Street style z Kodaně.

Street style z Kodaně. Zdroj: Profimedia.cz

Trendy detaily? Tyto podzimní doplňky můžete nosit už teď
2
Fotogalerie

Vykročte vstříc podzimu v nejvíc trendy botách sezóny: Zkuste třeba dřeváky!

Je libo vysoké kozačky, masivní platformy nebo třeba mokasíny v lehce rebelském stylu? V tom případě budete z nadcházejícího módního období – alespoň co se bot týče – nadšená. Které modely by neměly uniknout vaší pozornosti?

Na detailech záleží a u bot to platí minimálně dvojnásobně. Můžete mít totiž sebelepší outfit, ale je to právě obuv, která mu často dodá onu perfektní závěrečnou tečku. A nadcházející sezóna jde s touto myšlenkou pěkně ruku v ruce. Odvážnost se novým modelům rozhodně upřít nedá. Pokud přemýšlíte, že si zrovna nějaký ten pár (nebo možná dva či tři) chcete pořídit, je teď nevhodnější čas. Obchody právě naskladňují podzimní novinky, a je už tedy skutečně z čeho vybírat.

TIP NA VIDEO: Trendy detaily? Tyto podzimní doplňky můžete nosit už teď

Video placeholde

Zároveň rozhodně nebude od věci dát si drobnou lekci experimentování. Podzim totiž naplno fandí botám v metalických odstínech, ale i třeba kouskům, u kterých by vás možná ještě před pár lety ani ve snu nenapadlo, že se kdy vrátí do módy. Nebojte se tedy vykročit ze své komfortní zóny. A to doslova! S těmito sedmi trendy to navíc půjde úplně samo.

Článek pokračuje na další straně >>>

Pokračování 2 / 8

Mokasíny na platformě

Pohodlné a zároveň stále dostatečně formální. Klasické mokasíny dostávají tuto sezónu módní update v podobě masivní platformové podrážky, která vám přidá slušných pár centimetrů na výšku, zároveň ale zajistí dostatek pohodlí i při celodenním chození. Pozornost věnujte hlavně modelům s výraznou zlatou či stříbrnou sponou, případně neokoukaným párům ze světlé kůže.

Pokračování 3 / 8

Nečekané dřeváky

Tento rok jsme už v kategorii bot zažily téměř vše. Nejprve si svět zamiloval kontroverzní páskové sandály ve stylu botníkové sbírky našich tatínků a dědečků (ideálně doplněné o ponožky), poté nám fashion week v Kodani dal jasně najevo, že odvážné Skandinávky se nebojí k šatům obout gumové Croscy a vy byste měly udělat to samé. Co je dál na řadě? Ano, velký návrat dřeváků! Nosit se budou rovné podrážky, ale i modely s podpatkem a ideálně doplněné o kožešinovou výstelku. Na podzim je přeci potřeba zůstat v teple.

A kromě klasických dřeváků se do módního světa naplno dostaly také huňaté bačkory, které byste ještě nedávno měla leda tak doma v ložnici či obýváku. Pokud jste tedy vůči dřevákům skeptická, můžete začít právě u této alternativy. Stává se z nich totiž jeden z nejpohodlnějších hitů, který vám vaše podzimní pochůzky po městě maximálně zpříjemní.

Pokračování 4 / 8

Kozačky až do nebes

Minulou zimu nešlo přehlédnout trend vysokých kozaček od dánské značky Ganni, které svým zpracováním připomínaly holínky. Pokud jste jim propadla i vy, určitě vás teď potěšíme. Tento podzim se totiž tento hit opět vrací v plné síle! A navíc jej doplní i další, více elegantní modely, které se budou hodit i na slavnostnější příležitosti. Čím budou kozačky vyšší, tím to bude lepší. A jaké barvy zvolit? To je zcela na vás! Kromě černé či hnědé klasiky se nebojte ani odvážnějších barev. Třeba taková tyrkysová či stříbrná sychravé dny pořádně rozzáří.

Pokračování 5 / 8

Masivní chelsea boots

Chelsea boots jsou sezónní klasika, bez které si už mnozí neumí podzimní dny ani představit. Teď se ovšem do popředí dostává jejich nová verze, kterou charakterizuje především gumová (a často také velmi barevná) podrážka a špička opět značně připomínající gumáky. Lze si vůbec představit praktičtější obuv do deště? Nejspíše ne.

Pokračování 6 / 8

Vysoké platformy

Party nálada se pomalu, ale jistě vrací do běžného života. A jak jinak dát světu najevo, že si opět chcete alespoň čas od času připadat jako absolutní královna večírků, než prostřednictvím náležitě odvážné obuvi? Vzpomeňte si na éru 60. a 70. let a na atmosféru Studia 54 a při dalším výběru bot sáhněte po sandálcích na vysoké platformě. Neméně dobře ale bude vypadat i masivnější verze Mary Jane bot s ikonickým páskem přes nárt a vysokým blokovým podpatkem.

Pokračování 7 / 8

Kovbojky z Divokého západu

Francouzky si je oblíbily už na jaře a v létě, teď je na čase, aby jim propadl i zbytek světa. Při jejich nošení je vždy dobré mít na paměti, že by měly být brány s nadsázkou i jistou dávkou módního humoru. Kovbojky letos noste buď v lesklé černé kůži, nebo klidně v kombinaci hned několika barev. Zvlášť dobře pak budou vypadat s rozevlátými boho šaty nebo doplněné o rovné džíny a nedbale elegantní kardigan.

Pokračování 8 / 8

Ostrá špička

V posledních letech jsme si naplno užily éru, kdy všem botám – od kotníčkových po moderní verzi městských žabek a sandálků – dominovala useknutá čtvercová špička. Těmto dnům je ale teď konec. Trendům totiž začíná vévodit podzimní dramatičnost, kterou naprosto dokonale podtrhnou boty se špičkou ostrou jako čerstvě nabroušené nože. výrazná špička se bude nosit jak u kozaček, tak u elegantních lodiček. Těšíte se?