Mizející šminky a trička dokážou sesterskou láskou otřást

Mizející šminky a trička dokážou sesterskou láskou otřást Zdroj: Profimedia.cz

Nejčastější chyby v líčení? Dopouštíme se jich všechny!

Možná pocit, že o líčení víte všechno. Nebo máte svůj rituál, který vám vyhovuje a nehodláte ho měnit. Ale možná si občas říkáte, proč váš make-up nevydrží tak hezký až do odpoledne nebo kam tak rychle mizí. Možná děláte některé z následujících chyb, podobně, jako milióny žen na světe. Které jsou ty nejčastější a jak na ně?

Občasným přešlapům v líčení se vyhne jen málokterá z nás. Na co si tedy dát pozor, aby výsledek byl dokonalý:

1. Nevybírejte odstín make-upu podle kůže na krku, anebo dokonce na ruce, ale přímo na obličeji. Zvolte ten nejvíce neviditelný.

2. Korektor, kterým zakryjte pupínky, žilky a kruhy použijte až po make-upu. Na tmavé stíny pod očima musí být korektor o tón světlejší, než je pleť, na zarudlá místa nejlépe funguje zelený.

3. Na zamaskování jizev či jiných větších nedostatků se neobejdete bez tří produktů. Na pudr a korektor vhodných odstínů naneste pudr, který vrstvy líčidel zafixuje.

4. S mastným obličejem či jeho partiemi si pouhý pudr neporadí. Před jeho nanesením je potřeba použít zmatňující ubrousky.

5. Třpytky nejsou vhodné na problematickou pokožku. Místo nich volte třeba tvářenku, díky níž dosáhnete rozjasňujícího efektu.

6. Velkou chybou je zapomínat na čištění štětců. Ani jim se totiž nevyhýbají škodlivé bakterie, které mohou na pleti udělat pěknou paseku. Štětce perte ručně pod teplou tekoucí vodou s použitím speciálního mýdla, a to minimálně dvakrát měsíčně.