Kaia Gerber v haute couture modelu Givenchy

Kaia Gerber v haute couture modelu Givenchy Zdroj: Profimedia.cz

Tak tady berou návrháři inspiraci! Nádherný instagramový účet, který musíte sledovat!

Co mají společného móda a příroda? Víc než byste čekali! Dokazuje to instagramový účet, který porovnává šaty z přehlídek a přírodní krásy. Nevěřili byste, jaká mezi nimi panuje podoba!

Modelka Kaia Gerber na poslední přehlídce Givenchy předváděla svatební šaty s ohromným krajkovým kloboukem, ve kterém vypadala jako lastura. Anebo spíše jako „neznámý druh měkkýše z řádu nahožábřích, vyfotografovaný asi 1 míli pod hladinou oceánu poblíž podmořské sopky svané Davidsonova hora (ta se nachází blízko Monterey v Kalifornii)“. Tak přesně tento druh informací vám u srovnávací fotografie slavné modelky a dosud nepopsaného živočicha podá Jill Sherman, autorka jednoho z vizuálně nejpodmanivějších instagramových účtů, které se v poslední době na této síti vyskytly – @fashion.biologique.

V jeho popisu stojí krátké, ale výstižné shrnutí: „Táta mi zabavil Vogue, tak jsem místo toho četla encyklopedie.“ Pro magazín Dazed Digital přidala Jill ještě další vysvětlení, jak se dostala k takto hlubokému zájmu o biologii: „Měla jsem na střední škole opravdu bláznivého učitele přírodních věd, pana Tapsfielda. Jeho třída vypadala jako muzeum bizarností a on nás často nabádal, abychom se klidně všeho dotýkali a na cokoli se ptali.“

Jill Sherman už jednou podobný blog měla, od roku 2008 do roku 2012, a jmenoval se Trend de la Crème, nicméně kvůli nemoci se ho vzdala. Její zájem o hledání vizuálních paralel mezi tvorbou návrhářů a kreacemi přírody letos v lednu znovu oživily ikonické šaty návrhářky Mary Katrantzou, inspirované flakonem parfému. Jill, kterou fascinují přírodní struktury, barvy a vzory, v nich spíše viděla saranče. A pak už to šlo ráz naráz... Pokochejte se, je to úchvatná podívaná, navíc s přidanou informační hodnotou!