.

. Zdroj: Barbora Gájová

Udržitelná móda nemusí být nudná

Česká oděvní značka Monisimo letos představila kromě nové kolekce i nový koncept, kterým se chce do budoucna prezentovat. Za poslední dva roky Monisimo zaplavilo lokální trh mini-me outfity pro maminky a děti, který má značka v plánu i nadále udržet ve svém portfoliu. 

„Vzhledem k velkému zájmu nejen o mini-me kolekce, jsme se rozhodli rozšířit nabídku a letos přicházíme s unikátní dámskou kolekcí, od které máme velká očekávání“, dodává Sonja Grund, majitelka a hlavní designérka Monisimo.

Pojem udržitelnost se v této firmě skloňuje všemi pády a důraz je kladen na všechny aspekty, kterými se pomalá móda vyznačuje. Každý jeden model je vyroben kousek za Prahou v ateliéru této české značky, výhradně z látek od českých nebo evropských výrobců a převážně z bio tkanin, které jsou šetrné nejen k naší pokožce, ale i k životnímu prostředí. „Uvědomujeme si naši zodpovědnost k naší planetě i k našim zákazníkům. Zároveň věříme, že udržitelná móda nemusí být nudná a svým zákazníkům chceme dopřát výjimečný pocit při nošení originálního oblečení, které jim ve skříni vydrží roky,“ říká Sonja Grund.

Monisimo se aktuálně přizpůsobuje coronavirové situaci a v rámci nové kolekce představuje i lounge wear modely, které svým nositelkám umožní cítit se stylově a pohodlně zároveň. Mezi stěžejní modely letošní kolekce pro jaro/léto ale patří wafle modely, které si můžete prohlédnout i v naší galerii.

.
. | Zdroj: Barbora Gájová

„Přestože respektujeme principy udržitelnosti, navrhli jsme pro letošní rok originální modely, které jsou zároveň nadčasové a dají se spolu skvěle kombinovat. Jedná se vždy o limitované počty kusů, ručíme tak za to, že se zákaznice nebudou po městě potkávat ve stejném oblečení jako je tomu v případě oděvů z velkých řetězců,“ dodává na závěr Sonja Grund.

.
. | Zdroj: Monisimo