Tento podzim patří výrazným pokrývkám hlavy.

Tento podzim patří výrazným pokrývkám hlavy. Zdroj: Profimedia.cz

Prošívaný klobouk, Zara, 449 Kč
Oboustranný klobouk, Zara, 449 Kč
Vlněný klobouk, COS, 39 EUR
Plyšový klobouk, Reserved, 359 Kč
Bucket hat, Marimekko přes Zalando.cz, 2760 Kč
37
Fotogalerie

Zima na uši vám nebude! Podzimu vládnou osobité klobouky i kukly

Teploty klesají a s nimi v přímé úměře logicky stoupá oblíbenost klobouků i dalších pokrývek hlavy. A jak naznačily klíčové trendy z podzimních přehlídek, během letošní sezóny bude skutečně z čeho vybírat. Který ze sedmi následujících kousků si získá vaše srdce?

Bucket hat klobouček

Miluje ho Rihanna i Hailey Bieber a během posledních let se stal absolutním hitem. Plátěné kloboučky nás naplno vrací do éry našeho dětství a dospívání a jsou jednou z pravidelných připomínek, že móda z přelomu tisíciletí – často označovaná jako Y2K – má na současnou podobu oblékání obrovský vliv. Co jsme ale dosud vídali především jako jarní či letní doplněk k šortkám nebo roztomilým šatům, se tentokrát proměňuje do své podzimní podoby. Bucket hats do chladnějšího počasí se vyrábí z pevnějších materiálů, což se podepisuje na jejich definovanějším vzhledu, a často je najdete doplněné o logo vzory, které nechtějí z módního výsluní slézt za žádnou cenu.

Jak je nosit? K vinylovým trenčkotům, lesklým pláštěnkám i oblekům s barevným rolákem.

Off-White podzim/zima 2021
Off-White podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Longchamp podzim/zima 2021
Longchamp podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

TIP NA VIDEO: Jaké doplňky jsou hitem tohoto podzimu?

Video placeholde

Článek pokračuje na další straně >>>

Pokračování 2 / 7

Baker boy čepice

Rock & rollová stálice a klasický odkaz k rozverným 60. létům. Kšiltové „pekařské“ čepice jsou jasným důkazem, že spousta trendů se může stát natolik populárními, že se jednoho dne prostě promění ve stálici v našich skříních. Letos jsou tyto oblíbené pokrývky hlavy zdobené výraznými zlatými i černými řetízky, které umocňují jejich rockový punc. Ale najdete je také v elegantnější verzi vyrobené třeba ze žakáru.

Jak je nosit? K oversize svetrům, rovně střiženým kabátům i bohémským šatům, odkazujícím k rockové hippie éře konce 60. let.

Dolce Gabbana podzim/zima 2021
Dolce Gabbana podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Etro podzim/zima 2021
Etro podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 7

Chlupatá sezóna

Správný hygge pocit nemusíte zažívat už jen ve svém útulném domově při svíčkách. Tento rok se jednoduše stačí vybavit chlupatými a plyšovými doplňky, které vám navodí pravou útulnou atmosféru, ať už budete kdekoliv. Připravte se proto na to, že se tuto sezónu budete pravidelně v obchodech setkávat nejen s chlupatými a prošívanými kabelkami, ale také čepicemi a barety ve stejném provedení.

Jak je nosit: K upnutějším úpletovým midi šatům i objemným péřovkám pro skutečný zimní efekt.

Givenchy podzim/zima 2021
Givenchy podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

GCDS podzim/zima 2021
GCDS podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 7

Femme fatale v klobouku

I tomu nejjednoduššímu outfitu dokážou dodat elegantní punc s kapkou tajemna. Letos trendy přejí především rovným kloboukům s velkou krempou, které si posadíte více do čela tak, aby vám na první pohled nebylo vidět do očí. Kromě tradiční černé se pak budete setkávat i s trochu veselejšími variantami – od tyrkysových modelů přes ty béžové až po podzimní klasiku – vínovou.

Jak je nosit: K vypasovaným oblekům se zvonovými kalhotami a kabátům z umělé kožešiny.

Alberta Ferretti podzim/zima 2021
Alberta Ferretti podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Chanel podzim/zima 2021
Chanel podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 7

Jdeme na baseball?

V ulicích nejen módních metropolí je můžeme vídat už minimálně druhou sezónu v řadě. Nestárnoucí duch kšiltovek ožil zejména s příchodem volných oversize obleků, které stylové ženy po celém světě právě velmi rády doplňují o tento sportovní prvek. Letos na podzim zkuste ale vsadit na přeci jen trochu promyšlenější hru s materiály – látkové kšiltovky vyměňte za ty koženkové, plyšové nebo plstěné v zemitých a neutrálních barvách.

Jak je nosit: K obleku ve stylu relaxed tailoring a barevným, tělo obepínajícím rolákům.

Dolce Gabbana podzim/zima 2021
Dolce Gabbana podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Marine Serre podzim/zima 2021
Marine Serre podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 7

Na zahřátí

Schováte do nich neumyté vlasy a velmi se budou hodit do říjnových i listopadových plískanic. Kukly bezesporu patří mezi nejméně tradiční pokrývky hlavy, které letos zaplnily přehlídková mola. Na druhou stranu se ani není čemu divit. I v tomto trendu totiž můžeme pozorovat jasný pandemický odkaz, který módou bude procházet ještě pár dalších sezón. Na rozdíl od rouškového zahalování má ale tato verze, často doplněná právě i o zakrytí úst a nosu, výrazný stylový přesah. Pro inspiraci, jak tento doplněk nosit, se podívejte především na instagramové účty těch nejpovolanějších – severským větrem ošlehaných Skandinávek.

Jak je nosit: K prošívaným bundám i vlněnému saku v kombinaci se šálou.

Max Mara podzim/zima 2021
Max Mara podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Tod's podzim/zima 2021
Tod's podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 7 / 7

Klasika, která nezklame

Praktičnost a schopnost rychle zahřát zmrzlé uši se kulichům vyplácí už několik dekád. Letos jejich funkčnost i přidanou estetickou hodnotu znovuobjevily návrháři napříč módním světem, a tak se na molech s kulíšky doslova roztrhl pytel. Na jedné straně jsme mohli vidět verzi od Chanelu, kdy nenápadný černý model zvýraznil fuchsiový květ, na druhé zase třeba netradiční kombinaci v podání Etro, kdy designéři propojili sportovní svět s láskou k výrazným štrasovým šperkům. Zkuste si tedy vzít kapku inspirace z obou pólů a povýšit vlněný pletený kulich na vyšší módní úroveň.

Jak je nosit: K velkým svetrům i zkráceným topům.

Etro podzim/zima 2021
Etro podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Chanel podzim/zima 2021
Chanel podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz