Video placeholde

Návrhář uctil na pařížském fashion weeku princeznu Dianu

Na princeznu Dianu, která zemřela před dvaceti lety, vzpomínají letos ve velkém nejen její fanoušci a média. Na jednu ze svých největších ikon nezapomíná ani módní svět. Konkrétně se jejím stylem a šatníkem inspirovala milánská značka Off-White, která svou kolekci představila minulý týden v Paříži. 

Bylo to jasné už z pozvánky, kterou americký návrhář Virgil Abloh rozeslal hostům svojí přehlídky – na průsvitné folii lze při pohledu proti světlu identifikovat ikonický snímek princezny Diany v tyrkysových plavkách pořízený pouhý týden před její smrtí.

Pozvánka na přehlídku OFF-White jaro/léto 2018
Pozvánka na přehlídku OFF-White jaro/léto 2018 | Zdroj: Instagram

Virgil a jeho tým se probírali desítkami snímků princezny Diany, aby načerpali inspiraci pro svou nejnovější kolekci, která je zároveň poctou jí samotné. Na molu tak nechyběly její oblíbené kostýmky v odstínech baby pink a baby blue, téměř totožné vzory i střihy ani odkaz na snad nejslavnější malé černé šaty. Modernizovaný look dodávaly cropped střihy, výstřihy i rozparky anebo třeba lodičky, které modelky nesly v ruce místo na nohou.

Není to poprvé, co se módní návrhář takto otevřeně inspiroval Dianiným šatníkem. Francouzský návrhář Simon Jacquemus oživil ve své kolekci inspirované krajem Provence puntíkatou blůzu s objemnými rukávy a módní blogerky se rázem zamilovaly.

Podívejte se, které modely princezny Diany připomněla minulý týden přehlídka Off-White.