy prezentuje sluneční brýle.

The Dolce & Gabbana Spring Summer 2018 Eyewear Campaign shot in Venice by the Morelli brothers 🍝🍝🍝🍝 #DGEyewear #DGSS18 #DGMillennials #DGVenezia #DGFamily

Příspěvek sdílený Kitty Spencer (@kitty.spencer),Úno 3, 2018 v 1:19 PST

Kampaň je součást širšího konceptu #DGmillenials, tedy orientace na mileniály, kterou razí značka Dolce & Gabbana. V hlavní roli kampaní i přehlídek se tak pravidelně objevují různí influenceři, děti slavných rodičů, blogeři, street style ikony a podobně. Může se nám to líbit nebo nemusí, ale návrhářskému duu to v boji o pozornost i zákazníky evidentně vychází.

Na pánském fashion weeku se v rolích modelů představili synové Pierce Brosnana, Judea Lawa, Pamely Anderson nebo Seana P. Diddyho. Dámská ready-to-wear přehlídka byla v tomto směru střízlivější, asi nejznámější tváří byla dcera Aleca Baldwina Hailey.

Hailye Baldwin na přehlídce Dolce Gabbana podzim/zima 2018-2019
Hailye Baldwin na přehlídce Dolce Gabbana podzim/zima 2018-2019 | Zdroj: Profimedia.cz

Přehlídka večerních šatů nazvaná Secret Diamonds ovšem už zase patřila ne-modelkám – tentokrát evropským šlechtičnám. Vedle Lady Kitty Spencer vyměnily první řadu za molo také „britské Kardashianky”, sestry Lady Violet, Alice a Eliza Manners nebo další členka #DGfamily Eleonore Habsburg.

@dolcegabbana @stefanogabbana and Domenico thank you for a sparkly weekend that we won’t forget. Spot the tiny pooch!! ❄️✨💍💫#dgsecretshow #secretsanddiamonds #dolcegabbana #sisteract #milan #fashionweek 💎 #diamondsareforever

Příspěvek sdílený Violet Manners (@mannersviolet),Úno 25, 2018 v 7:54 PST

Drony místo modelek

Vsadit na mladé influencery není nic objevného, dnes to dělá kdejaká firma. Dolce & Gabbana se ale rozhodli jít ještě dál a po přehlídce ready-to-wear následovala ještě jedna, velmi speciální prezentace kabelek. Tentokrát je v rukou nenesly ani modelky, ani slavné dcery, ale vznášely se ve vzduchu díky dronům.

Kolekci kabelek Dolce & Gabbana 2018-2019 prezentovaly drony
Kolekci kabelek Dolce & Gabbana 2018-2019 prezentovaly drony | Zdroj: Profimedia.cz

Plánujete svatbu? Zajímají vás nejnovější svatební trendy z přehlídek, tipy na nejkrásnější šaty, účesy, kytice, chcete inspiraci na nejromantičtější místa, kde se vdávat a kdy a co je potřeba zařídit? To vše a mnohem více inspirace a užitečných informací najdete v našem speciálu Dokonalá svatba. Naplánujte si s námi vaši svatbu snů!