Mango, 4299 Kč, www.mango.com

Mango, 4299 Kč, www.mango.com Zdroj: Archiv firem

Bottega Veneta, 1490 eur, www.bottegaveneta.com
Reserved, 1499 Kč, www.reserved.com
By Far, 14 8000 Kč, www.byfar.com
Sézane, 230 eur, www.sezane.com
Gabriela Hearst, 1090 eur, prodává Net-a-Porter.com
15
Fotogalerie

Trendy boty, které si na podzim budete chtít doopravdy koupit

Mokasíny, platformy, kozačky nad kolena... Jestli vás trendy letošního podzimu poněkud znervózňují, máme pro vás uklidňující zprávu. Vrací se i jedny z nejpopulárnějších a nejpohodlnějších bot. 

Ne vždy má člověk při pohledu na přehlídkové modely pocit, že v takových botách by chtěl i chodit. Některé jsou příliš zdobné, jiné od pohledu nepohodlné. To však neplatí pro boty, které vrací do hry několik velkých hráčů módního světa. Už vás nebudeme déle napínat: Comeback letos oslaví i kozačky na nízkém podpatku.

Michael Kors či Pier Paolo Piccioli z módního domu Valentino se zhlédli v klasických jezdeckých kozačkách. Maria Gracia Chiuri z Dioru či Virginie Viard, ředitalka módního domu Chanel, jim dodávají trochu romantičtější ráz, ať už díky beránkovému nebo „mušketýrskému“ lemu.

Michael Kors
Michael Kors | Zdroj: Profimedia.cz

Valentino
Valentino | Zdroj: Profimedia.cz

Dior
Dior | Zdroj: Profimedia.cz

Chanel
Chanel | Zdroj: Profimedia.cz

A nesmíme vynechat ani značku Bottega Veneta, která má v oblasti nastolování trendů opravdu unikátní pozici (kreace návrháře Daniela Leeho se stávají okamžitým hitem na Instagramu). Loni uvedla na trh vysoké kotníkové boty v motorkářském stylu a nebyla snad influencerka, která by je nenosila. Letos Bottega představila kozačky, které kombinují prvky kovbojského a chelsea stylu. Bezesporu je nyní nevidíte naposledy!

Bottega Veneta
Bottega Veneta | Zdroj: Profimedia.cz

Otázkou zůstává, s čím kozačky na nízkém podpatku nosit. Na přehlídkách byly totiž výhradně k vidění v kombinaci se sukněmi či šaty. Vrátí se spolu s nimi i skinny džíny? Nebo do nich budeme zasouvat i širší nohavice (náznaky tu už letos byly)? No, nechme se překvapit!

Kde už nyní koupíte kozačky na nízkém podpatku? Podívejte se do fotogalerie.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz